Splnomocnenie dieťaťa na cestu do zahraničia v sprievode cudzej osoby

efua
16. jún 2014

bude v anglictine a slovencine, treba osobitne podpisat anglicku a osobitne slovensku verziu a overit kazdy jeden podpis? alebo mozem na jednu stranu napisat po slovensky a pod tym hned anglicky a potom podpis? ako ste to davali robit vy? dakujem za odpoved

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisaha
16. jún 2014

@efua ja som robila iba ked som posielala dceru samu s babkou do usa. bolo iba v anglictine.

tova
16. jún 2014

niektore aerolinie to vyzaduju ale ziadna krajina na to nema zakon aby sprevadzajuca osoba mala potvrdenie od oboch rodicov. Bohuzial takto sa lahko "unasaju deti" hlavne jednym rodicom ked druhy nesuhlasi.

demic
23. júl 2014

ja mam tiez taky problem maly ide s dedom do chorvatska a neviem ci treba to splnomocnenie .a v akom jazyku....alenah31 @efua v tom splnomocneni ide o to ze ide bez rodicou,treba dat suhlas akoze ich nikto neunasa..🙂

ivetz
23. júl 2014

Možno je to zbytočnosť, ale ak sa nájde nejaký úradník, ktorý to bude vyžadovať, môže byť problém. Minulý rok bol mm so synom na dovči v Turecku - splnomocnenie som mala v slovenčine a na opačnej strane v angličtine - na anglickej verzii som mala podpis overený na matrike. Za tých pár eur prípadné komplikácie nestoja.

natalia_2
19. júl 2015

@ivetz čo v pripade ak otec dietata robí prieky odmietne dat suhlas...dieta mam vo svojej opatere a rodičovsku dohodu nie su anu určene datumy na stretavanie sa

tranquillo
19. júl 2015

Keď som išla od kamarátky z Talianska na Slovensko a brala som aj jej dcéru na prázdniny k starým rodičom, tak som splnomocnenie mala len v taliančine, a veru si ho na letisku odo mňa aj vypýtali.

natalia_2
19. júl 2015

@tranquillo bolo overene aj na matrike?

tranquillo
19. júl 2015

@natalia_2 hej, bolo aj overené. Neviem si inak predstaviť situáciu, že by som to nemala 😒

ivetz
19. júl 2015

@natalia_2 Asi zalezi aj od toho, kam chces cestovat. Keby boli isli moji chlapci do Chorvatska alebo Talianska, neriesila by som to. Turci su trocha ina mentalita. A ak mas s Tvojim dietatom rovnake priezvisko, z nicoho nie je zrejme, ze si s byvalym manzelom rozvedena alebo spolu nezijete.

natalia_2
19. júl 2015

@ivetz dieta ma priezvisko po ex ,neboli sme vzatí

ivetz
19. júl 2015

@natalia_2 Tak to by som bez jeho pisomneho suhlasu asi nesla.

vroni
19. júl 2015

akurat v piatok mi chlap posielal chlap clanok, ze najvacsi cirkus s povoleniami robia chorvati, anglani, greci a balkan. Ak niekto viete nemecky, mozete citat http://www.oeamtc.at/portal/vollmacht-fuer-alle...

natalia_2
19. júl 2015

@ivetz on by suhlas nikdy nedal to by znamenalo do jeho 18r života sediet doma

ivetz
19. júl 2015

@natalia_2 A cestovny pas vase dieta ma? Este by som skusila overit si na ambasade, ci by nestacilo prelozene a uradne overene rozhodnutie o zvereni dietata do starostlivosti.

waitinka7
14. jún 2024

Aj ja potrebujem takéto splnomocnenie v angličtine. Prosím, nemá niekto vzor ako ho napísať a následne ho dať overiť? Bola by som veľmi povďačná.