2 roky po rozvode ľúbim bývalého. Som normálna?

17. aug 2021

Kazdy mi povie,ze nie som normalna ked este 2 roky po rozchode stale lubim byvaleho a nechcem novy vztah, kazdy mi za to nadava,ze som chora a vraj to neni normalne,ale citom sa rozkazat neda,co vy na to? Fakt som neni normalna?

miadi
17. aug 2021

Nepovedala by som ze nie si normalna ale ze stracas cas a skodis sama sebe,

autor
17. aug 2021

@miadi rozumiem...ale prejst to musi same

kitycat
17. aug 2021

Kto inicioval rozchod a mate nieco, co ta nuti byt s nim v kontakte?

mondolina
17. aug 2021

@miadi
no ja si nemyslím, že stráca čas, je nutné byť vo vzťahu? hlavne keď nie je vyliečená?
2 roky po rozvode môžu byť málo aj veľa...

spadnutaslivka
17. aug 2021

@mondolina stráca čas v tom zmysle, že sa zasekla v predstave (lebo to nie je ani minulosť, to je len čo by bolo keby). nemusí ísť nutne do nového vzťahu, ale čím dlhšie je zamotaná v tej predstave, tým dlhšie a ťažšie sa z nej bude dostávať. už mohla byť dávno s rozchodom vysporiadaná

spadnutaslivka
17. aug 2021

*pardon, rozvod. ale stále platí to, čo som povedala

mondolina
17. aug 2021

@spadnutaslivka
podľa mňa individuálne, záleží od psychiky, aké bolo manželstvo...

moonlight1210
17. aug 2021

@mondolina straca cas, lebo v sebe zivi nieco, co ju nikam neposuva a nerozvija ju to. Je to zastagnovana minulost, starostlivo ulozena v sklenej vitrinke. Oprasovana, udrziavana.

Na jednej strane to moze prinasat potesenie. Moze si opakovania tych pocitov k nemu uzivat.

Skor ale predpokladam, ze su zdrojom smutku, melancholie, ked sa cas od casu vynoria a zarezonuju. Lebo uz sa nikam pozitivne neposunu, kedze druha strana (on) k nim neprispeje (lebo nie su spolu a on uz o nu najskor nema zaujem).
Je to jednostranne a to si pri emociach vzdy vybera svoju dan. To je to, preco nie je dobre zotrvavat v minulosti vztahov.
To, ze asi kvoli tomu nema dalsi vztah, je druhorade.

selu11
17. aug 2021

Vedela som o jednej žene, ktorá roky ľúbila len svojho bývalého manžela. Mala s ním dieťa, no on ich opustil, našiel si inú ženu a založil novú rodinu. Ona si po rokoch našla nového partnera, ale povedala, že stále bude ľúbiť len bývalého manžela. Bola to krásna, mladá žena, po čase ju človek ani nespoznal.. Roky trápenia sa na nej veľmi podpísali. Podľa mňa by si mala vyhľadať odbornú pomoc, to vôbec nie je hanba a najmä vo svete mi to príde ako úplný štandard - mať psychológa.

jaskolka
17. aug 2021

2 roky je celkom dosť. Nepíšeš, že by ste mali dieťa, teda zrejme (asi) v kontakte nie ste. Keď ste sa rozisli, asi to malo dôvody a zrejme by si s ním nebola šťastná, ani on s tebou. Tak načo sa umarat tým? Vravíš, ze ho ľúbiš... A nie je to len taka nostalgia, že "ako nám bolo dobre a nič zlé nevidím"? Keď sa budeš stále upinat a držať minulosti, ľahko sa stane, že si premarnis najlepšie roky, a po čase zistis, že máš 50 na krku nemáš rodinu, nikoho, lebo si preplakala život za niekym, kto už možno ani nevie, ako sa voláš. Mala som podobnú kamošku, roky rokuce vyplakavala za bývalým, nemala inú tému, len ako jej ublížil a ako ona ho miluje,on už dávno mal inú, oženil sa, mal deti a absolútne ju odpísal zo života
Ona sa ale upla na minulosť a po čase už sme všetky kamošky jej mali plné zuby, začali sa jej vyhybat, lebo liezla nám tým na nervy. Bude mat pomaly 50,a je úplne sama. A hoci je to možno kruté, je si na vine len a len ona.

oktoberka
17. aug 2021

Neviem prečo ste sa rozišli.
Ale podla mna je normálne,keď človeka ľúbime,zenejde to tak ľahko zabudnúť.
Mne je divné,keď niekto ide zo vzťahu,do vzťahu.

autor
17. aug 2021

@kitycat mame dieta,rozchod bol z jeho strany

autor
17. aug 2021

@oktoberka ja sa na novy vztah proste zatial necitim

jaskolka
17. aug 2021

Veď nikto ti nekaze nasilu hľadať nový vzťah. Jednoducho zi svoj život, keď máte dieťa, tak zrejme stále sa budete nejako kontaktovať, tomu sa nedá úplne zabrániť. Ale neupinat sa na to, čo bolo. Už nie ste partneri on možno žije už dávno svoj život, a ty sa trápis tým, čo bolo. Venuj sa dieťaťu, bud aj bez partnera, nemusíš silou mocou tetaz sa vrhat do nových vzťahov. Ale zmieriť sa s tým, že už "si single" a nevracat sa k tomu, čo bolo

miadi
17. aug 2021

@mondolina Ja som. Nepovedala ze musi byt vo vztahu to si si uz ty tak pochopila. Straca cas TRAPENiM SA!!!!!!!!!!!

martinkatinka
17. aug 2021

Tak pokial neurobil nic, cim ta zranil, tak ta chapem..... Pokial ta nepodvadzal, neklamal, nehral automaty, nepil, nebil ta.... Tak chapem preco ho stale lubis 🤷

miadi
17. aug 2021

Stracas cas roky energiu myslenim smutenim tuzbami Po niekom co Ta nechce nemiluje. Zatial by si uz mohla viac milovat samu seba. Byt stastna sama. Mate dieta a on odisiel = to nebude len tak z rozmaru z jeho strany. Nevrati sa pochop to. Nebol stebou stastny tersz je. Tak si dovol byt stastna aj bez neho. Skoncilo to. Cim skor to prijmes tym skor ti bude lepsie . Jeden clovek co stebou mà byt vzdy stastny co Ta mà milovat vzdy - si ty!

miadi
17. aug 2021

Popracuj na sebe necakaj ze to same zmizne. Su zeny ktore su schopne aj 10-20 rokov smutit za ex hoci ten vztah bol dobry len v ich hlave. Ber exmanzela uz len ako otca vasho dietata. A tes sa zo života. Zijeme len raz.

zedena
13. júl 2022

@jaskolka chápem veľká láska prežívam to iste

zedena
19. sep 2022

@mondolina ja ju chápem prechádzam stým 7z dva roky mám snom syna nahradil nás inou rodinou neviem naňho zabudnúť