Ahojte,
9 roc. dcerka je v tabore uz 8 dni a zavolala mi iba raz (na zaciatku). Vtedy mi toho vela porozpravala o zazitkoch, ktore za par dni v tabore zazila. Mobil dostavaju kazdy den na hodinu, aby mohli volat rodicom. Dcera ma ten svoj vypnuty. Mala som obavy ako to sama zvladne - isla 1.x a sama, bez kamaratky. U veducej som sa tel. informovala, ci je vsetko O.K., a ze vsetko v poriadku. Mam sa radovat, ze sa jej tam tak paci alebo lutovat, ze nema potrebu sa ozvat svojim rodicom?
jasne, neotravujem ju, s veducou som sa dohodla, aby jej nehovorila, ze som volala.
Ja som v tomto veku bola v kupeloch na 6 tyzdnov. Dostali sme telfonnu kartu zo 100sk a volali sme, len ked ozaj bolo treba. Preletelo to ako voda, vtedy tam bola celkom zabava, takze rodicia nechybali.
to znamena ze je v poriadku,mne sa stalo nieco podobne na 5 dñovom vylete,nechapala som a potom mi syn povedal ze naco,.Su este deti vobec nechapu podstatnost alebo dolezitost preco by mali volat kazdy deñ,ked sa im nic zleho nestalo,to neznamena ze na vas nemysli a nechybate jej 😉
Ahoj urcite sa jej tam paci. Ved ani mi ked sme chodievali do tabora sme este mobily nemali a nevolali.🙂 A ked som uz volala z budky,potom som len zbytocne plakala,aj ked tam bolo super. Moja dcera bola uz dvakrat v tabore,mobil este nemala kedze mala 6 a teraz 7rokov,a ja som jej tam zavolala tiez iba raz v strede tyzdna,aby vedela,ze na nu myslime,aj ked je prec. Podla mna to stacilo,plakat sice neplakala,ale potom jej bolo luto. Takze podla mna raz staci a myslim,ze deti maju tolko programu,ze ani nemaju cas stale volat domov.😉 Ale to tiez nemusi znamenat zeby ste jej nechybali.😉
Raduj sa, lebo tvoje dieta je samostatne, nie je uzkostne ani prehnane naviazane na rodicov 😉
Vobec sa nestresuj. deti maju vytazeny program. A tabor, plny zazitkov, je zaberak fyzicky i psychicky. Ta hodinka je jej relax. Mozno sa blazni s kamaratkami, mozno oddychuje. Ja sama som robila roky veducu v tabore. A deti naozaj ani nenapadlo volat, vystraseni rodicia komunikovali s nami. Nie si sama. 🙂 A zas, keby bola nestastna, vtedy sa urcite ozve.
Dakujem vam vsetkym 🙂 . Ano mate pravdu, pospominala som si na casy, ked som aj ja chodila do taborov a naozaj je to tak, ako pisete...
moj starsi syn chodi do tabora od 8rokov, ma cez 13nast teraz. a ver alebo nie, nevolaval mi, ja takmer na praskoch, ci zije a podobne, a on len proste nemal cas-jeho dlova🙂🙂🙂posledne dva roky volal denne(!!), lebo "mami rad ta pocujem, lubim ta a tesim sa na vas". teraz je opat v tabore. volal, ze dobre docestovali🙂 a niekolkokrat mi povedal, ze kazdy den zavola, ako sa ma a ako sa mame my, lebo "ja chcem, mami".
takze neboj, dcerka sa ma dobre🙂 a to je podstatne
tes sa z toho, ze dcera sa dobre citi a nema kedy volat 🙂 . Urcite by si bola smutna, keby ti volavala, ze jej tam nie je dobre, ze place a podobne. Pokial ti veduca povedala, ze vsetko je ok, tak si aj ty uzivaj, ze mas volnejsie 🙂
bouchni šampanské jak máš šikovnou dceru 😎 ...mobily jsou jen na jedno-na peklo a na zlost. když šel můj syn na tábor,na 14dní, mobily ještě pořádně nebyli tak rozšířené, jako dnes. na návštěvu jsme tam mohli jít až těsně před koncem pobytu. a přežil to v pohodě.když šli ted nedávno na tábor děti mého mladšího bratra, tak měli mobily přísně zakázané si brát sebou. prý by pak jen děcka seděli a hráli na nich hry nebo nahazovali každou blbost na facebook nebo by zbytečně vyvolávali rodičům a bud by do telefonu brečeli nebo nadávali ... pokud tam nebude mít "pokušení", kterým by si neustále "připomínalo" maminku v podobě mobilu, tak rychle zapomene mezi ostatními dětmi, že tam nejsi. 😀 věř mi, že určitě každý večer, když jde spát, tak si na tebe vzpomene. švagrová mi říkala, že na táboře měli speciální rituály, kdy chodila jedna z těch vedoucívh večer po pokojích a každého podle potřeby pohladila, přikryla a popřála dobrou noc, aspon malinko jako od maminky 😎
@anickabasnicka chodievala som do taborov ako veduca za mladych cias, bola som vlani a idem aj tento rok. A potvrdzujem, ukladame deti spat pekne, s pohladenim, s objatim, ak chcu.
@evelynm a měli jste nějaký věkový limit? 😀
@anickabasnicka my robime tabor pre deti vo veku 7-12 rokov.
môj 9-ročný syn povedal, keď bol v škole v prírode, že predsa 1x za týždeň stačí zavolať domov. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
to prvé 😉
a nevyrábaj problém tam,kde nie je 🙂