Aká je vlastne dobrá manželka?

28. dec 2024

Moj muz mi občas vycita, že nie som vraj dobrá manželka. Keďže som nemala vzor v mojej mame tak netuším, čo vlastne odo mňa čaká. Neskutočne ma zranuju jeho slová. V jednu chvíľu mi povie, že som hrozná, tvari sa tragicky, aký je nešťastný, ze som celá mama aj ked vie, ze ma tyrala psychicky a kým ja nad sebou premýšľam, čo na svojom spravani zlepšiť, ako byť dostatočne dobrá, on sa o chvíľu veselo hrá PC hry a život gombícka. Takže starám sa o domácnosť, deti, chodím do práce, diaľkovo študujem. Nepijem, nefajčím, chodím do fitka dvakrát týždenne. Neziarlim, deti nebijem, venujem sa im. K mužovi som milá, zaujímam sa o neho. Občas, keď je toho veľa na mňa a muž zase rype do mňa, tak vybuchnem a zvýšim hlas, čo vždy použije proti mne. Napríklad kúpila som si nový kabát. Muz si ma obzeral a potom povedal, že v ňom vyzerám ako tetka, že je otrasný, proste celú ma skritizoval. Jasne, ze sa ma to dotklo a povedala som mu, že vždy ma len kritizuje,uje za všetko. A zase som bola zlá manželka. Prosím vás, tie, čo vám muži hovoria, že ste super manželky, priateľky. Ako sa spravate? Čo nemám robiť pre pokoj v rodine? Vždy mi povie, že všetko je len moja chyba.

anna777115
28. dec 2024

Vymeniť, narcistického manipulatora, za normálneho chlapa. On, presne vie, kde je tvoja achylova päta a tam ti zareže, aby ti čo najviac ublížil a dal ťa dole....

lila246
28. dec 2024

Zlaticko, obavam sa, ze chyba nebude v tebe🥺

rozculena
28. dec 2024

všetko bolo napísané predo mnou

euka210
28. dec 2024

poslednu vetu som ja od mojho nikdy nepocula, ani ja to mojmu nehovorim...podla mna je to kreten ked sa takto sprava. Lebo moj ma lubi a nezhadzuje ma takto. A to nie som voobec dobra manzelka podla mna, mam vela chyb atd...

autor
28. dec 2024

@anna777115
@lila246
@rozculena Ďakujem vám za odpovede. Tak veľmi túžim po ocenení z jeho strany. Kedysi mi vadilo, keď sa v mojej prítomnosti otáčal za inými ženami. Keď som mu povedala, že nech sa otaca, keď pri ňom nie som, bola som stíhačka. Tak som mu to prestala vyčítať. Tvarim sa, ze to nevidim. Teraz len občas vybuchnem, keď rype. Snažím sa na sebe pracovať. To, čo mi kedysi robila mama, teraz robí on mne. Ani pre ňu som nebola dosť dobrá dcéra.

autor
28. dec 2024

@euka210 ďakujem veľmi pekne za odpoveď, ja si uvedomujem, že nie som dokonalá. Ale som si vedomá aj svojich plusov a za tie nie som nikdy ocenena. Napríklad vždy, keď si kúpim niečo na seba a teším sa z toho, tak ma skritizuje, ze mám hrozný štýl, trčí mi brucho a tak. Ale po iných sa otočí. Je to pre mňa tak zranujuce byť zlou manželkou...

pralinka25
28. dec 2024

nuz vzor svojej mamy si si aplikovala aj na partnera. nie ty si ako tvoja mama ale on. ono to je normalne ze clovek sklzne do toho ze si vlastne vzdy k sebe vyberie nakoniec podobny typ. ale potesim ta. da sa na tom pracovat. problem je len ten ze tohoto sa budes musit zbavit a potom popracovat na tom aby si si nabuduce nevybrala znova vadny kus.

anna777115
28. dec 2024

Musíš, si určiť svoje hranice, za ktore nikoho a nič nepustíš, lebo vždy budeš priťahovať takýchto ĺudí. Ak, sa nemusiš dožadovať pozornosti , lásky a úcty od svojho partnera, tak to nie je partner pre teba. Takto sa milujúci a rešpektujuci partner nesprava. Uvedom si, že nie sme tu pre každeho a nie každý je tu pre nás. Normalne si s ním sadni a povec mu, ako to citiš a že odmietaš, taketo správanie voči sebe. Buď, sa znormální, alebo pojdete od seba. Púšťaj si do svojho života , ĺudí ktorí ťi dávajú krídla a nie takých, ktorí ti ich zvazuju.

hradnapani
28. dec 2024

Problem je u neho, nie u teba. Nasiel jednoduchy sposob, ako ta rozhodit, zranit a docielit, aby si zacala samu seba spochybnovat. To aby si sa este viac snazila byt lepsou a lepsou. Niektori sa takto bavkaju a celkom im to aj vychadza. Lebo vedia, kde je slabina ich partneriek a ako to vyuzit vo svoj prospech.

vroni
28. dec 2024

Tvoj muž je úbožiak. A manipulatívny, obmedzený narcis. Teší ho zhadzovať ťa a ty si evidentne ľahká obeť. Som mizerná manželka? No, aký išiel, takú našiel. Alebo: to sa k sebe hodime, ty si tiež pramizerny manžel. Atd. Vyzerám ako tetka? To naschvál, aby som pasovala k tebe. A žiarivý úsmev k tomu. Alebo je len blbec a potom s tým prestane. Alebo je naozaj manipulátor a narcis, potom pritvrdí a vtedy treba začať organizovať odchod, lebo s takým materialom sa pracovať (a žiť) nedá. Teda, dá. Ale za cenu vlastného duševného i fyzického zdravia. A za to nestojí žiaden chlap na svete (ani žena, ale to teraz nie je téma).

pralinka25
28. dec 2024

Autorka toto je prave teraz na ploche.

enmery
28. dec 2024

Milá dobrá manželka, až sem cítim, že si pridobrá a empatická. Najprv Ťa týrala narcistická matka, teraz partner. Prečítaj si pozorne, čo sem pridala @pralinka25. Nemôžeš za to ty. Vyrastala si v takom prostredí a preto si to zamieňaš s pocitom lásky a keďže to poznáš, je to pre Teba "bezpečné". Ale ver mi, že takto manželstvo vyzerať nemá a ani sa takto nespráva milujúci manžel.

kristinka92
28. dec 2024

Prepáč ale nemáš správne vzory. To on nie je dobrý manzel! Dobrý manzel podporí, poteší, povie pekne slová. Za ten kabat ta len skritizoval a hra si veselo pc hry. Vieš čo by spravil dobrý manzel? Pochvalil ta, že v ňom dobre vyzeras, hoci by to aj nebola pravda, ale keby videl že sa z neho tešíš, tesil by sa tiež. Ja nehovorím, že ma partner klamat, ak sa mi niečo nehodi a nevyzeram v tom dobre, ale dá sa to povedať aj slusne a nezranujuco, lenze teba muž len kritizuje za všetko a to je rozdiel.

rozculena
29. dec 2024

ty nie si zlá manželka,ty si vydatá za cocota! Pochopila si to už? Ty sa nemáš čo snažiť zlepšovať kvôli nemu,ty ho máš kopnúť do riti!

andrejka1974
29. dec 2024

Ale však mu povedz ak začne rýpať tak mu povedz nepáči sa tou to tak si to urob sám a že ti povie že si hrozná tak mu povedz a ty si myslíš že hrozný nie si však sme manželia a začíname sa už na seba podobať skús sa naučiť buď mu to vracať alebo sa prestať urážať časom sa nsucis my sme s mužom už 32 rokov a fakt sa vieme navzájom zasmiať na tom keď jeden druhému niečo povie my sa už nevieme sní už pohádať keď tak si po sebe nakrúcame ale o 10 minút sme už opäť spolu v smiechu

januska12323
29. dec 2024

Povedz mu, že keby bol ideálny manžel mal by aj ideálnu manželku 🖕

evcagabi
29. dec 2024

Neskacem mu okolo riti a kritiku nepocuvam ziadnu 😊

taktotedanie
29. dec 2024

Robi to naschval, je to zakerny narcisticky egoista
Casom to bude horsie a horsie

ivangeline
29. dec 2024

Mas sa cenit ty sama. Hranice. Nie ocakavat pochvaly.

tatisna
29. dec 2024

Si príliš dobrá, mala by si byt zla a vystrcit rožky. Muž sa s Tebou nudí a dovoľuje si...

sara07
29. dec 2024

skus pred tym ako vybuchneš poukazat že do teba rype, jasne mu povedat že začina on, on začina s negativitou kludne v pohode
potom mu povedz čo robí on pre rodinu a deti, domacnost ked je všetko také zle

lucilaines
29. dec 2024

Mila autorka, mozno ti tato diskusia otvorila oci. Zijes v toxickom, manipulativnom a pre teba znicujucom vztahu. Nebudes stastna. Ty pre neho nebudes dobra manzelka ani keby si na mihalniciach tancovala, nikdy. Vzdy bude nieco, co robis zle. On nechce dobru manzelku, on ti chce ublizovat. Nemozes za to, su to vzorce z detstva. Ak stastna chces byt, mozes a mas to vo svojich rukach, ale bude to chciet vela vela odvahy a tazky boj, od takehoto cloveka sa odchadza tazko. Potrebujes odist, odstrihnut sa. Nasledne absolvovat kvalitnu terapi sama pre seba, lebo inak aj ten dalsi co by prisiel, bude rovnaky. A ked budes mat zahojene svoje rany, potom si hladaj chlapa, co si ta zasluzi.

tykat
29. dec 2024

Manzelka moze byt neviem ako dobra a nikdy to nebude stacit ked nema dobreho manzela.

mimikarol
29. dec 2024

Autorka vyhľadaj psychológa. Naozaj. Ty nevieš čo je normálne. Najprv ťa dávala dole mama, teraz muž.

stanzi
29. dec 2024

@andrejka1974 “… a že ti povie že si hrozná tak mu povedz a ty si myslíš že hrozný nie si však sme manželia a začíname sa už na seba podobať skús sa naučiť buď mu to vracať”

Fakt by som nechcela mat manzelstvo, kde by som muzovi musela “nieco vracat”, alebo vobec komunikovat tym stylom ako pises…

olimuc
29. dec 2024

Tym, ze ta mama psychicky tyrala, zobrala si si niekoho, kto Ti aspon na zaciatku dal pocit, ze si ta perfektna a ze ta lubi. Z Vdacnosti za “vykupenie” si prehliadla red flags, kt urcite boli ale nevedela alebo nechcela si si ich vidiet a mas muza, ktory je verna kopia tvojej matky, co sa tyka spravania. Zena so zdravym sebavedomim, by s nim narobila poriadky pripadne vyhodila ako vadny kus. Skus najst profesionalnu pomoc, aby si si dala dokopy myslienky v hlave … ty mozes byt hocijako dobra, ale idiot ostane idiotom … zbavis sa blbca pomozes sebe aj detom, ked je vsetko take zle co sa nezbali a nevypadne hladat stastie niekde inde? Asi by ho nikto nechcel?

brendaa
29. dec 2024

Ahoj máš nízke sebavedomie, ako zlepšit komunikáciu s tvojim mužom je na tebe... Povedz mu ako ti je, ked ti vraví tajé slová, otoč si to...páčilo by sa mu že je nemožný, niečo nevie...
Tvoju matku nech nechá na pokoji, keď nemá pochopenia... on ma akých rodičov?

sense
29. dec 2024

Myslím že on nie je dobrý manžel....a keby urobíš čokoľvek tak nikdy nebudeš v jeho očiach dosť dobrá...takže problémom je on a tvojenizke sebavedomie.

marca12
29. dec 2024

Chyba je v tvojom muzovi a coskoro z teba urobi trosku s takymto pristupom.

andrejka1974
29. dec 2024

@stanzi lenže časom to berieš tak že jedným uchom dnu druhým von ja keby som si mala všetko pripúšťať čo mne povie niekto alebo ja niekomu tak by som sa zbláznila koľko razy keď ma môj muž na mňa narážku tak tiež mu poviem vo si myslím a o chvíľu dá na tom už smejeme