Zdravím dievčatá. Prosím podeľte sa so mnou o vaše skúsenosti...ako to vaše deťúrence zvládali... Syn ide 1.krát do kúpeľov. Lekárka odporučila aby šiel sám, že je už veľký (má 9 rokov). No ja neviem 😢. Na jednej strane je na mňa dosť naviazaný, na strane druhej si uvedomujem, že je taký asi aj kvôli mojej úzkostlivosti. S deťmi je rád, rýchlo si nájde nových kamarátov a stále si hovorím, že veď predsa pôjde aj do školy v prírode bezo mňa a že veľa mladších detičiek chodieva do letných táborov... Chodia vaše deti v podobnom veku do kúpeľov ( jedna sa o 3 týždne ) same? Ďakujem za každý postreh, skúsenosť, radu...
@vejapa76 no chodia samé, aj mladšie, môj starší syn tak bol, a kam ide? do Lučivnej? Ja neviem, videla som tam rodičov s takto "starými" deťmi a prišlo mi to divné... ale tak je to o dieťati... závisí od dieťaťa, ty si ho najlešpie poznáš .. ale tak raz to treba skúsiť. ved je už vo štvrtom (?) ročníku Zš ... príde mi to normálne.. že bude sám.. a ako sama píšeš,nemá problém n ájsť si priateľov, tak neni čo riešiť.
@henikav ďakujem za reakciu. Rozprávali sme sa o tom. Povedala som mu, že to je vlastne ako tábor, bude tam mať kamošov a že tam bude chodiť aj do školy, cvičiť a plávať. A to je myslím kameň úrazu. Nevie plávať, ani nemá moc záujem sa to naučiť - ide mu to ale akonáhle cíti že ho púšťam - prestane plávať. Z toho vyplýva strach, že sa tam utopi. Ubezpečujem ho, že v bazéne nikdy nebude sám, že tam budú tety ktoré dajú na neho pozor. A zároveň ubezpečujem aj samú seba, že to naozaj tak je.
Ahoj,ja som pred materskou pracovala v detskych kupeloch..
Z mojich skusenosti ti mozem povedat,ze castokrat-skoro vzdy znasaju maminky odlucenie horsie ako deti.
U nas boli deticky bez sprievodu aj od 5-6 rokov a parada.pre deti sa organizuju prechadzky,tury,vymysla sa program na kazdy den,takze ony ani nemaju cas smutit.na niektore to po veceroch prislo,ale mame uzasne sestricky,ktore rady maminy zastupia.odporucala by som aby nemal mobil,resp.aby si sa dohodla so sestrickou,ze mu mobil mozu dat trebars kazdy den iba na hodinu.aby sa predislo castemu vyvolavaniu ci vysedavaniu na nete😊
Pre tie decka to je fajn,otukaju sa vo svete bez rodicov,naucia sa samostatnosti.
A kam vlastne ide?
@bocianka123 aj tebe ďakujem za reakciu. Je tretiak a mudr.navrhla Turčianske Teplice - je to hodina cesty od nás a tu mám ďalšiu dilemu... V prípade, že by šiel sám...ísť čí neisť za ním cez vikend? Nie je problém s ubytovaním každý piatok- nedeľa...ja len čo by sa nerozľutostil, keď v nedeľu odídem. ČI by nebolo lepšie celé 3 týždne komunikovať len telefonicky. Hmmm😧
@alexa21 súhlasím .. deti majú bohatý program, bohatší, ako ked sú tam so sprievodom ..
@vejapa76 hm, to je ozaj dilema, ja som zvykla volať takmer každý deň... jasné, vypočula som si , že ho to nebaví, chce ísť domov a ked som na konci pobytu pre neho prišla - vysmiaty ako lečo .. neboj sa, dobre mu tam bude a ked je to ešte blízko Vás.. tak je to lepšie ... ale osobné návštevy by som asi veľmi nie.. no ako píšem vyššie, závisí od jeho povahy... a hlavne - veľmi mu nespomínajte, že ved to máš blízko domu atd atd - lebo bude chcieť, aby ste za ním chodili..
@vejapa76 Moj syn išiel prvý krát sám, ked mal 9 rokov, ja som tiež mala obavy, ale zvládol to v pohode, bez plaču. Na víkendy sme ale chodili za ním, lebo oni tam cez víkend moc program nemali, tak sme ho vzali na obed a tak po meste pobehať.
Náš syn bol sám v škole v prírode ale to je ine. ... tam je so známymi deťmi a aj pani učiteľkou. Takže ja by som dieťa do aspon 10 rokov na tak dlho samé do kúpeľov nedala.
@alexa21 asi máš pravdu. Ja to znášam asi horšie ako on, aj keď pred ním to samozrejme nedávam najavo. Prečítala som rôzne fóra a zhodujú sa a tvojim príspevkom, že tie detičky sa tam majú fajn a sestričky že sa im plne venujú a vymýšľajú kadejaky program. A že decká plačú keď idú odtiaľ domov 😀. S tým telefónom- presne takto by som to chcela aj by sa dalo ( že by mu ho sestričky vždy večer na chvíľku dali- takto to robia učiteľky z našej školy v škole v prírode)
@bocianka123 Mne tiež podvedomie hovorí, že návštevy radšej nie, že to mučenie by asi bolo uplakane 😢😢😢. No neviem, či vydržím.
Aaaaaa....blby "opravovač" ...lučenie mali byť napísané 😁 . .ospravedlňujem sa aj za ďalšie chyby....
@vejapa76 tak je to najlepsie,urcite mu nedaj najavo,ze sa bojis,aj ked chapem,ze sa bojis😊
Vzinkaju tam ale krasne kamaratstva..ja som sice v kupeloch len 3.rok a potom materska,ale viem ze niektore decka tam spolu chodia uz 10 rokov.dokonca mi pred letom vzdy vyvolavali aby dostali spolocne treminy😆😆
Smutno ti bude,to je jasne,ale tiez by som asi radsej vynechala navsetvy.
Neboj,bude su pacit a da mu to vela aj do buducna😊drzim palce
Všetkým vám moc ďakujem. Trošku ste ma ukludnili. Prosím ešte...čo tam bude okrem oblečenia a plaviek potrebovať?
Treba aj napr.toaletný papier? Posteľné pradlo?
V turčianskych je dobre,ale nevedela som,že aj samé deti tam chodia.Na tvojom mieste ho dám s tým,že každý piatok by sme tam my rodičia dobehli ako na koni,ubytovaní na súkromí a do nedele si tam všetci užívame ako rodina,Ten nedeľný večer bude ťažký,ale ved bude mať pred sebou len 5 dní kým zas prídete.Je to lepšie ako byť bez rodičov 21 dní vkuse.
@henikav nebola si v Želiezovciach či ako sa to volalo ?
Ja som bola baby dva mesiace tiež a bolo to A komáču no vtedy tam jedno dievča chcelo skočiť z budovy.
To bol des a inak nuda ,dlho .Najhoršie je ak sú tam decka čo tam majú rodičov denne na navsteve a tvoji z diaľky nemôžu chodiť ,
Ak sa ti dá cez víkendy navstevujte
Decka sú všelijaké .
Záleží koho lapne no .
Možno si uzije kopec zábavy ,možno
A to plávanie to ako môj syn,tiez kvoli plávaniu trpneme ,ale on aj cajgel tak ma ,nezáujem
@janinah vraj deti od 6 rokov tam samé chodia. Možnosť chodiť tam na víkend mám... Len obavy z nedeľného lučenia...
@barcelona94901 no to ako môj 😀 s bicyklom sa tiež nekamarátime. On len lego, futbal, encyklopédie 😉
Dcera ma 10 a minuly rok bola prvy raz nalieceni 3 tyzdne sama bez navstev...nie su tam povolene....bezne je kamartska nema problem sa zoznamit chodi v lete na taborale prvy tyzden na lieceni bol strasny...denne somjej volala a revala...list som dostala ako mi to nikdy nezabudne ze som ju tam dala....nakoniec to dopadlo dobre a tento rok bola znova...sice bola aj smutna nalada ale dala to....prave pre to lucenie by som to neriskla a nechala 3tyzne vkuse...
@radkamikic tak každé dieťa je iné, náš s lúčením nemal absolútne problém vobec, boli smer tam každý víkend, lebo inak sa nudil tam cez víkend nemali procedúry ani školu, len na ihrisku behali a povinná diskoteka, čo náš neznášal 😀
@radkamikic návštevy neboli povolené? Alebo ste nechceli ísť kôli lučeniu? Dnes sme mali s malým debatu sa už sa celkom teší, je aj stotožneny s tým, že pôjde bezo mňa, ale dohodli sme sa, že cez víkend vždy prídem a spravime si deň-dva spolu. To ho nemôžem na víkend zobrať na ubytovanie k sebe??? Alebo aspoň celodenný program sú s ním spraviť?
@vejapa76 tak opýtaj sa v kúpeľoch, u nás to išlo v pohode bez problému, len my sme boli v Kováčovej
@barcelona94901 nie ja som neskakala z budovy, bola som v Kremnici. A nerobili sme tam dokopy nic, len nas stale napchavali, lebo to bolo pre deti s poruchou prijimania potravy. Ja som sice ziaden problem nemala, len som bola velmi chuda, tak ma tam strcili. Proste to bola basa
@janickacrazy ďakujem. Stále hladam všetky možné dostupné riešenia. Premýšľala som či ísť s ním na 1.týždeň- kým sa trošku zadaptuje, alebo stráviť s ním víkendy... Ale čím ďalej sa o tom rozprávame tým viac sa teší. Dúfam, že nebude sklamaný...snažím sa mu opisovať realne čo ho čaká.
Naozaj zalezi od osobnosti maleho, ja som bola 2 mesiace v ozdravovni, ked som mala asi tak 8-9 rokov a cely cas som prerevala, teda som nemala vobec nic pozitivne z celeho pobytu. Neskor okolo 12 rokov sa mi uz v taboroch pacilo. Porozpravaj sa s nim o tom, podaj mu to pozitivne ze moze ist na kupelny pobyt a ze ako mu tam bude fajn ze si tam iste najde super kamosov a uvidis jeho reakciu, ak bude pozitivna, alebo vahava, je sanca ze sa mu tam bude pacit, ale ak bude vyslovene negativna, tak z toho asi nic nebude mat