Kde dávate deti cez letné prázdniny?

5. máj 2024

Ahojte, pýtam sa zatiaľ čisto zo zaujímavosti ako riešite deti cez letné prázdniny, pokiaľ nemáte možnosť ich dať napríklad k babke, začínam rozmýšľať nad tým ako vykryjeme takéto veľké prázdniny keď o rok pôjdem do práce, bývame v zahraničí, dcéra ešte nevydrží týždeň bez nás na SK a obe babky ešte aj pracujú, k nám cestovať nechcú keďže je to letecky... dcéra bude mať 3,5 roka, škôlka nefunguje v lete, ako to riešite? Ďakujem

gelifil
5. máj 2024

nooo, tak ked sa nemienite prestahovat, tak jedine opatrovatelka asi

pribinak
5. máj 2024

Ukameňujú má tu, ale dcéra by proste vydržať týždeň musela
Babky snáď majú zo zákonníka prace nejakú dovolenku, otázka je či chcú strážiť vnučku

klarissa25
5. máj 2024

My sa budeme striedať ja ranná muž poobedná a zase naopak. Vždy bude ale syn 2 hodiny cca sám...

evkamotka
5. máj 2024

Denne tabory

anketkarka
5. máj 2024

Kamošky zo zahraničia nosia deti na prázdniny na Slovensko. U nás je škôlka aj cez prázdniny a staršie do denných táborov + babkovci počas ich dovoleniek.

zafir01
5. máj 2024

6 týždňov v lete som musela vykryt ,keď som mala ešte len dve deti ,. Dovolenku sme s mužom nemohli čerpať . šla som 2x na týždeň na ocr . S tým ,že nadriadení mi to sama navrhla ako riešenie . Týždeň ostal muž na neplatenom voľne ,a ostatné 3 týždne som našla pani,ktorá strážila . Hoci teda z mojej výplaty som nevidela nič ,keďže som previezla ,vyplatila opatrovateľku a bolo takmer po peniazoch 🙄 .
Tento rok som ešte na rodicaku. Budúce leto budem riešiť tri deti 13,5 r , 7,5r, a 3,5r. Ale to už bude lepsie vzhľadom na vek starších

dzejny656
5. máj 2024

My máme súkromnú škôlku a funguje aj v lete okrem 3 týždňov. Dva týždne budeme mat spoločnú dovolenku a týždeň bude s nami doma na homeoffice.

viestta
5. máj 2024

Ak su babky ochotne strazit, tak ju dajte k babke. Nakoniec zistis, ze ten tyzden stravi uplne v pohode a bez stresu. Ak jej stari rodicia vedia spravit zaujimavy program ani si na vas nespomenie. Nas v tom veku vzdy plakal, ked od babky odchadzal domov.

autor
5. máj 2024

@viestta nemajú nejaký extra vzťah, niesme spolu často a nechce s nimi zostávať sama

autor
5. máj 2024

Je to cez 1000km fakt sa mi nedá chodiť na otočku ak nevydrží

viestta
5. máj 2024

Tak si zozen opatrovatelku, co ine?

autor
5. máj 2024

@viestta normálne sa pýtam ako to riešia ostatní, nikde som nenapísala že opatrovateľku alebo niečo iné nechcem hľadám inšpiráciu

viestta
5. máj 2024

Ja som ti poradila, ty si to znegovala. Je to podla mna v poriadku, neutocim na teba.

lubkovaandrejka
5. máj 2024

Podla mna je moznost denneho taboru ozaj dobra. Niektore beru deti uz od 3r.

amelia89
5. máj 2024

Ja idem do prace na jeseň a buduce leto budu mat deti skoro 5 a 3 roky.
Skolka ma otvorene len 2 tyzdne a musime vykryt 6. Myslim ze 2 tyzdne si vezmeme dovolenku a zvysok proste pojdu na Slovensko - k segre a k mame (aj ona pracuje) ale tak nejako to rozhodit musime.
Starsieho by som dala
na primestsky tabor aspon na 2 tyzdne,je ich tu neurekom, rozne druhy sportove, spoznavacie atd ale to mi neriesi mladsieho ktory bude mat len 3.
Bude to narocnych par rokov no kym budu vacsi….

sissy27
5. máj 2024

Ako single mama, kde otec a jeho strana rodiny sa podielali na starostlivosti presne 0% a moji rodicia boli este pracujuci na full time, som to riesila svojou dovolenkou, pobytovym taborom, dennym taborom, sportovym sustredenim, sem tam vypomohli kamosky a opatrovatelkou.

terezka1947
5. máj 2024

Platili sme si buď súkromné škôlky alebo teraz denne tábory.

erika237
5. máj 2024

Prve dva tyzdne v juli je este otvorena skolka, dva tyzdne si berieme dovolenku, potom mozno tyzden k jednej babke a zvysok nejako prezijem na HO aj s malou. Buduce prazdniny by som chcela skusit nejaky denny tabor, tento rok este nie je mala na to zrela.

tehulka2011
5. máj 2024

riesime to homeofficom

petamich
5. máj 2024

bude v sukromnej skolke, ktora je otvorena cele leto, plus na tyzden ide svokre resp. ja budem robtit z domu u svokry a svokra bude s malym a jeden tyzden, kedy, je skolka zatvorena lebo sanitacny tyzden zasa budeme brat a muzom 1/2 dna dovolenku kazdy, lebo svokra je v kupeloch

nas bude mat 3 roky a home office sa pri nom robit neda

bucko555
5. máj 2024

@pribinak ak aj má babka nárok na dovolenku tak nie je povinna si ju brat kvôli vnutacam nikdy by som od mojej mami a ani svokry nechcela aby miesto dovolenky a oddychu pre seba riešila moje dieťa

lulu0123
5. máj 2024

Este okrem vyssie spomenuteho ma napadlo dohodnut sa s nejakou kamoskou,ktora ma tiez male dieta.Tyzden u jednej,tyzden u druhej.

kris_tin257
5. máj 2024

U nás chvalabohu celé leto funguje škôlka čiže to riešiť nemusíme 🤷 keby nefungovala pozreli by sme sa asi na súkromnú škôlku tie fungujú cez leto bežne

pribinak
5. máj 2024

@bucko555 Ehm, čítaš čo som napísala? Asi nie. Prečítaj si môj príspevok ešte raz.

betka269
5. máj 2024

Denné tábory, dovolenka, z výplaty neuvidím nič 🫠😀 babka mi slubila jeden tyzden.

sono2
5. máj 2024

Kde v zahraničí ak sa môžem opýtať nefungujú prázdniny?

0silvia0
5. máj 2024

Tieto veci treba riesit racionalne. Bud sa s muzom vystriedat, tabory, sukromne skolky, alebo vyuzit aj tie babky, ak ony chcu. Ci sa dcerka adaptuje, neadaptuje, bude musiet, ak ty budes musiet byt v praci.

bytc20
5. máj 2024

@bucko555 nikto nie je povinny nic, ale teda v mojom okoli sa stari rodicia s laskou a radostou o vnucata staraju. Moja mama si ide nohy dolamat, len aby mohla byt s mojim synom. Cez prazdniny si berie 2 tyzdne dovolenku a berie mi syna na prazdniny. Nikto ju nenuti, robi to rada. Sama si ho pyta. Ale to sa asi vidi len v harmonickych rodinach. V mojom okoli sa stretavam len s takymto pristupom k vnucatam.

amelie2017
5. máj 2024

No ak nie vy s muzom, tak opatrovatelka, aupairka alebo denne tabory. U nas su bud mestske, tie su ekonomickejsie, alebo sukromne, ako napr. plavecky, z anglickej skoly, tenisovy,. V podstate takmer vsetky mimoskolske kruzky organizuju aj letny tabor, kedze skoly aj skolky su v lete zavrete.

bucko555
5. máj 2024

@bytc20 tak nie každému dajú v lete toľko dovolenky moja mama keď robila v lete dostala ledva týždeň voľna a to šli na dovolenku teraz je na invalidnom takže celé prázdniny pomôže