Zuzana a Ester

22. júl 2022

Pacia sa Vam tieto mena: ZUZANA a ESTER ?

kkovacovak
22. júl 2022

A tebe?

autor
22. júl 2022

@kkovacovak ja sa pytam Vas ?

autor
22. júl 2022

@kkovacovak mne sa pacia obidva,ale ked sa vola Zuzana a Ester.Ziadne zdrobneniny typu Esterka,alebo Zuzka,Zuzanka,Zuzu,Zuzi,Zuzulienka,...

adkoalauri
22. júl 2022

Mne Zuzana vôbec, Ester áno

autor
22. júl 2022

Zuza

terry2003
22. júl 2022

Ester

nerya
22. júl 2022

Nikto ti nebude dieťa volať Zuzana, budú to skracovať, alebo,, zjemnovat,, nepamätám ze by ma niekto niekedy oslovil Zuzana, mozno pri odovzdávaní diplomov na výške 🤷

zuzuliennka1
22. júl 2022

ano. pacia sa mi obe a KAZDY bude obe mena
skracovat

kkovacovak
22. júl 2022

Ale každý si bude tie mena hovoriť ako chce on a nie ako sa tebe paci takže na to treba myslieť

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
22. júl 2022

Obe krásne mená.

monuska1234
22. júl 2022

My mame doma Ester,volame ju Ester,Esterka a ked ma nahneva,tak je Estera 🤣

iwesska
22. júl 2022

Zuzana v pohode,to je taka klasika. Ester mne stale evokuje polyester,metylester,proste chemicku zluceninu. A mame tu jednu pubertacku v okoli a hovoria jej Estera,to fakt nie🙈

salonka77
22. júl 2022

Za mňa Zuzana.

zoe_2
22. júl 2022

Ester patri aj medzi moje favorotky, no ako som na zaciatku tehotenstva rozmyslala ze v bruchu je Ester a bolo mi nonstop zle. Tak teraz mi je zle ked si spomeniem na meno Ester, cize asi do finale sa nedostane

zuzap33
22. júl 2022

@nerya mna tak oslovuju, prajem si to. Aj sa tak predstavujem. Zuzana. Aj v rodine, aj kamosky ma tak volaju. Preco vsetko skracovat ?

nerya
22. júl 2022

@zuzap33 aj ja sa tak predstavujem, ale potom to už väčšinou skrátia a nemám potrebu všetkým opakovať ze nech vravia Zuzana, už máme jednu, ktorú sme roky volali Iza a ona teraz všetkých opravuje, ze ona je Izabela 🤦

elementissa
22. júl 2022

Ester je v pohode, Zuzana je také, neurazí, nenadchne. Poznám niekoľko Zuziek, ale teda ani jednej z nich nehovoríme Zuzana, veď to je také tvrdé a škaredé. Zuzi, Zuzanka, Zuzička, Zuzanita, Zuzinka. Ale teda Zuzana ani raz. Tieto "naše" mená v základnom tvare znejú ako nadávka. Ester v pohode, môže byť. Ale budú jej chcieť povedať aj pekne, lebo Ester je tiež pomerne tvrdé meno. Takže najčastejšie sa stretneš asi s Esterka, ja by som to zjemnila na Esty.

mimi3008
22. júl 2022

Pacia sa mi v ich zakladnom tvare, teda plnom zneni

77daniela77
22. júl 2022

Mne sa paci len Zuzana🤔

zuzitko74
22. júl 2022

Obe sa mi páčia a nemám problém ani so zdrobneninami.

vroni
22. júl 2022

Zuzana sa mi páči, Ester je u mňa jedno z najprisernejsich mien.

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heni79
22. júl 2022

V živote som mala a mám dve výborné priateľky Zuzany. Jednu sme volali Zuzka, druhú Zuzana/Zuzka. Skôr prvé oslovenie u druhej. Osobne by som však toto meno nedala. Nemám rada najmä tvar "Zuza". Lebo u nás sa žalúdok hydiny nazýval "zúzik", skrátené "zuza". 🤷 Takže u mňa blok.

kathak
22. júl 2022

Ester krasne meno

saganka
23. júl 2022

Susedia maju dvojcata Zuzanu a Annu a od malicka ich 90% casu volaju proste Zuzana a Anna. Nie je na tom nic tvrde, len tento narod je zmrzaceny zdrobneninami. Velmi im to pristane a aj same sa tak predstavuju.

zuzitko74
23. júl 2022

@saganka Nevnímam zdrobneniny v jazyku ako zmrzačenie, ale skôr ako obohatenie národa. Samozrejme, pri menách vždy rešpektujem, ako sa mi kto predstaví a tak ho aj oslovujem.

saganka
23. júl 2022

@zuzitko74 moze byt, nevravim, ze kazdeho treba oslovovat len Jozef a Maria, ale nadmerne pouzivanie zdrobnenin ma potom za nasledok, ze ludia vnimaju povodnu verziu mena ako tvrdu, neosobnu, "uradnu"... pri tom znie podla mna castokrat krajsie ako "maksia" verzia... pre mna napr. Samuel, Daniel, Viliam su neporovnatelne krajsie ako Samko, Danko, Vilko.. ale to je moj problem.. Uplne najviac mi pili usi, ked sa zdrobnuje meno, ktore na to nie je predurcene - Miuška, Eliasko, Liamko, Zarka.. Preto ked pre zmenu pocujem, ze niekto aj babatko dokaze volat Zuzana, Maria, Juraj... je to pre mna prijemne spestrenie.

zuzanockamt
23. júl 2022

@nerya Veľa ľudí ma volá Zuzana. Aj rodina, kamošky, kolegyne.

esterrr
4. aug 2022

Ja mam doma Ester,,, a volame ju Esi,Esterka,,,ale v skole ju vsetci oslovuju Ester,,,,je to na tebe ako dovolis aby ju oslovovali,,,,v ziadnom pripade nedovolim aby ju oslovovali Estera a hovorim to aj jej nech to kazdemu povie,ze ona je Ester a ludia si zvykli😉 a Zuzana za mna nie,,,,