Ahojte, už pár dni mi nedá spávať jedná vec...priateľ mi opisal sen čo sa mu sníval. Vraj ma znasilnili a on ma opustil. Pýtala som sa ho, či by to tak bolo aj v skutočnosti, tak áno. Vraj by už o mňa nemal záujem, lebo by som bola poškvrnená a špinavá. Ak by som náhodoou otehotnela, poslal by ma na potrat. On ma vraj také zásady a také zneužité telo by už nechcel, hoc by som za to nemohla. Dotklo sa ma to viac než by som chcela. Urazila som sa a skoro vôbec sa s nim nebavila. Jemu to nedošlo, ešte sa pýtal čo mi je a keď som mu povedala, kde je problem tak si začal vymýšľať, že on to tak nemyslel, že ja som to zle pochopila a bla bla bla. Povedala som mu že je zvlaštne že ma ľúbi a v takom ťažkom období kedy by som ho najviac potrebovala by ma odkopol. Tak zas keci že on ma ľúbi a neopustil by ma, že ho to mrzi atď...a že to nemam riešiť, bol to len sen a on bude robiť všetko preto aby ma ochránil. Že sam nevie ako by reagoval v skutočnosti.
Nevie ?? Veď mi to povedal, odkopol by ma. A nejde o to že to bol len sen, ide o ten jeho názor.
Tak teraz neviem..robím ja z komára somára alebo to naozaj prestrelil ? Lebo u mňa stratil dôveru a nemam istotu do budúcna že ak sa niečo stane, že ma podrží. A tiež ten názor že špinavá..preboha ved by som bola obeť, nie štetka. Ďakujem.
Som z toho dosť smutná.
Tvoj priatel je primitiv. Moja prva sex skusenost bolo znasilnenie .A nie som ziadna poskvrnena špinava. Trvalo mi 6 rokov Kym som sa po tej skusenosti dokopala k sexualnemu zivotu. Tvoj priatel mà nazory z ineho storocia. Cize ked by ti Niekto fyzicky ublizil tak prenho nemas cenu. Cize by ti ublizil este viac aj on . A co ty vies Keby sa ti toto stalo najprv to znasilnenie Potom ti frajo povie ze si spina a Nechce ta ? Nevies v akom psychickom stave by si mohla aj sebevrazdu spachat. Neprehanas pud sebazachovy ti len hovori ze toto nie je clovek ktory by ti bol oporou v tazkych casoch .mà velmi cudny pohlad na zenske telo a hodnotu cloveka. Akoby si bola len vec .
Žiješ v Afganistane? Tam by Ťa možno aj ukameňoval.
Dievčatko, koľko máš rokov?Toto je primitív, ktorý Ti práve týmto ukázal veľmi dôležitú podstatu svojho JA.Toto sa prejaví skôr či neskôr aj v iných oblastiach. Nemám na to slov. Môj priateľ by tento primitív už nebol po tomto.
Ja normálne nemám slov 😳
@paulina19 ja nemám rada tieto filozofické rozpravy typu "čo by bolo keby", pretoze realita je taká, ze to nikdy dopredu nikto nebude vediet. Može mat nejaky názor alebo predpoklad, ale to neznamená, že sa tak naozaj zachová a v konečnom dosledku sa može zachovat tak, že to sokuje nie len inych, ale aj jeho samého...
To, čo sa stalo tebe, by ma zamrzelo určite. Moj prvý priatel mi povedal nieco podobne (ze keby som neplanovane otehotnela, tak má nechá, pretoze na "náhody" neveri a bude si mysliet, že sa ho snažím zmanipulovat a priputat dieťaťom). V tu chvílu ma to zarazilo a bola som smutná. Ale verim, že by to naozaj neurobil.
Chápem, že tvoja dovera je nastrbena. Ste spolu dlho? V akej fáze je váš vzťah? Mas aj ine "dokazy" o jeho postoji? Cítíš sa s ním v bezpečí, milovaná?
@paulina19 Áno, robíš z komara somára... Riesis hlúposti. Ako sa zachováme zistíme v konkrétnej situácii a nie pri debate "čo by bolo, keby...". Keby som to pritiahla za vlasy - na otázku, či by som dokázala zabiť človeka, by som zrejme odpovedala "nie" ...no pritom by som to možno urobila - ak by išlo o môj život, život môjho dieťaťa ... Takže som už teraz "vrahyňa"?
@paulina19 mne babka rozpravala, ze pocas 2. sv. vojny, kedy znasilnovanie zien bolo dost caste, jej dedko, s ktorym vtedy len chodila, povedal, ze ak by sa to stalo jej, tak to pre neho nebude prekazka a samozrejme sa o nu postara.
Charakter sa pozna aj pri takychto reciach co by bolo keby. Hoci realita moze byt celkom ina, ale ide uz ten postoj k tomu celemu
@ivetz takže podľa teba je hlúposť riešiť, že keby sa jej stala takáto tragédia tak jej partner (najbližšia osoba v živote) by jej nebol oporou ale opustil ju?!
Korunovaný idiot. Kopni ho do riti ty, povedz mu, že je špinavý vo svojom vnútri.
@petracandle je hlupost riesit "co by bolo keby".
@barka1 áno, je síce hlúposť riešiť "čo by bolo, keby..", ale je dôležité poznať názor partnera na zásadné otázky.
Tento postoj, aký chlapec zaujal, je úbohý, hlúpy a podľa mňa ukazuje, aký nezrely sebec vlastne je..
Čiže nič moc premisa na budovanie vzťahu....
@paulina19 koľko máte rokov? Nehovorím, že by som s ním hneď rozišla, ale bola by som opatrná.. poriadne zvážila, či si s ním založíme rodinu.
Mať partnera, na ktorého sa nemôžeš spoľahnúť.v ťažkej chvíli, nie je dobré...
Ak mas len 15 rokov … tak mozno este dostanes rozum. Ak si starsi rocnik, tak by si mala mat dost rozumu a neriesit sny nejakeho trula. Tie dodatocne reci su len, aby zachoval formu, on asi Celkovo nebude vyhra v loterii
Je to hajzel. Chod od neho
@beronsche ano, chlapec prestrelil, mrzi ho to, potom sa nad tým viac zamyslel a snažil sa, ale autorka mu už neveri, jeho snahu považuje za keci... A to mi pride ako zlý pristup.
Človek predsa má právo na chybnu reakciu, na zmenu názoru. Evidentne až ked to úplne domyslel mu došlo, co všetko tým myslel a že by to tak nakoniec vobec neurobil.
Ufff. Toto je zlé. Že mal divný sen, nech by ťa v ňom aj mučil, by som určite neriešila - za to nemôže a ani to nemusí nijako odrážať jeho hodnoty a skutočné činy. Ale že je schopný nielen uvažovať, ale aj nahlas sa priznať, že znásilnená žena je špinavá, svedčí veľa o jeho morálke. A ešte že to povie rovno priateľke?! Veľmi veľmi by som na tvojom mieste zvažovala, či toto nie je viac ako dobrý dôvod na rozchod. Teraz v dobrých časoch si možno rozumiete, ale život prináša rôzne situácie. Čo spraví, keď ochorieš a budeš potrebovať oporu a pomoc? Čo ak budeš mať ťažké tehotenstvo? Čo ak tvoji rodičia v starobe budú potrebovať tvoju starostlivosť? Čo až budeš na materskej? Tento chlap bude vždy považovať svoje potreby za omnoho dôležitejšie ako tie tvoje - nie je to dobrý partner do reálneho života.
Keby bolo keby, čo by bolo ak by… to je asi jedno… ja osobne sa s človekom, ktorý má takýto postoj k tejto téme - vo všeobecnosti, či už sa týka alebo netýka mňa - a toto si myslí o obetiach znásilnenia a celkovo takto pristupuje ku ženám, môžem slušne pobaviť o počasí, ale život s ním budovať určite nechcem… veľmi pravdepodobne by sa aj inde naše názory a hodnoty rozchádzali… ale teda stane sa, že človek niečo trepne, potom si to premysli, nechá si dohovoriť, prehodnotí, neviem, prestrelil, ale asi už z toho netreba robiť zbytočne veľkú drámu, ak ste si to už raz vysvetlili… ale všímala by som si viac ďalšie takéto reči a názory…
@paulina19 moja skusenost z 18: som sa opytala frajera ze co by si robil keby som zostala nahodou tehotna. Jeho odpoved: skopal by som Ta tak az by si potratila. Haha. Ja som to tak nemyslel.",povedal so smiechom. V tej vete bolo pod smiechom tolko agresie ,že "mojim sitom" uz viac neprešiel. Zanedlho sa stal mojim ex.
Riešiť co by bolo keby, nemá význam, ale pri takýchto vyhláseniach zo strany partnera by som asi chvála z takéhoto vzťahu. Totiž, ak niekto začne riešiť takéto imaginarne situácie, tak už nad tým rozmysla
Ja som sa raz svojho teraz už manžela opýtala keď sme videli postihnutého chlapčeka že čo by sme, my robili keby sa nám taký narodil (nahlas som premýšľala že aké to je smutné keď dieťa nie je zdravé) a na to mi povedal že by to tak už proste bolo a prijali by sme to. Ktovie ako by sa ten tvoj v iných ťažkých životných situáciách zachoval keď má takýto názor.
@paulina19 on ta neľúbi a byť n a tvojom mieste keby mi toto povie chlap viac si s ním nemám čo povedať.. Načo si s ním?? Ak by si dostala nejakú vážnu chorobu tiež ta odkopne? Podľa všetkého áno.. Je to zakomplexovany kkt utekaj kým je čas.. Kedykoľvek budeš mat pri nom ťažké obdobie namiesto toho aby ta podržal tak tak radsej utopi len aby si mu nebola na obtiaž... Život nie je vždy iba o ružových okuliaroch a prechádzke v parku držiac sa za ruky...
.. tvoje vnutro ti radi spravne ..prenechaj tento vadny kus osudu ..az mi zle prislo ..
@paulina19 Po prvé, takýto sen by som určite nikomu nevravela, naco? Iba spôsobovať druhému nepríjemné pocity? A za druhé, ta odpoveď, že si poskvrnena...on je nejaký náboženský fanatik? Lebo teda ja som aj s manželom veriaca a musím povedať, že manžela by takáto hlúposť nikdy nenapadla. Skôr by som povedala, že poskvrneny je tvoj priateľ. Lebo nie to nás poskvrnuje, čo do nás ľudí "vchádza", ale to, čo z nás " vychádza". A hlavne urážlivé, znevažujúce slová, ktoré nám vychádzajú z ust. Dúfam, že si tvoj priateľ uvedomil, ako nadradene a egoisticky sa zachoval. Žiaden súcit s tebou, jedine, čo ho zaujímalo bolo, že on chudacik bude mať poskvrneny tovar. Ešte by zo seba spravil aj obeť. V konečnom dôsledku, myslím, že tento priateľov sen bol pre teba dar. Áno, dar, ktorý ti ukázal, s kým máš tú česť, a aby si si dobre zvážila, či chceš aj naďalej s takýmto človekom byť a plánovať budúcnosť.
Na kerú onú sa bavíte o takýchto hypotetických veciach?! On nemôže teraz vedieť, ako by potom reagoval, keby to naozaj nastalo. To nevie nikto! Nemáš istotu, že chlap, ktorý by ti tvrdil, že by ťa v takej situácii neopustil, by to naozaj neurobil. Lebo to proste nikto dopredu nevie. Ty by si ho opustila, keby niekto znásilnil jeho? Alebo keby zostal na vozíčku, či zmrzačený po nejakej nehode? Nie? Odkiaľ vieš? Takéto veci vedia zmeniť psychiku človeka (tej obete), môže sa kvôli tomu z neho stať niekto úplne iný... Proste, ani sa to nestalo a je dosť malá šanca, že by sa to stalo, tak načo sa o tom vôbec bavíte?
@paulina19 niekedy reci chlapov netreba brat tak vazne. Nebol v takej situacii, tak to nevie posudit.
Všetky, čo riešite, že je zbytočné riešiť hypotetické situácie že či by ju skutočne opustil/neopustil a pod. - ja by som nedokázala žiť s mužom, ktorý sa na obete znásilnenia pozerá ako na niečo “špinavé” - aj keby to nebolo o mne. S takto zmýšľajúcim človekom by som sa nedokázala ani kamarátiť..
ak je číslo v nicku tvoj vek, tak chápem. ak si staršia, prečo si mu aspoň nepridrb*la predtým než ho kopneš doriti? uľaví sa ti 😉