Pacia sa Vam tieto mena: ZUZANA a ESTER ?
@kkovacovak ja sa pytam Vas ?
@kkovacovak mne sa pacia obidva,ale ked sa vola Zuzana a Ester.Ziadne zdrobneniny typu Esterka,alebo Zuzka,Zuzanka,Zuzu,Zuzi,Zuzulienka,...
Mne Zuzana vôbec, Ester áno
Zuza
Ester
Nikto ti nebude dieťa volať Zuzana, budú to skracovať, alebo,, zjemnovat,, nepamätám ze by ma niekto niekedy oslovil Zuzana, mozno pri odovzdávaní diplomov na výške 🤷
ano. pacia sa mi obe a KAZDY bude obe mena
skracovat
Ale každý si bude tie mena hovoriť ako chce on a nie ako sa tebe paci takže na to treba myslieť
Obe krásne mená.
My mame doma Ester,volame ju Ester,Esterka a ked ma nahneva,tak je Estera 🤣
Zuzana v pohode,to je taka klasika. Ester mne stale evokuje polyester,metylester,proste chemicku zluceninu. A mame tu jednu pubertacku v okoli a hovoria jej Estera,to fakt nie🙈
Za mňa Zuzana.
Ester patri aj medzi moje favorotky, no ako som na zaciatku tehotenstva rozmyslala ze v bruchu je Ester a bolo mi nonstop zle. Tak teraz mi je zle ked si spomeniem na meno Ester, cize asi do finale sa nedostane
Ester je v pohode, Zuzana je také, neurazí, nenadchne. Poznám niekoľko Zuziek, ale teda ani jednej z nich nehovoríme Zuzana, veď to je také tvrdé a škaredé. Zuzi, Zuzanka, Zuzička, Zuzanita, Zuzinka. Ale teda Zuzana ani raz. Tieto "naše" mená v základnom tvare znejú ako nadávka. Ester v pohode, môže byť. Ale budú jej chcieť povedať aj pekne, lebo Ester je tiež pomerne tvrdé meno. Takže najčastejšie sa stretneš asi s Esterka, ja by som to zjemnila na Esty.
Pacia sa mi v ich zakladnom tvare, teda plnom zneni
Mne sa paci len Zuzana🤔
Obe sa mi páčia a nemám problém ani so zdrobneninami.
Zuzana sa mi páči, Ester je u mňa jedno z najprisernejsich mien.
V živote som mala a mám dve výborné priateľky Zuzany. Jednu sme volali Zuzka, druhú Zuzana/Zuzka. Skôr prvé oslovenie u druhej. Osobne by som však toto meno nedala. Nemám rada najmä tvar "Zuza". Lebo u nás sa žalúdok hydiny nazýval "zúzik", skrátené "zuza". 🤷 Takže u mňa blok.
Ester krasne meno
Susedia maju dvojcata Zuzanu a Annu a od malicka ich 90% casu volaju proste Zuzana a Anna. Nie je na tom nic tvrde, len tento narod je zmrzaceny zdrobneninami. Velmi im to pristane a aj same sa tak predstavuju.
@zuzitko74 moze byt, nevravim, ze kazdeho treba oslovovat len Jozef a Maria, ale nadmerne pouzivanie zdrobnenin ma potom za nasledok, ze ludia vnimaju povodnu verziu mena ako tvrdu, neosobnu, "uradnu"... pri tom znie podla mna castokrat krajsie ako "maksia" verzia... pre mna napr. Samuel, Daniel, Viliam su neporovnatelne krajsie ako Samko, Danko, Vilko.. ale to je moj problem.. Uplne najviac mi pili usi, ked sa zdrobnuje meno, ktore na to nie je predurcene - Miuška, Eliasko, Liamko, Zarka.. Preto ked pre zmenu pocujem, ze niekto aj babatko dokaze volat Zuzana, Maria, Juraj... je to pre mna prijemne spestrenie.
@nerya Veľa ľudí ma volá Zuzana. Aj rodina, kamošky, kolegyne.
Ja mam doma Ester,,, a volame ju Esi,Esterka,,,ale v skole ju vsetci oslovuju Ester,,,,je to na tebe ako dovolis aby ju oslovovali,,,,v ziadnom pripade nedovolim aby ju oslovovali Estera a hovorim to aj jej nech to kazdemu povie,ze ona je Ester a ludia si zvykli😉 a Zuzana za mna nie,,,,
A tebe?