Ahojte organizujem pre deti na sídlisku denný tábor, máme rôzne témy a tiež výlety každý deň 🙂
Jeden deň máme na tému " zahrajme sa na doktorov "
Čo by ste mi poradili? Aký program spraviť?
Mám pocit, že pri vymýšľaní a organizovaní všetkého ostatného na toto už vôbec nemám nápady
Rozmýšľala som,že by sme si vyrobili nejakú čiapku a zdrav.krížikom... alebo to zrkadielko ktoré využívajú ORL doktori... obväzovanie labiek plyšákom...
Cestu za pokladom, kde mysia splnit ulohy . podla veku jasne,
@erickatt písala som ze potrebujem niečo doktorske 🙂 takéto ako píšeš uz mam v ine dni
Kup lacné nahláste a deti si mozu nakresliť svoj obrazok fixou a ošetriť pacienta
@sunnyday1111 hej, pochopila som neskoro
Mala si dat, ze hrame sa na sestricku, mohla by si ich ucit prezliekat postele 🙂.
Kup lacne obvazy, mozete sa obvazovat.
Dalej znehybnovanie koncatin v prirode pri zlomeninach.
Prva pomoc.
Anatomia s fyziologia, tu by som sa zamerala na zaujimavosti, sko zrenickovy, pupils reflex, vyhladanie apexu srdca.
Ja by som im urobila program, ale ja mentorujem studentov, tak ich aj ucim teoriu.
@sunnyday1111 nepoznas medika?ze by im vysvetloval a ony sa ho co to popytali..
@sunnyday1111 kedysi sme cosi take mali aj v tabore. najprv bola prva pomoc - naucili nas nejake zakladne info - zlomenina, popalenina, odrenina, tepnove krvacanie ... a potom sme boli v druzinkach. jedneho clena nam vzali, niekde "skryli", my sme ho museli najst, na listku mal napisane co mu je, poskytli sme mu prvu pomoc a prepravili ho spat. a veduci potom ohodnotili. 🙂
mozno aj nieco zo zubarskeho prostredia, a potom spravne cistenie zubkov. spravnu zivotospravu, a aktivity na to naviazane (hry, kde bude v "hlavnej roli" ovocie, urobenie si zdraveho pamlsku, salatu,...), voda - hygiena, voda na pitie, voda pri sportovani (plavanie, veslovanie,...)
Obvazy ani nemusis kupovat, staci po znamych vyzbierat preexpirovane autolekarnicky.
A naucila by som ich uplne zaklady prvej pomoci. Stabilizovanu polohu, 5T, obvazy, nieco o popaleninach, ranach...
A ako dieta som zazila v tabore orientacny beh, kde nam najprv urobili takyto vyklad a potom sme po dvoch behali od stanoviska k stanovisku a uplatnovali naucene. Zbierali sme body za spravnost a samozrejme cas😉.
Baby ma to byt program na hodinu - hodinu a pól a su to 4-10r deti takze take aby každého zaujalo....
@sunnyday1111 tak nabudúce napíš konkrétne, lebo z tvojho opisu nie je jasné, pre koho a na ako dlho to je napísané, myslím, že nápady tu máš fajn, už si len vybrať také, čo bude aj pre menšie deti a na 1,5 hodiny
@moni244 ano ano ved ja som nepisala v zlom 🙂
Tvorit z cesta ozdoby ( salka muky . pol salky soli a nevim kolko vody.)