32-ročný syn mi vyčíta, že som si do bytu nasťahovala priateľa

evulienka123
19. júl 2023

Som dávno rozvedená a mám tri dospelé deti. Najmladší syn 32 ročný mi vyčíta , že som si do bytu nasťahovala priateľa . Syn žil a pracoval 13 rokov v zahraničí a teraz sa vrátil domov je tu mesiac a vyčíta mi, že som si tu nasťahovala cudzieho muža , ktorý tu nepatrí . Nechcem o partnera prísť , ale bojím sa mu povedať pravdu o probléme , že syn ho u mňa nechce. Vraj on ako syn tu je doma on sa tu narodil a ….Neviem čo mám robiť . Poradíte čo by ste urobili vy?

majlo1234
19. júl 2023

Je to tvoj byt? Rob, ako uznas za vhodne. Je to sanov byt? Rob, ako ti kaze syn.

viestta
19. júl 2023

@evulienka123 synacik je dost stary aby nebyval u mamicky. A mama ma tiez narok na svoj zivot, synacik by mohol pochopit, ze je najvyssi cas opustit mama hotel a starat sa o seba

mimka1402
19. júl 2023

@evulienka123 Tak záleží či je to len dôvod, že máš partnera alebo je partner v nejakom spôsobe nespolahlivy a jeho reakcia je zo strachu o teba. Ale ak je to to prvé, to nie je jeho vec a mal by to pochopiť, inak smer hotel.

deti95060810
19. júl 2023

ja by som mu povedala svoje... prečo by si sa mala spovedať 32 ročnému chlapovi - však ešte si hádam svojprávna...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
19. júl 2023

@evulienka123 no dosiel domov a chcel klud a nie narazat na tvojho milenca.

Myslim, ze je to neprijemne. A co partner? Tomu tvoj syn doma nevadi?

colsami
19. júl 2023

Syn do podnajmu alebo do vlastneho byvania, aj ked len dosiel zo zahranicia. Moze byt rad ze ma matka byt (ak teda byt patri Tebe) kde moze chvilu hlavu sklonit kym poriesi seba.
Ak sa mu nepaci, nech sa paci zajtra moze ist prec. Bez ohladu na to kto/aky je Tvoj priatel.

Uprac si 32r syna, ktory sa ma uz starat sam o seba a nieto Ti este diktovat co so zivotom, ked uz si sa onho postarala a vychovala z neho dospeleho muza.

mamkalentedkova
19. júl 2023

Tiež si myslím ,že syn jeuz dosť starý na to ,aby mohol byvat sám.Neviem ako máte poriesene vlastníctvo bytu ,ale keď toľké roky pracovalazil v zahraničí ,mohol by mať aj niečo našetrené .Nikde nie je napísané ,že má doživotné právo žiť v tvojom byte ...13 rokov prispieval na nájomné a výdavky v byte ? Asi nie ,teraz prispieva ? Ak nie ,nie je o čom .Nech sa správa ako dospelý a nehľadá problémy ,ale riešenie

poppy22
19. júl 2023

mnohe dospele deti sa tazko vyrovnavaju s tym,ze ich mama ma iny zivot,ze sa niekto cudzi dotyka a pouziva veci,ktore boli ich domovom...takze to treba brat aj z tejto stranky...pre teba priatel-pre syna ktosi cudzi...avsak musi to respektovat...a najst si vlastne byvanie...ale zaroven nezavrhuj jeho starosti-je vela zien,ktore sa namotali na chlapa a ten si potom dal vsetko prepisat na seba a jej vlastne deti nezdedili nic...ved vzdy robime vsetko hlavne pre deti..partneri maju byt s nami kvoli vztahu...nenapisala si,aky je ten syn-ci ti pomaha,ci ti prispieval,ci je nejaky dovod preco mu vadi ten priatel,preco nebyva inde....

ropucha6
19. júl 2023

32 rocneho syna treba poslat do podnajmu.

heidy222
19. júl 2023

32 ročny sa môže zbaliť a bývať inde keď sa mu nepáči. Iné si sťahujú domov po krátkych známostiach mužov k malým deťom a nepýtajú sa koníka, či je to ok

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betulinka1
19. júl 2023

@evulienka123 syna by som poslala byvat inde. Akoze dieta ne dieta ale 32 rocny uz nemusi byvat u mamicky.

zuzubb007
19. júl 2023

Prosim? Tak hadam 32 rocny corgoň ti nebude vraviet co mas robit a co nie, a navyse ma vek, kedy moze ist do podnajmu a nikdo ho nebude obmedzovat, nedaj sa deptat a stoj si za svojim

hopsadobrandejsa
19. júl 2023

"Vraj on ako syn tu je doma on sa tu narodil a ….Neviem čo mám robiť . "

Samozrejme, ze u teba budu vlastne deti vzdy vitane. To, ze to beru ako svoj domov ma ale v dospelom veku skor taku sentimentalnu hodnotu.

Cize tvoj syn zil samostatne 13 rokov v zahranici a teraz ked sa vratil domov tak chce maminke rozkazovat co smie a co nesmie? 😅

Tvrdis, ze mas 3 deti.....ostatne dve co? Byvaju vo svojom alebo tiez sa krutia okolo tvojej sukne?

Nehnevaj sa na mna, ale aby 32-rocny chlap oslahany zahranicim po 13 rokoch skoncil v maminkinom byte mi pride trocha ako zly vtip. On si nezabezpecil ziadne vlastne byvanie?

To mi pride troska tragikomicke, ze po tolkych rokoch v zahranici skonci dospely chlap u rodicov v svojej detskej izbe a ide sa hrat na pana domaceho. Nuz, co si si vychovala to mas. Niekde zrejme nastala chyba.

Ty tam priatela mat nemozes, ale stavim sa, ze on si tam s radostou nejaku na radovanky dovedie hoci neviem ktora bude taka zufala ked sa dozvie, ze ide prespat k svokre v priatelovej detskej izbe. 😂

syslik81
19. júl 2023

ako dlho si s priatelom? syn ti prispieval na najom a energie ked bol mimo? predpokladam,ze ani na kupu bytu-ak je tvoj neprispel syn ... takze bud dospela a povedz synatorovi ze bud bude respektovat to,ze si dospela a svojpravna alebo nech si okamzite najde podnajom a a do mesiaca odide z bytu ... zrejme sa zlakol ze pride o cast z dedicstva .. ale je dospely samostatny clovek tak nech sa stara o seba

tosomja
19. júl 2023

@evulienka123 13 rokov v zahraničí a príde naspäť k mamičke, ktorá má vlastný život...asi tam nebol pracovať a zarábať na budúcnosť.
Otočiť synacika vo dverách nech si hľadá podnájom, je dosť starý.

jana_eyre_2
19. júl 2023

Bože veď dospelý chlap, nech si kúpi vlastný byt a neterorizuje svoju matku.. už by mal vedieť že máš vlastny život.. môj muž mal v tom veku už dve deti a od mamy býval mimo uz 10rokov, nedovolil by si komandpbat mame život, tak ako si ani svokra nedovolí komandovat ten náš..

taminka1986
19. júl 2023

@evulienka123 🤣🤣teraz ma to pobavilo. Koho je byt? Ak je tvoj tak co jeho do toho koho si si tam nastahovala. Synacik ma 32 preboha,nech sa uz konecne osamostatni lebo ho ziadna ani nebude xhciet led povie ze byva s maminkou🤣Akoze trapne v 32 rokoch byvat u matky a este aj vyskakovat.

dskjhfdlkdjhl
19. júl 2023

@evulienka123 32-rocny syn ma byt uz davno samostatny a nezit s rodicmi. Ty si dospela zena, nepotrebujes od neho suhlas.

evulienka123
autor
19. júl 2023

@mimka1402 partner je spoľahlivý od prvého mesiaca mi dáva peniaze na nájom aj stravu a všetko je z jeho strany voči mne v poriadku. Ďakujem

alex49
19. júl 2023

Riešenie je jednoduché, synáčikovi povedz, že vo svojom byte môžeš ubytovať koho uznáš za vhodné a on do toho nemá čo hovoriť. Ked sa mu nepáči, nech si zbalí švestky a nájde si iné bývanie. A ani ztadial ti do bývania nemá čo zasahovať.

mimka1402
19. júl 2023

@evulienka123 Tak potom nie je čo riešiť a vieš naisto kde je "chyba". Držím palce. Jedine posadiť si syna a viesť s nim rozhovor nech to rozumne vysvetli. Je dosť dospelý na to aby vedel chápať, že máš právo na svoj život.

sovica
19. júl 2023

@evulienka123 Tvoj najmladší syn je veľmi vtipný😂 Predpokladám, že byt je Tvoj. To, že v tom byte Tvoj syn vyrastal, neznamená, že mu ten byt patrí. Ak je byt výlučne v Tvojom vlastníctve, syn nemá žiadne právo rozhodovať, koho si do bytu dovedieš. Snáď Ti nebude dospelé dieťa diktovať, ako a s kým máš žiť🙈 Pekne mu vysvetli, že je len Tvoja dobrá vôľa, že v TVOJOM BYTE môže bývať, kým si nekúpi svoj. Ak sa mu nepáči, môže ísť do podnájmu.
Prispieva momentálne syn na chod domácnosti? Prispieval Ti niečo aj keď pracoval v zahraničí? Však ak tam pracoval 13 rokov, tak pri skromnosti (ak ušetril mesačne 1000 €), musí mať našetrené na 2 izbový byt v Žiline (Žilinu máš uvedenú v profile).

ropucha6
19. júl 2023

@evulienka123 hlavne by som partnera tymto nezatazovala, pories si to sama so synom. Jemu inak nebolo cudne sa nastahovat do domacnosti s inym muzom (aj ked chapem, ze tam vyrastal), raz uz sa proste osamostatnil.

moon321
19. júl 2023

@evulienka123 syn uz mal byvat sam.a penaze by mal mat.mas pravo na svoje stastie.

1andrea111
19. júl 2023

@evulienka123 byt je Tvoj?

la_dolce_vita
19. júl 2023

Mas pravo na vlastny zivot a stastie. Syn by nemal byt sebecky a radsej si zariadit vlastne byvanie a starat sa o seba. Idealna prilezitost..

viky173
19. júl 2023

Som priblizne vo veku Tvojho syna (31). Od 18 rokov zijem mimo bytu mojej matky, chodim tam iba parkrat za rok na navstevu, no ani vo sne by mi nenapadlo sa tam teraz nasackovat do mojej detskej izbicky (ktora uz aktualne ani nie je detska izba, iba hostovska) a dupat si tam nozickami, ze ja som tu doma, tu som sa narodila, mama vystahuj si partnera 😂 😂 Prepac za uprimnost, ale je to chore. Tvoj syn by mal mat davno zabezpecene vlastne byvanie, ano nehnutelnosti su drahe, ale snad vsetky peniaze co za cely zivot zarobil neprehajdakal, tak by mal mat co to nasetrene, aby si dokazal zobrat nieco na hypoteku, pripadne si zaplatit podnajom. Ak na to nema, tak uz duplom by mal k Tebe prist so stiahnutymi usami a este Ti platit najom, nie aby sa na nieco stazoval. Dospely chlap, ale spravanie decka.

janage
19. júl 2023

Len autorka stále neodpovedala na základnú otázku: čí je to byt?