Ahojte.
Chcela by som sa vas opytat - zeny - ako to mate doma ktore uz mate 7,8,9,10 alebo viac rokov spolu s partnerom?
Ako sa chovate doma? Teraz myslim na objatie, pusa, mojkanie, rande, pekne slova jeden k druhemu…. Slovo milujem ta u nas neexistuje…
Rada by som vedela, ze ci to je u nas “mrtvy” vztah … stale otvaram hubu ze chcem viac lasku, bozky objatie atd… z toho nic nemam. Uz rozmyslam nad tym ze to ukoncim. Nechce sa mi verit ze v kazdom vztahu je takto isto ako u nas…
tak u vas je to uz asi ten mrtvy vztah. my sme s manzelkou spolu 17 rokov a stale si vyznavame lasku, sme zladeni a mame harmonicky vztah.
Ahoj, ja som s partnerom 11 rokov
Posledný rok a pól ťažší (narodila sa nám dcéra, ma 2,5 roka, menej času na seba, atd) prišla menšia kríza,ale zvládli sme to
Vždy ale keď je čas, ho trávime spolu, objímame sa,dáme si pusu, porozprávame sa o všetkom, kto mal aký deň a tak
Zasmejeme sa spolu, zároveň spolu dokážeme riešiť úplne všetko
Rozumieme si, máme pochopenie jeden pre druhého
Máme dieťa, trávime čas všetci spoločne viac menej, ale zároveň sa nezabúdame starať aj o ten nás partnerský vzťah, my sme dokonca na tom lepšie ako na začiatku….
My sme spolu nejakých 11 alebo 12 rokov, už ani to neviem pociatat. 😀 A neviem no, my sme na nejaké rande nechodili ani predtým. Objimeme sa normálne, rozprávame sa tiež normálne. Tak ako vtedy tak aj teraz. Len teraz musíme čakať kým nám deti zaspia..
Vy nemáte deti? Manželstvo neplánujete? Lebo to znie ako prechodný vzťah
My sme spolu 7 rokov, pusa každý deň, objatie taktiež, a vzájomne vyznanie citov je samozrejmost. Mame pekný a zdravý vzťah.
Moji rodičia sú spolu 30 rokov a hovoria si ako sa ľúbia, aj si dajú pusu. Akože pred nami len taky cmuk, iné ma nezaujíma 😵🤣
V tom čase sme mali asi najväčšiu vztahovu krízu, aj odlúčenie bolo na 2mesiace. To nás prefackalo a odvtedy je čochvíľa 7rokov . Oveľa viac si vzťah vážime,sme uvedomelejsi . Dokonale sa poznáme, sme otvorenejsi, prejavy lásky sú ešte väčšie hádam ako na začiatku, aj keď ja už mám rada svoj pokoj po 18tich spolocnych rokoch a nechce sa mi vždy manželovi venovať pozornosť, no záleží mi na našom manželstve ,tak niekedy zo svojej pohodlnosti obetujem 🙂 pusa, objatie ,pekne slová, to mame od začiatku zaužívané denne 🙂
@lenkakravcova mame 3 rocneho synceka a sme spolu uz pomaly 9 rokov 😏 mamzelstvo moc neplanuje on lebo je rozvedeny a strasne je tvrdohlavy ( on si mysli ze uz raz sa doplatil na to ( ze sa rozviedol ) )….
My sme s muzom vyse 10r spolu a z toho 6r manzelia a teda ved obcas sa aj pohadame pre nieco, hlavne ked sme vycerpani (2 male deti), ale kazdy den si povieme ze sa lubime aj pusy, objatia a ostatne. Neviem si predstavit zit vo vztahu bez intimity a teda tym nemyslim iba sex ale aj iny fyzicky kontakt, rozhovory, vzajomna ucta. Na rande chodime vramci moznosti ked mame strazenie pre 1,5r a 4,4r ale vzdy sa snazime aspon raz za mesiac niekam ist vo dvojici.
Ak sa da vztah zachranit a chcu obaja, tak sa oplati na nom popracovat. Hlavne sa vediet uprimne porozpravat o vsetko a otvorene. Ak ale je vztah naozaj mrtvy a ludia ziju ako spolubivajuci, tak z mojho pohladu je zivot prilis kratky na to, aby som cas marnila takymto sposobom a odopierala si stastie a pocit, ze pre niekoho som ta naj aj ked mam milion chyb.
Nie je to urcite v kazdom vztahu ako u vas, ale je takych vela. Skus sa ho spytatco by chcel on, ako si to cele predstavuje, ci ta este lubi a ci je tam priestor na zachranu vztahu.
@milanemila dakujem , velmi dobry odpoved.
To je najhorsie ze snim sa neda o takomto rozpravat, jak keby nemal ziadne city… ked sa ho opytam ze ci ma este lubi to ma odpoved ze ked sa to zmeni tak da vediet. 😒
Ale ma to uz naozaj nebavi, hlavne posledny rok.
sme spolu 19 rokov, z toho 16 manželia. Doteraz si dávame pusy na dobrú noc, na dobré ráno ( ak vstávame spolu), pri príchode z práce, ak niekto odchádza preč. A áno, aj si povieme, že sa ľúbime, milujeme.🙂 Rozprávame, sa, objímame, pri zaspávaní sa držíme za ruku. Jasné, sem tam sme sa aj pohádali, hlavne pri stavaní domu. Alebo keď sa na nas tak všetko zosype . dieťa ( choroby, známky, tréningy....) , psy, mačka......no kadečo. Našťastie máme spoločné záľuby ( okrem tanca), takže 99% nášho času trávime spolu. Ale zvýšime na seba hlas tak asi raz za rok 🙂
Nik tu nepise, ze su muzi, ale aj zeny, ktore nevedia prejavit city napriek tomu, ze miluju. Zvycajne sa stretnu v partnerstvach protiklady. Jeden to vyjadrit vie, druhy nie. Ale ten prvy to od druheho vyzaduje. Je uz na kazdom, ako si to zariadi.
To je smutne. Musi ti to chybat. A na zaciatku to bolo Ok? Co keby si sa s nim o tom porozpravala, ze ti to chyba. My sme spolu 8 rokov a objatie, pusa, vyznanie je normalne. Este aj v praci si posielame nejake giff obrázky so srdiečkami alebo tak. Ale u nas to nebolo tak od zaciatku. Muz bol chladnejší a mali sme aj odlúčenie asi na 3 mesiace po 2 rokoch. Potom o mna zabojoval a celkovo sa zmenil jeho postoj akoby sa viac uvoľnil alebo zistil, ze ja mozem hocikedy povedat dost a mozno to potreboval si uvedomit. Ten vztah dostal uplne inu energiu. Manzelia sme 5 rokov.
Nie každý je mojkaci typ a stvorený vyznavat lasku. Ci ta lubi,ti ukazuje aj v inych prejavoch. V tom ako sa o teba stara,co pre teba robi a podobne. Ak ti chyba objatie,tak ho objim a snad ti to opatuje. Darmo mu budes rozpravat,co chces. Musis to nazorne ukazat. O vztah sa treba starat. Raz potiahne jeden,inokedy druhy. Mnoho vztahov konci aj preto,lebo sa caka,co urobi ten druhy. Mate dieta,tak sa oplati zachranit vztah.
20 rokov a vztah je fajn. Ale po narodeni syna to bol dobry boj. Mame obdobia kedy vela pracujeme a nemame na seba cas. Potom pridu pekne dni alebo rovno obdobia, dovolenky a je tam tej romantiky viac. Boli aj nejake krizy a taliansky cirkus - blbe obdobie. Napisat, ze je vzdy a stale vsetko slnkom zaliate - to urcite nie je. S tym, ze beriem ten vztah na cely zivot, tak to vnimam nejak celkovo. Boli aj staznosti z mojej strany ze sa mi muz nevenuje, ze ma zanedbava, kde mam kvety a sladkosti ked pride z pracovnej cesty, preco nemam viac pozornosti ... ked mam pocit, ze sa mi nedostatocne venuje, tak sa stazujem a dozadujem sa pozornosti.
Co sa deje u vas doma?
Extrémne sa bavíme sami na sebe, akože to je základ neurazat sa, normálne sa doberame, že dáko ti podrástol zadok a tak, iná žena by sa dourazala na nás sa všetci smejú, že ako sa rozprávame, ale samozrejme úcta aj všetko musí byť, za ručičky, keď sa dá držať a podobne musí fungovať, a to sme spolu veľa rokov a dve deti, žiadne hádky, ani rozkazovanie, chcem dačo spravim si po svojom, muž tiež
Vies co aj ta komunikacia je cesta. Vela ludi bolo vychovavanych tak, ze sa emocie doma neriesili, nehovorilo sa o pocitoch a najma chlapcom sa hovorilo, ze nemozu byt slabosi a nech nerevu a nestazuju sa a neviem co, takze aj preto ma vela dospelych muzov problem sa nejako vyjadrit a rozoberat co citia/necitia, lebo to jednoducho nevedia. S mojim muzom to bol tiez postupny proces, ked uz som aj videla ze ho nieco trapi, ale proste nic nepovedal, dusil to v sebe. Teraz sme naozaj v stadiu, kedy si hovorime vsetko a hlavne riesime veci hned a nenechame to v sebe bublat a narastat. Nam to vo vztahu velmi pomaha a ten vztah je iny, viac nas to zblizilo. Rovnako uz chapem, preco reaguje niekedy tak ako reaguje a aj on chape mna. Povedali sme si naozaj vsetko od krivd v detstve az po rozobratie nasho vztahu atd.
Pre mna je komunikacia zaklad vztahu.
My sme spolu 15 rokov, 7 rokov manželia, 4 rocne dieta. Von sami nechodíme lebo nemáme kam dat dieťa ale boli sme za tie 4 roky asi 2x po 2 hodiny v kine. My sa stále stiskame, bozkávame. Ja mam rada dotyky a keď sa mi malo venuje tak mu to poviem lebo však čo si nevypytam nemám 😀 Bez toho aby sme si povedali ze sa ľúbime nejdeme ani spat
No my budeme mať ešte len 6 rokov, ale objatie, pusa, ľúbim ťa a iné prejavy lásky sú u nás každý deň. A malý to vidí, tak robí to isté, stále sa chce objímať, pusinkovať (akurát ešte nevie rozprávať, takže ľúbim ťa nehrozí, no napr ak sa spýtame, kto je láska, hneď vie, že tata alebo mama).
A máme v rodine párik, sú spolu takmer 60 !!!! rokov a stále sú ako nejaké zamilované hrdličky. Drobné gestá, ale aj bozky či vyznania.
Babka s dedkom to mali tiež, boli spolu takmer 50 rokov a nebolo dňa, aby si nepovedali, že sa ľúbia alebo si nedali bozk.
Takže časom to nemusí prísť do toho mŕtveho bodu.
Otázne je, či bol taký aj predtým alebo to prišlo náhle (po dieťati, zmene v práci, nejaká väčšia hádka vo vzťahu,...). Taktiež sa zamyslieť, či jeho prejav lásky nie je iný ako tvoj, v zmysle jazykov lásky. Niekto je na reči, niekto na dotyky, niekto na prejav služby či darčeky,...
Ja som zástancom, že najprv na tom skúsme popracovať, pozrieť sa na to aj z druhej perspektívy a ak ani vtedy nič nepomáha a nie je tak snaha, až potom riešiť koniec.
Sme spolu 12 rokov 2 deti. Bozky a objatia su tam stale. Jasne, ze nejsom zamilovana ako na zaciatku ale lubime sa. Aj si vyzname lasku, vecer sa tulime pred TV, sex funguje 🙏 A stale nas bavi spolu travit cas ci uz s detmi alebo aj sami dvaja.
tento rok to bude 11 rokov čo sme spolu, z toho 7 rokov spolu bývame a dokazujeme si lásku rôzne - od letmých dotykov, pusou pri lúčení sa, napr. keď ide jeden z nás preč z domu, hovorilme jeden druhému, že ho milujeme, mojkanie väčšinou večer keď sme konečne sami a dieťa spí, o intímnosti medzi nami tiež nie je núdza 😊 vzťah je na oboch, nie len na jednom, komunikácia je základ a ak s niečím nie si spokojná treba sa o tom rozprávať a prísť spoločne na riešenie
My sme s mužom už 34 rokov o týždeň už 32 rokov manželia a stále sa mame radi pusu si dávame denne aj si hovoríme milujem tá fungujeme rýchlo a mame doma ešte dve dcéry z toho jedna mladšia je autistka takže času mame menej ale každý den si nájdeme večer aspoň chvíľku , ktorú strávime spolu bez deti len my dvaja
8 rokov a mame mrtvy vztah bez intimity objati iba sme spolubyvajuci rodicia, predtym som mala 10 rocny vztah a to bol uplny opak.
skutočná láska nie je o slovách... chápem, že tie prejavy ti chýbajú, ale možno ich len vyjadruje inak😉 Zamysli sa nad tým, ako fungujete. Tam možno nájdeš odpoveď. To vieš iba ty...
O par dni oslavime 11r. spolu z toho 7r. ako manzelia..ja mam pocit ,ze je to stale rovnake,, rozdiel je umna iba vtom, ze sa uz nebojim ze ho stratim (ze ma necha), takze som si istejsia, som otvorenejsia, a nesnazim sa vyhoviet mu za kazdu cenu len aby nezdupkal,ako tomu bolo v prvych mesiacoch..mala som zle skusenosti z muzmi pred nim... Kazdy den sa bozkavame, objimame, hovorime si,ze sa lubime, vravi ze som krasna a pozera sa namna tak, ze som z toho v rozpakoch ako na prvom rande,, paci sa mi a poviem mu to,,ked sa pohadame,nevydrzime ani den v tichej domacnosti. Mame dve velmi zive deti, takze je u nas kazdy den velmi temperamentny,,tu monotonnost ci nuda nehrozi.
my sme spolu viac ako 20 ☺️ a stále sa ho rada fyzicky dotýkam a on to má rád. a veľa sa rozprávame a on robí veľa vecí aby som bola spokojná ( napr. keď kúpi sám od seba niečo čo mám rada na večeru…). ale ten fyzický kontakt iniciujem ja z 90%, ale mne to nevadí…
@kittykat22 presne tak,, aj ja vzdy ked mam pocit,ze mi nieco chyba tak to poviem, ak ide o nieco co mi moze poskytnut (vypocutie,objatie, slova "neboj, to zvladneme" "nie,nehnevam sa" ...) a ak sa na vtomto smere "postara" nielenze mi to pomoze ale ma to knemu aj viac priputava
a že milujem ťa, to mi teda nehovorí ale viem že ma miluje ☺️
@milanemila ano to je pravda,,muzi nesmeli fnukat a zeny sa nesmeli stazovat,,hlavne sa nesmelo nic hovorit, nic negativne - ze ma niekto nastval, ze ma nieco trapi, ze sa niecoho bojom atd.
Komunikacia je lepidlo vztahov,,bez nej ziadny vztah fungovat nebude
MY 20 rokov sme spolu a je to super aj po 20 rokoch.Už som sa ho minule pýtala či je pubertiak.Každý deň mi dokazuje že ma ľúbi.U mna sa láska prejavuje skutkami a nie rečami.
25 rokov a nie je den, ze by sme si nevyznali lasku. Takze rokmi to nie je. Chapem, niektori nie su takto nastaveni. Ale minimalne by si tu lasku citit mala. Ak nie, tak je naozaj niekde chyba
My sme spolu 14 rokov, z toho 10 manželia, 2 deti. Jasné že to už nie je ako na zaciatku.. ale zas to nie je také žeby sme sa ignorovali.. je to proste iné, už nie sme bezhlavo zamilovaní a nemáme nasadené ružové okuliare. Žijeme bežný každodenný život s radosťami aj starosťami, ktoré prináša. Už je ten vzťah proste inde, ale dôležité je, že stále je 💙 myslím, že väčšina vzťahov po rokoch nefunguje ako
Na začiatku, je to podľa mňa prirodzene...