Tábor pre puberťákov

milkamilica
16. jún 2015

Čaute. Môj syn ešte nikdy nebol v tábore a toho roku si zmyslel, že pôjde s kamarátom do tábora (má 15 rokov). Neviem čo mám od toho čakať a či ho vôbec mám pustiť. Mám pocit, že jednoducho chce zmiznúť z domu a dostal na to príležitosť. V poslednej dobe si veľmi nerozumieme a začíname si skákať do vlasov.. Ja neviem.. Nejde ani o cestovnú kanceláriu, ale o občinaske združenie Žabky. Nepočula som o nich ešte, hoc som čítala pár dobrých recenzií na internete, aj som videla fotky v celku šťastných detí, ako malých tak starších. Teda.. Čítala som, že združenie sa zaoberá aj maličkými deťmi, ktoré do tábora pôjdu prvý krát a robili už aj tábor pre starších, tak by som sa asi nemala báť. Nehovoriac o tom, že vraj tam je pomerne málo detí. Ale čo ja viem, či ustrážia puberťákov od 12 do 17 rokov? Či my tam syn nič nevyvedie? A keď bude vzdorovať pravidlám, ako to sem tam robí somnou? Čo mi budú volať, nech si ho vezmem? Ach, len to nechcem zažiť. Takže.. Veľmi váham.. Čo navrhujete?

sissy27
16. jún 2015

@milkamilica no svojho syna si najlepšie poznáš ty... áno, v tomto veku je to presne ako píšeš - túži aspoň na chvíľu vypadnúť niekam bez rodičov... je pravda, že pokiaľ sa nejako zásadne previní proti pravidlám tábora, tak telefonát rodičom a dovidenia domov... nebudú ti volať za každú hlúposť, ale pokiaľ by šlo o alkohol, násilie, cigarety, výtržníctvo, tak áno... ale to si myslím aj syn dobre rozmyslí, či si užije 10 dní "bez dozoru" alebo pomašíruje domov a vyžerie si trest...
skús zavolať priamo organizátorovi tábora a porozprávať sa s ním, ako to majú poriešené...

sisaha
17. jún 2015

@milkamilica kazdy tabor ma svoj taborovy poriadok a pubertiaci su hned upozorňovaní, že pokiaľ pravidlá porušia (alkohol, drogy, atd) idu okamzite domov bez nahrady zaplatenej čiastky.
Ja by som ho pustila, obzvlast ak nikde nebol. Maju pestry program, nebude mať čas vymýšlať. Vacsinou tieto decká si utvoria medzi sebou pekne priatelstva. Je to pre neho urcite dobra skusenost.
Ja mam 17 rocnu dceru a chcela som, aby sla do tabora - no ona nechce.
Porozpravaj sa s organizatormi, ako maju zabezpečený dozor, ale myslím, že sú pripravení na všetkých.

janinah
17. jún 2015

Prečo mu už dopredu neveríš?Niečo vyviesť ti môže aj 10 m od vášho domu....samozrejme,že 15r. chce ísť mimo domu,chce si odskúšať ak je to byť sám bez maminho dohľadu,čo je na tom neprirodzené? nemusí to znamenať,že sa ide utrhnúť z reťaze a nebude vedieť čo so sebou..chodila som do táborov,,tí veľkí chalani sa správali celkom dobre,dokonca sa aj prckom venovali,keď sme ich podelili do skupín a mali niečo robiť....a určite by som nikam nevolala ako mi budú dieťa strážiť,to by znamenalo-pozor,posielam vám grázla 1. triedy,nespusťte ho z očí....Vychystaj ho,zaželaj pekné zážitky,povedz,že mu veríš,že ti "hanbu nenarobí" a nechaj ho žiť...niektorí v tom veku už na rande chodia a ty váhaš s jedným táborom...

natalym
17. jún 2015

Keď bude chcieť niečo vyviesť vyvedie a môžeš aj stáť pri ňom. 15 ročný je už dosť starý na to aby išiel niekde sám, ak to bude potrebné, budú Ti z tábora volať. Ak chce nech ide. Je to normálka.

lilimoni
17. jún 2015

@milkamilica chapem tvoje obavy. 15 rocny chalan je ako tornado 😀 ale zasa oni budu mat tolko aktivit nachystanych, ze nebude mat cas sa nudit a vymyslat hovadiny 🙂 je prirodzene, ze chce mat program s kamaratom mimo rodicov ale to neznamena, ze nerozumie tomu, ze je stale pod dozorom 🙂

fra
17. jún 2015

rozhodne by som ho pustila, takéto tábory pre mládež deťom urobia len dobre, nepoflakuju sa kade tade okolo domu ale majú dni naplnené zaujímavým programom, naučia sa zodpovednosti a získajú nové priateľstvá... možno by som prípadne spomenula to, že ak tam vyvedie niečo typu alkohol/cigarety za čo ho pošlú domov, tak si ten tábor potom zaplatí sám z vreckového- ale vačšine detí by to myslím ani nebolo treba hovoriť...
.
ja som tak raz poslala 14 ročného unudenca do prázdninového mládežníckeho tábora a nič lepšie som nemohla urobiť, ide tam teraz už štvrtý rok, sú skvelá slušácka partia, stretávajú sa pravidelne aj počas školského roka na roznych hrách, debatách, občas idú hrať airsoft alebo majú prespávačku... vidím, ako mu to pomáha dozrievať a som fakt rada, že tam tak zapadol....

janickacrazy
17. jún 2015

@milkamilica Ja som svojho 15ročného posielala do tábora, ale bohužiaľ nechce o tom ani počuť, najradšej sedí doma ako knedľa. Ja by som bola rada, keby chcel ísť, podľa mna sú tvoje obavy zbytočné, určite si to tam užije a príde ako vymenený. Je to už veľký chalan, musíš mu trochu doverovať.

ellca123
17. jún 2015

dcera bola v 15 v tabore a tym ze bolo plno aktivit sa nenudili a nestihli vystrajat
bola prvy krat a isla s kamaratkou aby mala viac odvahy
bola spokojna, tiez sme nepoznali tabor
co sa tyka tej vzbury je normalne / chlapec tvori si vlastny nazor ,keby sa neburil bolo by horsie
niekedy si hovorim v zdravi to prezit- pubertu /ja poviem v pravo moja dcera rovno....haha

eeffka
17. jún 2015

ja by som uvitala pracovny tabor 😀 😀 😀 😀 pre drze detiska kde by si museli odpracovat stravu ( jedno mi doma dorasta), akurát som vcera doma muzovi hovorila ze v den 16r+1den je u mna na brigade aj keby mala len papiere zlava/doprava prekladat

milkamilica
autor
17. jún 2015

Tak teda ako ste mi radili, volala som organizátorom, vyzerá, že majú všetko dobre premyslené a vedia čo robia, tak som sa celkom upokojila. Skôr ma pani v telefóne ubezpečila, že sa nemusím báť a nebrala to tak ako by bol môj syn grázel - janinah. Hej no.. Asi máte pravdu, nechala som si to prejsť hlavou.. Včera to bol taký prtvotný šok, zvážila som si to a asi ho teda pustím... Ďakujem za všetky rady 😉 Snáď to aj u nás bude tak, ako spomínate a môj syn tiež naberie kamarátstva a pomôže to v podstate nám obom.

sisaha
18. jún 2015

@milkamilica urcite.. 😉

sobka65
10. apr 2016

Tábor POHOĎÁK

martinkanakoniku
26. jún 2016

Tínedžerské párty dni s ČujTu na východe ;)

marienka13
6. júl 2020

@milkamilica prosim vas viete mi dat kontakt na organizatora ?