Ahojte,
Lutujem meno, ktore sme dali dcere. Bude mat uz 2 roky a ja s tym menom nie som stale stotoznena. Je toto normalne? Pripadam si byt uplne vadna.. Neviem co mam s tym teraz robit. Ale viem isto, ze keby som ho na urade zmenila, tak ma okolie oznaci za blazna. Ked sme vyberali meno, vela mi do toho hovoril muz a taktiez som uz nemohla vybrat meno ktore som mala od detstva oblubene, lebo uz mame v rodine osobu s takym menom aj priezviskom. Asi "pomohli" aj hormony a celkovo bolo pre mna velmi tazke vybrat meno, lebo viem ake to je dolezite. Sama mam strasne meno ktore nemusim. Taktiez sme vyskrtli mena ludi, ktorych nemame radi. Takze sme dospeli k menu Emilia.. A ja mam hrozny pocit, ze som tym dcere znicila zivot. Ze sa jej budu smiat a nadavat (ako je cokolada..). Ze mi to bude vycitat a bude si pripadat zle, ze ma take staromodne meno.
Ako mam teraz k tomu pristupit? Da sa nejako zmenit ten vnutorny pocit, ze som vybrala zle?
Pri Emilii by som riesila najmenej. Eli,Mia,Mila,Milka,Emily, Mily,Ema..
mne sa toto meno velmi paci, ak by som este mala dcerku tak je to jedno z mien nad ktorym uvazujem. nemusi ju nik volat Milka, toto meno ma tolko inych krasnych zdrobnenin 🙂
Ved to je krásne meno, tiez sme ho mali v "hre"
Krasne meno, volala by som ju emily, mily. Nik ju nemusi volat milka a ked to nedovolis ani nebude
Vnimate to meno ako staromodne? A nepekne pre mlade dievca? Ktosi mi povedal ze pri tom mene si predstavil staru babku...
Vobec nie ako staromodne, ja mam marinu to je myslim viac staromodne a vobec mi to nevadi, emily je krasne tiez, neries
uplne v pohode meno. ma vela variant. ako pisala
@mamamasama Eli,Mia,Mila,Milka,Emily, Mily,Ema
este kludne aj Emi alebo aj Lia
nepride mi staromodne. film Emily in Paris mi hned napadol napriklad.
Poznám viac dievčatiek, ani jednu nevolajú Milka. A vôbec nikomu to nepripadá meno ako pre starú babku. Inak moja dcéra sa volá Milka a nechápem, čo je na tom zlé alebo prečo je to horšie ako iné dievčenské meno.
nie je staromodne. maju ho skor starie panie v okoli, ale to je bezny kolobeh mien, raz su v mode, potom pride vypadok a zase ho niekto objavi a zacne sa pouzivat.
@adka8zlocha Staršie pani majú aj mená ako Anna, Mária, Alžbeta. A koľko dievčatiek je teraz s tými menami. Je to meno. Každá Sofia a Ema raz bude tiež staršia pani. Ja nechápem, že toto vôbec niekto rieši.
@anna_anicka83 logiku to nema, ale tak to proste je, meno nam niekoho casto evokuje, mame ho spojene s neicim/niekym, a ked maju Emilie v okoli 50+ tak sa mi na prvu nehodi k malemu babatku. ale pre mna to tiez nieje argument proti. pre niekoho mozno ano.
@anna_anicka83 Nikto z mojho okolia nepovedal, ze sme dali pekne meno. Kazdy bol ticho a ked sa niekto ozval, tak len preco sme nedali modernejsie. Ze babky sa tak volaju.. Je to vec aj vkusu. Tiez ma zaujima, preco mam ten zly pocit z vyberu mena a ci si niekedy na neho zvyknem alebo to mam riesit kym je este dieta male..
Ja som synovi dala meno, ktoré sa mi moc nepáčilo (ani nikomu z okolia), ale manzelovi áno. Z mena som vytvorila skratku a volala ho nou, kym som si nezvykla a dnes si neviem predstaviť, zeby sa volal inak a aj vsetci v okoli si zvykli a uz vravia ake pekne meno má. Baby ti tu dali typy ako ju môžeš volať skratkou, vyber si takú co sa ti páči a tak ju volaj a isto si zvykneš.
kks, čítam že emília a vôbec mi nedoplo že čo za čokoládu ty tam vidíš v tom mene… prepána, volajte ju emily, eli, milie… vôbec to nie je staromódne meno… keď tak rozmýšlam aj by sa mi páčilo ak by moja vnučka bola emily alebo elie…
A keby ste dcere zmenili uradne iba verziu tohoto mena na Emilly? A nikomu by ste to ani nemuseli oznamovat.
Vôbec neznie staromódne.
Staromodne, pri ktorom by som si predstavovala babku by bolo Elena. Emilia je super. Teraz je aj na Netflixe serial Emily in Paris. Super, že to je meno, čo má ekvivalent aj v angličtine, keby to niekedy potrebovala. Viem si predstaviť milion mien, ktoré sa mi nepáčia, ale Emíliu tam zaradenú nemám. Ako ju voláte doma? Lebo napr. môj syn má meno menej používané a vždy sa ho pýtajú ako ho majú volať. Stačí keď ju naučíš ako sa predstaviť. Volám sa Emília, ale volajte ma Milka, Mia, Emily, Ema, atď. Alebo proste len Emília. Ja sa vždy v škole pýtam detí, ako ich môžem volať. Niekto má rád skratky, niekto nie. A nechápem tomu s tou čokoládou. Je nejaká čo sa volá Emília? Mám 40 a nepoznám to. A ja by som sa ako dieťa tešila, že má niečo meno ako ja 🙂
Meno úplne v pohode aj pre dievčatko aj pre dospelu ženu... plno variant ako ju môžete oslovovať.
A k moderným menám... ja mam na ne alergiu napr. NELA - asi 10 ich je v okolí od ročného dievčatka až po susedinho psa, rovnako ako Nina, lilly, Sofia, Ema a podobne- to keď sa zakričí na ihrisku niečo z tohto tak sa otočia tak 3-4 dievcata.
Čiže s emiliou môžeš byť spokojná ozaj pekne meno.
@petrofka čokolada Milka.. ja osobne nemam rada ked sa nejake jedlo vola ako niekto koho poznam. Nejedla by som to. Mam v rodine Martinaa tak by som nezjedla ten termix Maťko. Máme v rodine Šarlotku a aj sa tak vola jedna kamaratka tak by som nejedla koláč šarlota.😀
K teme. Mam kamaratku volame ju Emily..a moja mama ma zase kamaratku a tu normalne volaju Milka.
A vies posmesky to neovlpyvnis menom. Zial si deti najdu ako sa niekomu posmievat... Ale keď čítam na konikovi komentáre nečudujem sa že v škole deti niekoho šikanujú.
@petrofka Cokolada Milka - s fialovou kravou, ale viem, ze ked sa jej niekto bude chciet smiat, tak si aj tak nieco najde. Skor ma aj trochu prekvapila reakcia okolia.
Pozri, moje deti majú mená také, že buď sa niekomu naozaj páčia a prídu mu zaujímavé alebo sa mu nepáčia vôbec. Rozdiel medzi nami je, že mne je to úplne jedno. Skupina ľudí okolo teba je naozaj mini vzorka. Ja som učiteľka a učila som už mnimálne 7 Emilií. Jednu volali Emka, druhú Emi, tretiu som volala Emília. Nikdy som v škole nezažila, že by to dieťa malo z mena traumu alebo ju šikanovali. Deti, narozdiel od dospelých totiž toto vôbec neriešia, dnes je také spektrum všelijakých mien, že deti sú v tomto úplne v pohode😉A čo je moderné meno? Proste aj keď sa mi nepáči, ale nech je pre pár dospelákov, ktorí ani nevedia aké dnes majú deti mená moderné?
moje dieťa má tiež nezvyčajne meno - nie nejaké extra zahraničné alebo supermoderné - len nie veľmi časté - a v rodine sa nestretlo s nadšením. nám s mužom sa páčilo a rodina si zvykla ☺️
Mojej dcére už povedali, že sa volá ako čokoládka. Ale nikdy nie v zlom a už vôbec nie v spojitosti s fialovou kravou. Keď má sviatok tak jej aj kúpia Milku čokoládu, ale preto, že sa im páči, že jej dajú niečo sladké s jej menom🙂Nikto sa jej kvôli tomu nevysmieva. A vidíš v mojom okolí sú zas ľudia, ktorí povedia, že také pekné meno (moja nie je Emília),že konečne niečo iné a pritom žiadna exotika😉.
Kamoška má Emíliu, voláme ju všetci Emily, nikto z toho traumu nemá, pohoda.