Ako reagovali vaše deti na nových partnerov? Hlavne tie malé ? Prípadne ako ste riešili ,keď mali s nimi nejaké problémy? Teda keď šlo o partnera bývalého/bývalej?
@sense Otec má novú partnerku. Deti majú 1 a 3 roky
Nemyslím, že si to ročné dieťa uvedomuje...a trojročné...kto vie...a aké problémy majú s novou partnerkou? alebo nová partnerka s nimi?
Tak rocne dieta si to neuvedomuje a pre trojrocneho si najblizsia osony ty, kedze si s nim najcastejsie. A problemy myslus ake? Vychovne? Alebo ze ich nova partnerka nechce
@earlgrey Malý to nevníma. A starší tiež nemá problém len to asi spracuváva,tak sa v noci budí s plačom ,že chce svoju mamku a nie inú. Celé dni ma chodí objímať,že som len jeho. Keď prídu od otca ,tak nechcú ísť k nikomu ďalšiemu. Celkovo nechcú napr.babku ,dedka, s ktorými majú dobrý vzťah. Vždy len kontrolujú kde som a všetko s nimi môžem len ja robiť ( obuť, obliecť, utrieť ...) nedajbože ich niekomu nechať strážiť. Ako im hlavne teda staršiemu pomôcť to spracovať?
@sense Odpovedala som vyšie. Nejde vyslovene o problém len to spracovanie.
To je hrozne zlozite, ci uz povaha dietata, povaha noveho partnera a samotnych rodicov.
Moja mama mala dvoch partnerov po rozvode, ale my sme k tatkovi na noc nikdy nesli, tak ti neviem povedat nejaky pohlad.
Pokial to tak zle znasa moze si vziat tvoju fotku, ci hovor pred spanim? Hadam, ze by to aj otec a jejo frajerka pochopili. A maleho to nerozvitlivie este viac.. Ona snad nie je prezentovana ako mamicka c.2?
@kitycat On ešte u otca nespal. Mali by tam ísť zajtra prvýkrát aj na noc. To nočné budenie má zatiaľ doma. Silno sa ma chytí a plače ,že chce len svoju mamu.
Uistit ho že s ockom mu bude dobre a potom sa zas vráti k mamke. Že neodchádza na stalo. A ex má hádam toľko rozumu že mu netrep do hlavy že partnerka je druhá mama. Ako dlho má ex novú partnerku, žijú spolu?
To je hrozne takto dodrbst detom zivot v takom veku! Trojročný vníma všetko perfektne presne. To len dosoeli si myslia, že nie. Ja by som vedela rozprávať príbehy od veku, keď som v postieľke ešte lezala a nechodila! Rodicia aj babka teda inak hľadeli, keď som im zopar udalosti/momentov porozprávala. Ze si to nemôžem pamätať, ved som mala len rok! Prd makový, pamätám si a nie len to pekne.
S otcom by som sa dohodla aby mal deti zatiaľ bez novej partnerky. Zrejme ich nemá denne takže v rámci pik9ja deti a ich zdravia by to mohol pochopiť. Pokial to maly takto prežíva, riesila by som aj rozhovor teba a ex spolu s psychologickou ako v tejto situácii postupovať.
A hlavne- opytala by som sa exaktne, ci malemu nepovedal nejakú kravinu v znení "druhá maminka".
Isto by som to riesila, lebo ti mali za vaše sračka fakt nemôžu.
Treba sa ist poradit k detskému psychologovi. U nas to bolo v pohode. Ale nikdy nepadlo slovo druha mama alebo nevlastná mama. Ta partnerka som bola ja a mužov maly mal 3 roky. Vzdy iba menom. Ak ked sa pomýlil, lebo moj maly ma volal mama, tak ja som ho opravila, ze mamka je tam a tam. Na druhej strane ja som vstúpila do rodiny, kde maly uz fungoval s tatom sam skoro dva roky aj s dlhodobým prespavanim. Cize aj to mohol byt rozdiel. Treba sa spytat aj exa, ze co hovoria u nich doma. Ze ci nepridete na to, preco sa tak sprava.
@betulinka1
@svetlonos
@sense
@earlgrey Ďakujem za rady. Stále ho ubezpečujem ,že ja som mamka,že som tu pre nich, že sa ku mne vždy vrátia. S exom sa rozprávať nedá. Dohodli sme sa ,že s novými partnermi ich zoznamovať nebudeme. On má novú partnerku dva mesiace hneď s ním začala bývať. Tieto reči od malého už počúvam nejakú dobu,ale nevedela som ,že on niekoho má ani ,že oni ju poznajú. Noci začali byť horšie ,až keď začali chodiť viac k nemu domov. Psychológa už mám zajednaného ,ale až na začiatok decembra.
Tak je možné že mu zrejme ak nie otec ,tak ťa jeho partnerka niečo vyprava
Nedala by som tak malé deti po nociach kade tade. Cez deň ok ale na noc majú mať svoje istoty s pocit bezpečia. Deti si potrpia na rituáloch a nemennosti. Podľa mňa nerobíte dobre.
Mozno bude fajn sa aj zoznámiť s novou partnerkou a pokecat si. My sa pozname, tykame si, mame na seba cisla aj s mužovou ex a jej muzom. Ked sa s tvojim ex neda, mozno sa bude dat s nou o tom pokecat.
@sense Otec tvrdí ,že nie. Ja už fakt neviem.
@jakubrianka Ešte inde ako doma nespali. Zatiaľ to ex akceptoval. Ale nakoľko súd nariadil každý druhý víkend od piatka do nedele u otca,tak na tom trvá. V tomto štáte je jedno,že dieťa to psychicky zle znáša. Keď otec platí má právo. A keď otec na tom trvá ,tak musia tam ísť.
Ono zas môže otec hovoriť aj pravdu, môže si zo dieťa myslieť aj samo keďže zrazu vidí inú "tetu" na otcovej strane. Plus strach môže vyplývať aj z toho že inde ako doma ešte nespal. Skús ešte keď si príde otec pre dieťa pred otcom povedať dieťaťu že teraz pôjde k ockovi a o deň dva sa zase vráti k mamke a že ty budeš na neho čakať s tešiť sa. Je možné že má len zmätok tým že vidí inú ženu po boku otca.
@sense Tiež ma napadlo,že tieto reakcie môžu vznikať aj z toho,že ich spolu vidí. Ex tvrdí ,že pred deťmi sa k sebe chovajú neutrálne ,ale dieťa aj tak cíti. To že ho čakám a teším sa na neho ,vravím stále keď odchádza preč. On mi aj povie vždy ,že ja viem že mamka ma ľúbi len tatko ma neľúbi. Neviem prečo si to o otcovi myslí , toto nám vravel vždy aj keď sme spolu boli a pritom ex je veľmi dobrý otec.A nikdy mu nikto nepovedal ,že ho tatko nemá rád, práve naopak každú noc keď zaspáva ,mu vravíme ,že ho mamka, tatko a braček ľúbia.
Bôže žena, držte sa ;(. Tak naozaj návšteva psychilóga a následne asi cez kuratelu skúsiť predbežným opatrením. Ex musí byt dobrý tĺk. Sorry.. Tak maličké deti si pohadzovať 🙏. Keď už súdy nepozerajú na dobro dieťaťa. Ak sa takto tvoj ex zachoval, úplne verim, že im tlčiú reči o druhej maminke.
Tvoj ex keď vidí zmeny na dieťati je padnutý kretén na hlavu keď chce nasilu tak malé dieťa prespávať mimo domu? V akomkoľvek veku to nerobí dobrotu a v takomto je to katastrofa. Si sa neodvolala proti rozsudku, nežiadala si zmenu sudcu?
@jakubrianka On teraz hlavou absolútne nerozmýšľa. Je presvedčený o tom,že to ,čo robí je správne. Vždy sme sa vedeli na všetkom dohodnúť, dokonca aj teraz to tak vyzeralo, ale po súde je úplne iný. Možno aj nová partnerka mu niečo radí. Ja ho vôbec nespoznávam. Psychológa máme ,ale to ešte prejde dosť času kým sa tam dostaneme. Určite to riešiť budem ako sa bude dať. Nechcem mať psychicky zdeptané deti. Akurát mám pocit,že sa môžem aj na hlavu postaviť a nevidím výsledky. Všetko je to nadlho a na staršom vidím následky každý deň.
Prepáč za preklepy 🙈, píšem cez deň keď si na chvíľu sadnem.
Veľa žien píše, že muž sa veľmi zmení keď si nájde partnerku a nepísané dohody, porozumenie sa nadobro vytratia. Ak ale ex dokázal opustiť takéto malinké deti a tváriť sa, že nikoho nemá, never mu a isto nepíš, aký je dobrý otec 🙏.
Zrejme naozaj budeš musieť ísť cez lekárov. Skús inú súkromnú psychologičku dojednať rychlekšie, poraď sa so soc. kuratelou, daj návrh na súd na znovuúpravu styku. Popros všeobecnú lekárku dieťaťa nech ti dá zatiaľ potvrdenie že malý to zle znáša ak je to v jej možnostiach. Kým neprebehne vyšetrenie, stretávanie by som nadobro stopla (že je chorý).
Muža sa spýtaj, či chce mať raz zdravé deti, alebo chce aby sa rezali a mali suicidne sklony. V dnešnej dobe fakt deti radšej ani nemať, ako riskovať že natrafí žena na takéhoto idiota. Chorá doba.
@jakubrianka Preklepy vôbec neriešim. Mne zas mobil prepíše,čo sa mu zachce 🙈 koľkokrát si to ani nevšimnem.
Stále si vravím ,že už mu neverím,ale vždy sa prichytím,že som zas uverila. Pritom v poslednej dobe mi nepovedal snáď jednú pravdivú informáciu. Detskej dr som sa na to už pýtala ,tá na to nemá kompetencie a rovno má odoslala ku psychologičke. Skúšala som aj súkromné ,ale s detskými je naozaj u nás aj v okolí problém a skorší termín som nenašla. Hľadala som cca do 80km od nás nakoľko tam pôjdeme určite viackrát. Trocha sa spolieham aj na to,že tá psychologička dohovorí aj otcovi, keďže tam pôjdeme so synom obaja. Ale musím poriešiť ten čas dovtedy a choroba mi neprejde,berie ich aj keď sú chorí. Oni ani nemajú problém s ním ísť a jemu príde ,že si to celé vymýšľam,lebo jemu nič nepovedia.
@jakubrianka Ono je problém aj so psychologičkami. Niektoré nás odmietli aj preto,že nemôžu dať posudok na súd.
Bóóže to v akom marazme to žijeme. Strašné naozaj, je mi vás ľúto. Niekedy mám pocit, že pre niektorých ľudí (prevažne otcov), sú deti nejaký obchodný artikel. A stav v akom je súdnictvo je otras. Korupcia na každom kroku. Sa stratil zdravý rozum a úsudok už nadobro.
Zapni si video nahrávanie odkedy ti ich donesie ešte pred ním a nahraj zo dve hoďky nech vidí ako sa dieťa zloží v bezpečí pri mamke.
Poviem to tak, že by som mu ich nechala nastálo v byte ak by mali takto pendlovať a platila by som alimenty ja. Ja by som toto nezniesla, aby deti takto niekto týral. Možno by sa obadal, keby mu klesol príjem na RD (či by ich nechal priateľke - no jedine). Ešte choré dieťa aby sa stresovalo zmenami domácnosti 😡🤬, chorá doba. Už som to tu písala viac krát, že nám vravela psychologička na prednáškach, že tak zničené deti ako vychádzajú zo striedaviek nevidela…čoskoro sa zo ukáže v spoločnosti.
Súdy sa môžu postaviť aj na hlavu, ak sa vy dvaja normálne dohodnete že chcete zdravie vaších detí.
A s tou jeho priateľvôčkou neplánuješ pohovor? By som sa jej spýtala či plánuje vlastné deti a či by sa jej páčila predstava čo robia tvojim. Ale to tiež bude dajaká ošemetnica ak vám rozbila vzťah a dokáže sa pozerať bez slova čo tvoj ex s nimi vystrája.
Male aky vek, nas ty noveho partnera, ci otec deti novu partnerku