Výmenné pobyty do zahraničia

selia1979
17. apr 2014

Ahojte chcem sa opytat ci už niekto posiela deti na vymenne pobyty do zahranicia alebo na nejake kurzy v zahranici a ake mate skusenosti?
Suseda ma veľmi sikovnu kočku a velmi by cez leto chcela ist na nejaky pobyt chodi na brigady aby si zarobila ale mamka ma strach ze sa moze nieco stat. Skusili ste niekedy nieco take??, Poslali by ste svoje dieta same vonku ??

annaholovkova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nithy
18. apr 2014

@selia1979 ahoooj, ja ti odpoviem z pozicie dietata :D Ja som chodila na vymenne pobyty do zahranicia a nemozem si vynachvalit 🙂 Som za to svojim rodicom strasne vdacna pretoze mi to dalo vela, clovek sa viac otrka, spozna novych ludi, nove kultury, nauci sa byt viac samostatny, zlepsenie urovne jazyka atd... Ano, tiez sa o mna bali, ale stat sa mi moze hocico aj v mojom rodnom meste.. To by clovek nemohol vychadzat ani z domu, aby sa mu nic nestalo...Nech jednoznacne dcerku posle, teraz existuje vela dobrych a osvedcenych agentur na taketo pobyty, moznosti je vela....

digysa
18. apr 2014

@annaholovkova ???????????? asi si si dala vyssiu davku liekov, ze? Treba preplachnut zaludok? 😉

bronia13
18. apr 2014

@digysa toto robi cely den v inych temach a s inymi foto, chore co?

zutera
18. apr 2014

@bronia13 bože, trapná už je :-/.Jak má potřebu se ventilovat , má si vybrat jiné fórum a né pro maminky s dětmi.

zutera
18. apr 2014

@annaholovkova strč to třeba na pokec ty trubo, tam to aspoň kdosi ocení.

prasiatko30
18. apr 2014

Ono najhorsie je to ze asi zneuziva fotky

maznacik007
18. apr 2014

toto ako neni sranda ... urobila som s prtscreen zo vsetkych takychto prispevkov ... taka osoba realne existuje toto by malo byt postupene na policiu na trestne oznamenie ... par paragrafov sa na to hodi ...

sam @admin by to mal posunut lebo on ma udaje ktore su potrebne pre vysetrovanie je to jeho obcianska povinnost

prasiatko30
18. apr 2014

@maznacik007 tiez sa mi zda ze niekto sa snazi zneuziva identitu z pomsty lebo nemiestny zart

denkaajejdeti
18. apr 2014

@maznacik007 presne tak, takže požiadavka na @admin, aby s tým urobil poriadok raz a navždy - vyhľadanie vinníka cez IP adresu PC, posunúť to polícii a bude pokoj.

jaja1979
18. apr 2014

@selia1979 Ahoj, aj jati mozem napisat len z pozicie dietata, pretoze moji su este na toto prilis mali. Mala som 19 rokov, ked som uplne sama cestovala do USA. Po anglicky som sice akotak vedela, ale aj tak to bol pre mna sok. Bolo to pred 15 rokmi a vtedy sa taketo pobyty este len zacinali. Ja som si sama nasla jednu agenturu, isla som tam na pohovor a ozvali sa mi asi po 4 mesiacoch, ze ci idem. To mi volali v pondelok a v stredu som mala odlietat. Moji rodicia si vtedy mysleli, ze si z nich robim srandu, ze - ved vyskusaj, aj tak sa ti nikto neozve. No a ked sa ozvali a behom dvoch dni som sa mala zbalit a odletiet, tak az vtedy im to zacalo dochadzat, ze fakt idem prec. Nasi sice vtedy 4 mesiace chodili ako bez duse, sakramentsky sa o mna bali, ale mne sa absolutne nic nestalo.Pracovala som 3 mesiace v Pensylvanii vo family campe v kuchyni a potom este mesiac v Colorade ako chyzna v hoteli. A potom sme este 2 tyzdne cestovali po celej Amerike aj s jednou kamoskou, co som si tam nasla a pominala som takmer vsetko, co som zarobila. Videli sme uzasny kus sveta, precestovali sme 4000 tisic km. Ale nelutujem ani minutu, bol to uzasny zazitok, perfektne som sa naucila po angl., kedze siroko daleko nebol ziadny Slovak, naucila som sa samostatnosti, zodpovednosti,... Ach, keby sa to dalo vratit....
No a teraz z pozicie rodica - decka mam este male, ale dufam, ze raz budu mat moznost niekam ist a viem uz teraz, ze sa budem o ne bat, ale to uz je udel rodica...
Treba si popozerat overene agentury, teraz je toho kopec, najlepsie bude cez niekoho, kto uz bol a vie, o co ide. Ja som bola vtedy cez CCUSA, ale netusim, ci este funguju - vtedy to robila City University.

selia1979
autor
19. apr 2014

nieco sme už pozerali po nete kedze nemaju peniaze navyse tak sa Kvetka rozhodla tak sa vola ta kockaze pojde az cez prazdniny len na nejaky kurz do zahranicia maju teraz akurat male deti tak ze este pomoze mamine. Ponukla som jej brigadu aby si privyrobila
jaja1979 bolo to drahe ked si sla co vsetko si platila cez agenturu???

slavicek5
24. júl 2014

Ahoj, asi ti to už bude nanič, ale moje krsňa šla toho roku cez http://www.limimalta.com/ sú aj na fb. Ako zaplatili za to, ale pre tie rozžiarené očká to istotne stálo, keď sa vrátila a rozprávala každému o tom hodiny, kde všade bola, koho stretla, čo zažila. 🙂 A len sme fotky pozerali, bola som na ňu hrdá vtedy 🙂