Ahojte. Chcela som sa spýtať či by ste svoje deti nechali cestovať samé do Čiech? Idú na prázdniny dcerka (10rokov) s dozorom druhej dcéry (17rokov). 🙂 Podľa mna to nie je až také hrozné, keďže tam už niekoľkokrát boli, takže vedia kam idú ale vždy som bola s nimi.
Autobusom večer, cesta by trvá cca nejakých 8 hodín.
Bez prestupu. Odprevadím ich u nás na stanicu a tam ich vyzdvihnú na stanici 😉
@sandra149 a cestovali uz niekedy same?
Áno. Ak staršej dôveruješ, tak určite. Je to už pomaly dospelá osoba. A keď je to autobusom a bez prestupu, myslím, že je to bezpečné. 😉
@sandra149 myslim, ze v pohode, ja som sla takto v 15tich sama za bratrancom do Brna...on sem chodieval na prazdniny kazde leto aj maldsi sam.....a ked este pises, ze ich vyzdvihnu......podla mna ok....
17 rocna..a ja som v 16tich isla sama do Australie s prestupami a s velmi zlou anglictinou...myslim ze 17 rocna je uz dost velka a moze v pohode robit doprovod 10rocnej a este ked ani neprestupuju a tam ich budu cakat..niet o com..
Aj ja myslim, ze to zvladnu. 17-rocna by uz mala byt uuuplne v pohode ako "dozor". Len pozor, taketo autobusy na dlhsiu trasu zvyknu mat niekde po ceste dlhsiu prestavku..cik-pauza a oddych pre vodica, tak ak by isli von z busu, aby donho aj trafili, pripadne ho nezmeskali.. 😉
ja by som ich kludne pustila,ak 17 rocna je zodpovedna a plne jej doverujes.ja som ako 13 rocna sama cestovala na moravu vlakom s dvoma prestupmi.avsak mobil budu mat urcite so sebou a keby nieco,prezvonia,nie???
zuzanocka ale 17 rocnaaaaaaaaa??? Jeziskove huslicky..ved dnesne 17rocne..tie v hocicom uz predcia samotnych rodicov...to uz je dospela osoba kompetetna cestovat aj s prestupmi aj cik pauzami :D a inac existuju take male skatulky s cislami.tusim telefoon tomu hovoria ? 😅
Tak vám ďakujem za vaše názory. A áno staršia má u mňa plnú doveru a je zodpovedná veľmi. Vždy keď ja nemožem tak je s mladšou sestrou a všade s nou chodí. My aj vravela, že sa nemám čoho báť ale predsa sú to moje deti 🙂
To čo tu riešite? Veď 17-ročná je už snáď dospelá baba, nie??? 😕 Rok hore dole. Vás snáď 17-ročné niekto držal za ručičku, keď ste niekam išli? A potom že sú tie dnešné deti také nemožné, keď majú niečo samé urobiť.
Iné 17tky už stvaraju ine veci,nie cestovat same v autobuse,sranda,ale take zlate,ked len toto riešiš ohladom 17r dcery 🙂
v 17-tich ma otec doobedu vylozil v Prahe a kym si on vybavoval pracovne zalezitosti, stihla som si pobehat cele centrum s mapu v ruke, povozit sa metrom a vratit sa poobede späť v dohodnutom case, bez mobilu vtedy samozrejme 🙂
@sandra149 ja som sla v 13tich sama do Kanady, takze v tom nevidim problem. Mala som prestup v Zurrichu a cestou spat v Rime, kde som sa dokonca pohybovala sama a zvladla som to 🙂 Ako letusky o mne vedeli, samozrejme, cize to bolo v pohode. Myslim, ze ked idu busom a dokonca trasu ktoru poznaju, tak nevidim najmensi problem. Skus hovorit s vodicom, ked si chces byt uuplne ista, ale 17r. baba je dost stara na to, aby vedela ist vlakom. 🙂 My sme zo strednej este chodili na rozne chaty a neviem co vsetko. Ano, isli sme sami aj vlakom a mali sme 16 🙂
@sandra149 ako pôjdu?