Poraďte mi prosím nejaké zriedkavé meno pre dievča. rozmýšľam nad Vanda ? Ale to nie je zas také príliš obyčajné a fádne ?
Nasa je Letícia. Siroko daleko nie je ziadna druha ;)
Btw Vandy poznam 2.
Tak daj Wendy 🙂 to je ako Vanda len zvláštnejšie 🙂
@ivanapetrasova ano super napad, Wendy je krasne, ale aj Vanda alebo Wanda je super. Urcite nie je bezne.
Otilia. Olivera. Violeta. Vlasta. to boli mena ktore pred 40 r boli bezne, (nie na Sk) a odvtedy ani jedno dievca nema take meno
Wendy určite nie, máme čisté slovenské priezvisko, s koncovkou Ová, to by bolo hrozne a prvé deti majú tiež pekné mená ako Juraj a Simona.
Minule som stretla jednu mamicku s dcerkou Ofeliou
Kamaratka ma Vilmu.
Vanda je veľmi pekné meno, nepoznám žiadnu. Mne sa ešte páči Nataša. A nedávno mala meniny Jana. Krátke pekné meno...Žiadnu malú Janku v okolí nemáme. Aj vyššie spomínaná Otília je zaujímavé meno...
Je. Juraj aj Simona sú pekné mena, ale Vanda je fakt zúfalo nudné meno. A za mňa ani nie pekne....
Mame malu susedku, ktora je Leticia, samozrejme s koncovkou priezviska ...ová, krasne dievcatko a krasne znie meno, ked ju volaju (Leti, Letinka...), dalsia susedka je Radka (tusim len takto ma aj zapisane, aj v kalendari), tiez nadherne dievcatko a velmi pekne ju volaju Radka, Raduška. V rodine mame este Oliviu, Alexiu, Danielku 🙂 s tymito menami poznam iba po jednom dievcatku.
Veľmi sa mi páči meno Lívia.
V dnešnej dobe prapodivných mien sú zriedkavé práve tie ,,obyčajné": Zuzanka,Mária,Katarínka,Eva,Janka...🙄
Mne sa veľmi páči meno Kornélia 🙂
Môžem sa opýtať, prečo chceš zriedkavé meno? Asi napíšeš, že nechceš, aby mala meno, ako každá druhá. Ale medzi týmito dvoma extrémami je ešte celá kopa normálnych mien, ktoré nie sú časté, ale ani zriedkavé. Mať naozaj zriedkavé, divné meno, nie je dobré, ver mi.
Akoze zriedkave meno dneska je aj Jana 😂 Nepoznam ani jedno dietatko s takym menom.
Mne sa z takych netradicnych pacia Mila, Gréta, Margit, Malvína,...
Hlasujem tiež za Janku 😁
Tak síce sú tradične ale nemám v okoli ani jedno dievčatko čo sa volá napríklad Zdenka, Ľubka, Mirka, Katka alebo už spomínaná Janka 🙂
Lydia, Sona, Bronislava...
@h2 áno takto som to myslela, nechcem žiadnu Emku Sofinku Ninku, ale niečo take.. malo časté ale pekne ..aj tá Janka je super ..
Samozrejme aj ta spomínaná emka Sofia ninka a podobne mena sú krasne ale proste nie
Ja som bola včera u lekára a bola tam baba a volala sa Valentína, veľmi krásne meno odvtedy nad tým rozmýšľam.
Zdravím, ja som sa práve čudovala s kolegyňou...V triede sme mali Janku, Katku, Silviu, Táničku...Z chlapčenských Miška, Janka, Peťka, Paľka, Mirka, Maroška - úplne klasické mená. Z menej častých sa mi páči Zinka, Luna, Leontína, Margaréta, Jasmínka..., je to však vec vkusu. Prajem spokojný výber, hlavne zdravučké bábo.
Celkom pekné mená sú aj Monika, Renátka, Erika, Svetlanka... Dnes sa však už ktovieako nepoužívajú.
Ida, Zora, Milota, Emília. Tieto mená som začula v priebehu leta na ihriskách, a povedala som si že aké zaujímavé a pekné mená.
Vanda je veľmi pekné a ja nepoznám veru žiadnu. Zato malých Katiek až až. To len na margo toho, že je to vraj zriedkavé meno, v mojom okolí veru nie.
Ja mam Dianu a Danielu, v okoli je ich malo. Potom mi este napadla Alana, Livia, Emilia, Saskia, ci Sandra
@kristiii môj muž by si veľmi prial Katku🫣 mne sa to meno nepáči
Ani mne, takže ti rozumiem. A na tú Vandu čo hovorí?
Tiez by som nedala Katku.
Ja napr poznám ročnú Janku, o niečo staršiu Máriu, škôlkarky Katku, Zuzanku, Radku. Ale stále sú to dnes zriedkavé.
Keď slovenské a nie časté meno na dnešnú dobu, podla mňa je krásna Slávka. Hodí sa to aj k Simonke a Jurajovi.
Vesna