Ahojte, trvali by ste na tom, aby dieta slo do kempu - taky skolsky tabor, ked zrazu schytalo paniki a boji sa? Ma 12, vzdy chodila rada to taborov, ale tento rok zrazu aj plakavala. Teraz ide viac tried zo skoly do takeho kempu, na izbe ich bude viac a ide tam aj jedno dievca, ktore dcere robi zle a plus vie strhnut aj spoluziacky, ma ich tak omotane. Triedna vie o tom, riesime to, len dcera sa zatala, kedze ma byt s nou na izbe, ze nejde, ze bude plakat a ta dievcina jej bude robit zle. Kedze dcera je ticha a skor bojazliva, na inej izbe nechce byt.
Mozno je to zvlastne, ale v tabore nema problem byt s inymi detmi a zoznamit sa, ale tu v skole ma nejaky blok. Nechcem jej nejak uskodit, ale..
Poslali by ste napriek panickemu strachu dieta aj tak ci radsej kaslat na zaplatene prachy?
Dakujem za radu
Keď nechce, tak by som to akceptovala. Nevidím jediný dôvod,ju tam dať.
Nenutila by som ju.Ucitelke by som povedala dovod. Staci jedna agresorka a narobi peklo. Uz len to, ze chodievala na taketo akcie rada a teraz nechce je vyznamny znak toho ake to je vazne.
dieta sa ti panicky boji konkretnej osoby, ktora tam bude a zrejme jej bude robit zle a ty sa pytas? 🙄 A tiez nerozumiem - triedna o tom vie a da ich spolu na izbu? zvlastne
Neposlala ale zároveň by som celú túto situáciu riešila ďalej v škole, s dcérou, prípadne s psychologom
@hradnapani vraj tam ina moznost nie je... Triedna tam nejde... Ale pisala som jej.. a budem znova.. Len este muz o tom nevie, lebo mame taku teraz aj doma horsiu situaciu. Ale dnes mu to chcem uz povedat...
To sa vážne ako matka pýtaš? Tvoju dcéru šikanujú, má byť deň noc v prítomnosti niekoho kto jej ubližuje a ty ju tam ešte nasilu chceš dávať? Čo tak ju skúsiť rešpektovať a podporiť? Keď niečo nechce, tak nechce a má teraz úplne opodstatnený dôvod, tak sa nad tým poriadne zamysli 🤦♀️
Nie nenutila by som ju (ja som kvoli sikane za 8 rokov na gympli nebola na ziadnom vylete ani nic podobne kde by sa muselo prespavat, alebo aj na bežné 1dnovky s príchodom večer som nešla, tiez kvôli jednej pizde ktora si vedela podchytit aj dalsich v triede, a vtedy sa to absolutne ani neriesilo akoby sikana ani neexistovala 20 rokov dozadu) a peniaze by mali vrátiť nie? By som si zohnala potvrdenie od ped alebo niečo že nemôže ísť
Ja by som ani nezaplatila a keď už je zaplatené, tak čo už. Neposlala by som tam dcéru. A ináč, u nás na škole, kde chodí dcéra, také problematické deti, ako je tá opisovana spolužiačka, by boli vylúčené z každého výletu. Bez kompromisu.
Takže kvôli horšej situácii s mužom by si bola radšej keby išla tvoja dcéra niekde kde ju podľa všetkého bude spolužiačka šikanovať, aby si to nemusela riešiť s mužom? Prečítaj si to po sebe a zamysli sa v akej zlej situácii je asi tvoja dcéra
@ptvw nevratia a ona tam povodne chcela ist, nas najskor prosila, aby sme jej to vybavili... Ci vratia prachy, to neviem... Ale..skusim zistit. Ja viem, ze to nie je dobre..aj mne sa posmievali na zakladke, aj na strednej..... Az vyska ma vyliecila.... Ale tiez som skor toho nazoru, ze radsej nedat.. ale zas sa vo mne bije aj to, ze zas vzdy sa vyhybat situacii tiez nie je dobre... Preto som chcela nazory.
Smutné, že sa na to ešte aj pýtaš. Čo je viac pre teba? Peniaze alebo šťastie, spokojnosť a pohoda tvojho dieťaťa?
@kavasmliekom presne si myslím, že z výletu by mala byt vylúčená dotyčná problémová dievčina. Tu sa mi zdá akýsi laxny prístup triednej, asi sa v tom riešení šikany nepretrhne, keď ich dve dá dokonca spolu na izbu.
U nás na skole chalan ktorý robil výtržnosti (ale nikoho nesikanoval) bol takto vylúčený z koncorocneho výletu, keďže sa opakovane nevedel vpratat do koze) a myslím, že tak by to malo byt. To už kde sme, aby sa obeť bála ísť na školskú akciu a sikanatorka si to užívala?
@angeli121212 jezis nie! Len, ze som mu to este nestihla povedat!
Sestra bola v takom "kempe" po dcéru uprostred noci ... Takže ju tam pošli. My sme dcéru nedali na lyžiarsky...proste má z toho paniku, tak čo by sme ju nútili...sánkarsku skupinu tam nemali ... Triedna vtedy začala niečo o povinnosti ja som si vypýtala zákon a zodpovedajúcu vyhlášku a boli sme povyprávané.
@earlgrey ja sa nepytam kvoli prachom, na tie kaslem! Skor mi slo o to, ze sa pripravi o zazitky, ja som skor naklonena nechat ju doma! Len som chcela pocut nazory. Lebo nas prosto poslali a nik sa nepytal, ci je vsetko ok.. ako..ano, zanechalo to stopy, ale ja som sa z toho dostala.... A to, ze sa zas daco deje, vzniklo len pred tyzdnom.. ja sa jej pytam, ze co a ako...
Neboj nebude sa vyhýbať celý život to vravím podľa seba, len teraz je ešte mala a asi nemá v sebe silu toľko sa brániť a povedať si názor obránit sa a poslať dotyčnu do predele....urobte si pekný výlet vy ako rodina 😊
Ach chápem tak sa ospravedlňujem už som sa zľakla.. každopádne držím palce aj s mužom
@autorka
Prepáč, len tá tvoja otázka, že či by sme nechali doma dieťa aj kebyže je ten kemp zaplatený mi naznačovalo, že ide o peniaze...
Ale odpoveď na otázku...nie, nedala by som...a hoci mám staršiu mamu (skoro 80), tak ona sa nás - detí, vždy pýtala a neposielala nás kade tade...a nič nám neušlo, o zážitky sme neprišli...dokonca ja osobne som nikdy na žiadne výlety počas školy nechodila...proste som nechcela...mama ma nenútila...išla som do inej triedy na ten čas...
Teba výška vyliečila, iného nemusí. Šikana ťa môže zlomiť tak, že budeš mať problémy celý život. Je čudné, že vôbec uvažuješ ju tam dať. Žiadne peniaze na svete nestoja za zlý psychický stav dieťaťa. Normálny rodič dobrovoľne dieťa nevystaví týždňovému pobytu s agresorom v 1 izbe. Keď sa bojíš o peniaze, nechaj ju doma s tým, že je chorá.
Nerozumiem, prečo nie je možné jednu či druhu dať do inej izby.
Spolu by som ich nedávala. Oddelené nevidím problém, ak s inými deťmi dcéra vychádza.
@ptvw ano, nema este taku tu silu..to je fakt...
Nie, nenútila by som dieťa. A rázne by som riešila šikanu.
@janage tie druhe deti nepozna, su to z vedlajsej triedy a ona ma nejaky taky blok pri nich.. v tabore cudzie deti ok, ale cudzie deti z vedlajsej triedy su problem.. a pri hentej sa bojim, aby nestiahla proti nej tam aj ine baby.. v skole je to ako kedy, len nejdu tie dievcence, s ktorymi sa kamarati..
@angeli121212 Dakujem, hadam pochopi...
problemom sa ma clovek postavit a celit a nie zdrhat pred nimi. Takto sa pestuju osobnosti - dcera bude vzdy utlacana a henta zla baba zasa sa bude stale viac vyvisovat, lebo bude vediet, ze slabosi ustupia. Naopak by som dcere vysvetlil, ze ked na nu bude henta robit bububu, nech sa neboji a oponuje a spravanie oznami ucitelom. Ak to neporiesia, tak pri fyzickom napadnuti nech ju bije hlava nehlava az dokial bude vladat, alebo ju od nej neodtrhnu. Takato necakana priucka vie velmi zmenit postoj u hrdiniek a hrdinov.
Tak možno aj preto nechce ísť, lebo nejdu jej kamarátky. A ona prečo musí?
Ty by si išla na izbu s niekým, kto ti robí zle?