Kresťanský tábor pre dieťa

dzeni
6. jún 2016

ahojte, prosim mal uz niekto dieta v krestanskom tabore?
Dostali sme moznost ist na takyto tabor, ale kamaratka sa tam boji pustit dieta.
Mate s tym nejake skusenosti? dakujem pekne

sardinka335
6. jún 2016

@dzeni my sme boli s krestanskym zborom Slovo zivota,celym taborom sa tiahla nosna tema tábora, vylety, ale treba ratať s tým, ze tam su chvaly, ranne, večerne take stretnutia, skupinky kde sa hovorí o Bohu a podobne.Ak je to katolicky tabor tak tam budu omše...takze ak k tomu nemaju vztah, alebo ich taketo niečo obtazuje tak načo tam dieta davat...Naši idu na primestsky krestansky so saleziánmi don Bosca a rano bude omša iste tam bude aj nejaka ,,ušlachtila krestanska tema,, ako nosná tema tabora, proste je to ladene v tom duchu s tým treba ratať.

dzeni
autor
7. jún 2016

@sardinka335 dakujem velmi pekne

worker_falcon
7. jún 2016

závisí, kto robí ten tábor, aká denominácia. ak tam dieťa nikoho nepozná, tak bude dosť izolované. predsa len je rozdiel, či tam pozná aspoň niekoho, alebo nikoho. Ak niekoho pozná, mali by ste sa spýtať toho, kto tam už bol, že ako to prebieha, čo sa tam robí, ľudia radi spomínajú na predošlé ročníky, ktorých sa účastnili 😎 😎

erickatt
7. jún 2016

@dzeni moj syn bol x krat. Jedine co tam bolo raz denne taka kratka omsa.. A vzdy sa mu velmi pacilo. Nebolo to nijake celodenne modlenie

mima4
7. jún 2016
sardinka335
7. jún 2016

@mima4 jéééj detska misia .....super! uz som na nich aj zabudla...

lalus
7. jún 2016

kresťanské tábory pre deti sú vedené zvyčajne veľmi "nenásilne", t.j. nemusíte sa báť žiadneho nátlaku na dieťa, ak je z neveriacej rodiny. Ale samozrejme sa rozprávajú o Bohu - zvyčajne v rámci nejakej témy, modlia sa a snažia sa deti viesť smerom k Bohu. A zároveň - aspoň čo ja poznám vedúcich z niekoľkých takýchto táborov - vedúci a ich pomocníci robia tie tábory z presvedčenia, deti majú radi, majú k nim vzťah a vidia v tej práci nejaké poslanie, nielen krátkodobú brigádu na zarobenie si nejakého vreckového 😉

janka743
11. feb 2019

Ja som dala dcéru do kresťanského tábora ktoré robilo Rko. Nepoznala tam nikoho, na izbe mala dievča z Anglicka, ktorá nevedela po slovensky skoro nič. Bolo mi jej ľúto. Čas mali veľmi dobre vyplnený, v rámci hry spoznávali aj kresťanské hodnoty, Boha. Bývali v kláštore starom. Ak máš takúto možnosť, využi ju.

lucia147852
11. feb 2019

Ako teen som robila animatorku na katolickom tabore. Mali sme tak aj deti z neveriacich rodin. Vacsinou boli hry, vylety, sutaze, kooooopec aktivit, 1x detska disko. Vecer modlitba. Omsa bola len 1x za cely tabor. Nebol pritomny knaz. Dokonca ani tema nebola vyslovene krestanska. Zamozrejme medzi recou sa spomenuli krestanske hodnotu ale natlak ziaden. Treba si zistit kto ho robi, temu a zbezny program. Ale myslim ze v pohode moze dietatko ist. Mam skusenost ze dozor byva na takomto tabore doslednejsi. Co ako matka terax by som ocenila