Aj vás vidia vaše svokry ako zlatokopky?

6. sep 2023

Len si chcem trošku uľaviť , žiadnu života dôležitú tému nejdem riešiť.. ale tá moja svokra má už tak vytáča 🙈... Aktuálne som na materkej, máme s mužom jedno dieťa do jedného roka a jedno staršie mám z prvého manželstva . Núdzu o peniaze nemáme, bývame v pomerne lacnom a manžel dobre zarobí, takže sa do práce od dieťaťa nechystám kým nemusím ( manžel je s tým úplne stotožnený). Vždy keď niekam ideme alebo sa do domácnosti niečo kúpi a svokra sa to dozvie tak komentuje " a ty si si z čoho ten výlet zaplatila keď si na materkej?" " a z čoho si zaplatila polovicu vysávača, keď nechodíš do roboty " alebo naposledy bol manžel so starším dieťaťom kupovať topánky, stavili sa pri nej keď odtiaľ išli a ona sa muža opýtala z čoho som mu na tie predražené topánky dala peniaze . Absolútne je pre ňu neprijateľné aby môj muž niečo zaplatil staršiemu keďže nie je jeho, alebo aby platil niečo mne 😀 vkuse manželovi dohovára aby mi "nepožičiaval " peniaze a neplatil za mňa veci . Keď jej manžel povie, že mi peniaze nepožičiava ,ale dáva tak ju ide od jedu rozdrapiť . Peniaze nemáme nijako extra podelené, účty síce máme každý svoj, ale nikdy neriešime kto čo zaplatí. Berieme to tak, že peniaze máme spoločné. Raz zaplatí nákup on, raz ja, raz kúpi deťom on potom zase ja. Ak treba jemu nejaké veci kúpiť , zaplatím mu bez problémov, rovnako ako on dá peniaze mne ak už nemám z materskej a na niečo potrebujem. Keď som pracovala sme fungovali rovnako. Proste sú to peniaze pre nás a je jedno kto ich dostal, či zarobil, ona toto nejde pochopiť. Oni mali s mužom peniaze každý svoje, na muža nikdy nedala ani cent keď bol dieťa lebo nie je jej biologický. Keď bol jeho otec bez práce tak mu peniaze požičiavala aj na jedlo. A teraz by bola najradšej keby to aj u nás tak fungovalo.

haley7897
6. sep 2023

Ok, už vieme, že svokra je mimo. Otázka je, ako na to reaguje tvoj muž. Lebo toto by mal "uťat" on...

maranta_leuconeura
6. sep 2023

Pochopila som spravne, ze svokra je tvojmu muzovi macocha a v zivote nanho nedala ani cent? Tak takej zene by som pri najblizsej poznamke povedala, ze ,,esteze je XY vas nevlastny syn, takze nie je skupy po vas" 😀 by som bola zvedava ako sa zatvari

0silvia0
6. sep 2023

Naschval by som pred nou hovorila, co ti muz kupil, nech ma co riesit.

cocolino234
6. sep 2023

@0silvia0 presne 😭😭😭

@autorka s týmto chovaním by vo mne vzbudila démona a vždy by som tam chodila s niečim novým. 😭 Nech vidí ako si ma jej syn hýčka, vzal si príklad z jeho detstva a robí presne to, čo ona robiť nedokázala.

pribinak
6. sep 2023

Prečo si s touto osobou v kontakte? Nerozumiem …..

autor
6. sep 2023

@haley7897 tak muž to už nerieši nejak výrazne lebo s tým nič neurobí, darmo jej dohováral, pohádal sa s ňou, pre ňu je to nepochopiteľná vec. Už jej len povie, keď začne, že sa nemá starať do fungovania našej domácnosti pokiaľ ju nefinancuje ona. Mňa to občas naserie, lebo všade rozpráva , že muža využívam finančne a potom sa cítim pred rodinou trápne keď sa stretneme.

@maranta_leuconeura áno, síce ich s bratom vychovala, ako vlastné deti ( normálne ju volajú mama aj všetko okolo toho) , ale finančne sa na starostlivosti nepodieľala. A hrdo to priznáva teda.

@pribinak ona nie je až tak mizerný človek, deti má rada, aj moje aj naše. Len je žgrloš a snaží sa to prenášať aj na okolie. To je taká jej vlastnosť nepodarená, inak sa správa milo, ale keď zaregistruje , že je v domácnosti niečo nové alebo sme niekde boli spoločne tak ide ako píla .

tiezjedna
6. sep 2023

Tvoja svokra je krava. Tým by som to uzavrela.

kristinka92
6. sep 2023

Čo tvoju svokru zaujíma ako míňa peniaze jej nevlastný syn, na ktorého ani cent nedala?? Jediný kto sa tu chova ako vypočítava zlatokopka je tvoja svokra. Ta ma potrebu všetko prerátavať a zo svojho nedať ani náhodou.

haley7897
6. sep 2023

Podľa mňa sa vôbec nemusíš cítiť pred rodinou trápne, pochybujem, ze by prehliadli co je svokra zač. Ti sa za teba tajne modlia a sú radi ze nieje ich svokra.
A ak ju už muž poslal ohľadom toho do teplých krajín, tak ju nerieš ani ty. Osobne by som ju ignorovala. S takýmito ľuďmi sa nevyhadas. To je ako brechat naspäť na psa ktorý na teba brecha na ulici. Akurát začne brechat viac a ešte budeš vyzerať ako debil. Neplytvaj energiu. Nechaj ju variť sa vo vlastnej šťave keď ju to baví. Čas od času ju muž uprace keď toho bude moc, po zvyšok času akceptuj, že nemôžeš niekoho zmeniť. Ber ju ako psychiatrickeho pacienta. Pohladkať po vlasoch a ísť si po svojom.

amonet
6. sep 2023

babka hovori sa tomu bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov😅 co zarobi je moje😅

lucka_ke
6. sep 2023

takýchto ľudí ja vytesňujem, nestýkam sa s nimi, nekomunikujem, nechodím na návštevy, nedvíham telefóny

sense
6. sep 2023

Pozri nebio otec môjho partnera ma tiež výhrady a žije v domnení ze som s nim kvôli jeho pasu. Odkedy som mi povedala zoči voči svoj názor, tak aspoň keď som tam. Drží ústa aj keď je jasné co. Si o mne mysli. Lebo ja som žena s dieťaťom s "východného bloku". Pritom jeho nebio otec si vzal jeho mamu cudzinku za manželku a vychovával môjho partnera ako vlastného keďže vlastne deti nemal. Ale keďže bývajú 300km od nás a veľa cestujú tak tie 2-3 návštevy do roka vydrzim
A tiež si myslím ze sú presvedčený o tom ze nás ich syn živí

nevenka
6. sep 2023

@amonet 😅🤣

mila23
6. sep 2023

Autorka…. Kúp jej na Vianoce najlacnejší sprchac a povedz že na drahší darček nemáš peniaze lebo si na materskej

kristinapetronela
6. sep 2023

Kúp si pre radosť šaty a kabelku alebo knihy ak ti to urobí radosť a kašli na ňu .to je choré čo rozpráva .jasné že všetko je aj tvoje čo muž zarobí ♥️

kikulienkadd
6. sep 2023

Ahoj, na toto sa nedá napísať nič viac,ako to,že ti prajem,aby sa jej nikdy nepodarilo teba s mužom rozhádať kvôli peniazom!
Vďaka Ti Bože za všetky normálne svokry🙏

zuzinka888
6. sep 2023

Jej vadi ze dava peniaze tebe( ste manzelia je to ok). Chcela by ich ona. Jej povedz ze sa mala lepsie vydat. Aspon tak dobre ako si sa vydala ty. 🤣🤣

cacianka
7. sep 2023

" Svokra čo sa do nás navážate ?! Sme rodina, príjmy a výdavky máme spoločné, BSM vám asi nič nehovorí však ? A ak si myslíte že som žgrlava zlatokopka, pozrite sa do zrkadla. Nestarajte sa do našich peňazí, sú naše nie vaše. "
A keby mala poznámky že vychovala cudzie deti, tak jej odseknem že za cudzie peniaze sa dobre vychováva...
Buď ju ignoruj, buď jej vysvetlite, ak to viac x nepomáha, už by som jej takto splechla.
Na hrubé vrece ....

bmolko
7. sep 2023

spýtaj sa jej, ktorú polovicu bytu/domu kde býva zaplatila ona?

anita6666
7. sep 2023

Autorka,najskôr si musíš naštudovať rozdiel medzi pojmami zlatokopka a chudera. Je to veľký rozdiel.

janagontkovic
7. sep 2023

to skor moja svokra je zlatokopka.