Nechali by ste deti cestovať samé do Čiech?

sandra149
28. júl 2013

Ahojte. Chcela som sa spýtať či by ste svoje deti nechali cestovať samé do Čiech? Idú na prázdniny dcerka (10rokov) s dozorom druhej dcéry (17rokov). 🙂 Podľa mna to nie je až také hrozné, keďže tam už niekoľkokrát boli, takže vedia kam idú ale vždy som bola s nimi.

graceful9
28. júl 2013

@sandra149 ako pôjdu?

sandra149
autor
28. júl 2013

Autobusom večer, cesta by trvá cca nejakých 8 hodín.

emily_666
28. júl 2013

@sandra149 zavisí, či len nastúpia a vystupia v cieli, alebo to majú aj s prestupom. Ak by tam bol prestup, tak asi nie. Ale to je môj názor. 😉

sandra149
autor
28. júl 2013

Bez prestupu. Odprevadím ich u nás na stanicu a tam ich vyzdvihnú na stanici 😉

vefi89
28. júl 2013

@sandra149 ja by som dovolila, sama som bola ako 13 ročná, síce som mala bobky, ale došla som v poriadku, ak bude mať dozor, čo si myslím 17 ročná môže zvládnuť, tak by som nemala ani obavy

gabkostanka
28. júl 2013

@sandra149 a cestovali uz niekedy same?

marmete
28. júl 2013

@sandra149 V pohode, pokiaľ ich odprevadíš k autobusu a bez prestupu vystúpia a niekto ich vyzdvihne, tak kľudne. Ja som takto cestovala od 12 rokov. BA - Praha a späť. Sú dve a staršia vo veku, keď by nemala mať nejaký problém aby to obe v pohode zvládli 🙂

koniarova
28. júl 2013

Áno. Ak staršej dôveruješ, tak určite. Je to už pomaly dospelá osoba. A keď je to autobusom a bez prestupu, myslím, že je to bezpečné. 😉

sorciera24
28. júl 2013

@sandra149 myslim, ze v pohode, ja som sla takto v 15tich sama za bratrancom do Brna...on sem chodieval na prazdniny kazde leto aj maldsi sam.....a ked este pises, ze ich vyzdvihnu......podla mna ok....

mahalo
28. júl 2013

17 rocna..a ja som v 16tich isla sama do Australie s prestupami a s velmi zlou anglictinou...myslim ze 17 rocna je uz dost velka a moze v pohode robit doprovod 10rocnej a este ked ani neprestupuju a tam ich budu cakat..niet o com..

zuzanocka
28. júl 2013

Aj ja myslim, ze to zvladnu. 17-rocna by uz mala byt uuuplne v pohode ako "dozor". Len pozor, taketo autobusy na dlhsiu trasu zvyknu mat niekde po ceste dlhsiu prestavku..cik-pauza a oddych pre vodica, tak ak by isli von z busu, aby donho aj trafili, pripadne ho nezmeskali.. 😉

jarmila1977
28. júl 2013

ja by som ich kludne pustila,ak 17 rocna je zodpovedna a plne jej doverujes.ja som ako 13 rocna sama cestovala na moravu vlakom s dvoma prestupmi.avsak mobil budu mat urcite so sebou a keby nieco,prezvonia,nie???

mahalo
28. júl 2013

zuzanocka ale 17 rocnaaaaaaaaa??? Jeziskove huslicky..ved dnesne 17rocne..tie v hocicom uz predcia samotnych rodicov...to uz je dospela osoba kompetetna cestovat aj s prestupmi aj cik pauzami :D a inac existuju take male skatulky s cislami.tusim telefoon tomu hovoria ? 😅

sandra149
autor
28. júl 2013

Tak vám ďakujem za vaše názory. A áno staršia má u mňa plnú doveru a je zodpovedná veľmi. Vždy keď ja nemožem tak je s mladšou sestrou a všade s nou chodí. My aj vravela, že sa nemám čoho báť ale predsa sú to moje deti 🙂

alena16
28. júl 2013

To čo tu riešite? Veď 17-ročná je už snáď dospelá baba, nie??? 😕 Rok hore dole. Vás snáď 17-ročné niekto držal za ručičku, keď ste niekam išli? A potom že sú tie dnešné deti také nemožné, keď majú niečo samé urobiť.

elenka6
28. júl 2013

Iné 17tky už stvaraju ine veci,nie cestovat same v autobuse,sranda,ale take zlate,ked len toto riešiš ohladom 17r dcery 🙂

salomuska
28. júl 2013

v 17-tich ma otec doobedu vylozil v Prahe a kym si on vybavoval pracovne zalezitosti, stihla som si pobehat cele centrum s mapu v ruke, povozit sa metrom a vratit sa poobede späť v dohodnutom case, bez mobilu vtedy samozrejme 🙂

emily_666
28. júl 2013

@alena16 akoby dospeláci nerobili somariny 🙂

marylis
29. júl 2013

@sandra149 ja som sla v 13tich sama do Kanady, takze v tom nevidim problem. Mala som prestup v Zurrichu a cestou spat v Rime, kde som sa dokonca pohybovala sama a zvladla som to 🙂 Ako letusky o mne vedeli, samozrejme, cize to bolo v pohode. Myslim, ze ked idu busom a dokonca trasu ktoru poznaju, tak nevidim najmensi problem. Skus hovorit s vodicom, ked si chces byt uuplne ista, ale 17r. baba je dost stara na to, aby vedela ist vlakom. 🙂 My sme zo strednej este chodili na rozne chaty a neviem co vsetko. Ano, isli sme sami aj vlakom a mali sme 16 🙂

janeita
29. júl 2013

@sandra149 ja som prvýkrát cestovala sama Košice- Praha ako 16ročná komplet bez dozoru, bez mobilu vlakom a žijem 😅 😉
kym je to bez prestupu tak fajn 😉