Vyberali ste niekto meno pre dieťa, aby bolo zložené alebo obsahovalo písmená z krstných mien rodičov? Napríklad Matúš a Katarína = Marína
@evkamotka Nič, len diskusia, zdieľanie myšlienok...
Inšpirácia...
Pekný príklad krásne slovenské ale nie vždy sa nieco dá vymyslieť aby to nebola hovadina
mna toto nahodou zaujalo. A teda v pripade nasich krstnych by to bol zapeklity problem... zuzana + peter
Hmmm tak ja sa zamýšľam čo by som stvorila z našich Tibor Jana
Nie, ale môj brat má meno a každé písmeno mena je začiatočným písmenom členov rodiny - jeho, otca, mamy a oboch sestier. Bola to náhoda a prišli sme na to až keď mal asi 2 roky 😀
My sme Lucia a Michal a ako to býva, keď sa jedná pre seba, neviem😆😆Milica?ale to je dosť mimo môjho vkusu 😉
@almia o krstnych rodicoch nebola vobec rec.
Autorka pise "krstne mena RODICOV".
A aj keby pisala o krst.rodicoch, to ze vy mate onicom vztahy s krst.rodicmi, neznamena ze to ma tak kazdy, a ze to musi byt "kravina jak traky".
Nechapem na co tie vykricniky.
Skuste si dat radsej vztahy s nimi do poriadku. Hned sa vam bude lahsie dychat na tom svete.
Náhodou zaujímavá téma 😀Ja sa pripojím. Som zvedavá, čo vymyslíte.. Tomáš a Zlatica 😄
U nás dali deťom mená po krstných rodičoch - Peter a Antónia.
No toto ma zaujalo, ale netuším čo by sme vytvorili my... Gabriel a Katarína
Myslím si, že sa to dá len ojedinele skombinovať takto z dvoch mien, ale je to celkom milé, ale z našich mien s mužom by nič nevzišlo 😅
Viem o maďarskom hereckom páre, kde žena je Dora a muž Zoltán a majú spoločnú dcéru Zoru, čo ale v Maďarsku nie je zaužívané meno, tak to bolo vtedy také špeciálne.
No neviem čo by bolo z mien Juraj a Andrea Jurrea alebo Andaj
@andrejka1974 no predsa jednoznacne AndreJ
@andrejka1974 písmená môžu byť prehodene hocako a nemusia byť všetky použité a môžu byť doplnené aj inými.
Vseobecne: Nemusíte zase niektoré (s menšou predstavivosťou a originalitou) rýpať.
@andrejka1974 napríklad z toho mi vnikla Jana.
My sme Anna a Ivan, moje vysnívané meno pre dievčatko je Nina.
Kamoska tak dala a ....?