Výber mena pre dvojičky

kajka4949
5. feb 2021

Ahojte chcem sa poradiť ohľadom výberu mena 🙃 určite nechcem aby mi niekto vybral meno zaujíma ma len názor nestrannych ľudí na to že ak čakáte dve dievčatká a chceli ste dať pôvodne jedno meno po sebe (len z dôvodu že sa vám páči) dali by ste ho jednej z dvojičiek ? Stretávam sa totiž s názorom ľudí že tá druhá môže neskôr žiarliť že sa narodili naraz a predsa jedna má rovnaké meno ako mamka teda aj spolu oslavujú meniny a tá druhá sa len prizerá. Ďakujem za váš názor 🙂 ...

riamia91
5. feb 2021

Nedala by som alebo by som dala dve mená... jedno z nich to moje.
Ale to zaleží aj od toho ako veľmi ti na tom záleží a či sa tvoje meno hodí s nejakými inými dvoma dokopy.
Napadá mi Zara Mária, Lara Mária.

tamvtme
5. feb 2021

@kajka4949 a nema muzove meno zensku verziu? Ze druha by bola po nom?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danieli
5. feb 2021

Ak by sa mi moje meno pacilo a chcela by som ho odovzdat dalej, urcite by som im ho dala ako druhe meno a obom, lea magdalena a laura magdalena napriklad, aby sme sa chapali

h2
5. feb 2021

Súhlasím s názormi vyššie, nedala by som v takom prípade meno po sebe (ja by som ho síce nedala v žiadnom prípade, ale u dvojičiek už vôbec.)

anjelik1991
5. feb 2021

Ja som z dvojičiek a mám meno po mamke. Nikdy som sa nad týmto nezamýšľala a mám dojem že sestra "nezavidela"🙂

kristiii
5. feb 2021

@kajka4949 ani ja by som nedala, iba ak ozaj jednej po mame a jednej po tatovi, ak ti na tom veľmi záleží. Ale mne sa inak nepáči, keď sa dávajú deťom mená po rodičoch

elenajezova
5. feb 2021

Ja som z trojičiek, tri dievčatá. A ja ako
"najstaršia" nám meno po maminke. A myslím si, že nikdy žiadna z nás neriešila, že práve ja mam meno po maminke. A už vôbec, že by závideli.

ewka9
5. feb 2021

Pokiaľ ide o dvojičky tak by som meno po sebe určite nedala 🙂 keby som mala jednu dcéru, tak by to bolo OK

vilma7
5. feb 2021

A prečo chceš dať po sebe? Druhej by som vtom prípade dala po manželovi, v ženskej forme samozrejme.

Ináč mne sa to dedenie mena vôbec nepáči. Starká,teta, sesternica
...všetko to isté.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jajka71
5. feb 2021

Ja mam dvojičky. Párik, dcérka meno po mne nemá i keď sa rymuje s mojim (co nebol zámer, vyberal muž) a syn nemá meno po manželovi ( bola som proti, v mojej rodine sa meno deda otca a brata i synovca zhoduje a to som nechcela). Mojej svokre dala meno mama podľa dátumu narodenia, švagor ma rozdiel 2dni a muž má narodky a meniny v 1. Proti tomu som bola, no dvojičky sa narodili extrémne predčasne presne v deň mena, ktore muž vybral a tak jej už ostalo. Ja som nechcela aby sa deti volali po nás (moji 2 súrodenci majú mená po rodičoch a bol chaoz hlavne s poštou a oslovovanim mlada stará veľká mala.....

limetka69
5. feb 2021

Este som sa nestretla s tym, ze by sa nejakej zene pacilo jej krstne meno. 🙂 to je super. Nedala by som, jedi e, ze ts druha by sa volala po otcovi ako bolo spomenute. 🙂

ruzasipova
5. feb 2021

@limetka69 Mne sa moje krstne meno paci 🙂 Ale dcere som aj tak vybrala ine.

zuzana18072020
5. feb 2021

nie 🙂

matapo
6. feb 2021

...ja sice nemam dvojicky ale deti s tymito menami a keby sa narodili ako dvojicky tiez by dostali tieto mena 🙂 Matko a Kubko (Martin, Jakub) a Natalka a Amalka (Natalia, Amelia)

petra4918
6. feb 2021

@kajka4949 urcite nedavajte jednej meno po vas. Ja mam dvojicky a jedna ma meno po mojej prababke Charlotte a druha je smutna, ze ona nema v nebi nikoho s jej menom. Charlotte sa od malicka citi velmi blizko k mojej prababke hoci ju nikdy ani nepoznala. A to nehovorim, keby sa jedna volala po mne.

kajka4949
autor
6. feb 2021

Ďakujem veľmi pekne za vaše názory určite som teraz lepšie pochopila výber mena aj z iného pohľadu .... Pravdupovediac sama som sa nad tým nikdy nezamýšľala že by to mal byť problém ani som nechcela nejaké pokračovanie generacneho mena len jednoducho sa mi páči a chcela som k nemu nejaké podobné ale teraz vidím že naozaj tak ako má na to upozornilo okolie to vníma asi viac ľudí takže každopádne vďaka za vaše názory 🙂 možno sa to zdá ako banálna otázka ale potrápi troška hlavu 🙈

queen_el
6. feb 2021

nie, nedala by som v žiadnom prípade

@limetka69 Mne sa moje meno páči, som s ním úplne spokojná ale aj tak by som svoje meno dcére nedala, je to proste moje meno a dcéra bude mať svoje vlastné (aj syn samozrejme).

andy1789
20. feb 2021

@kajka4949 keby mám dievčatá dvojičky asi by som im dala také mená aby k sebe ladili. Napríklad: Lia-Mia, Zara-Lara, Keny -Kayla, jednoducho nejake podobne znejúce. Možno je to zvláštne, ale mne sa také mená páčia 🙂

marialaskava
6. apr 2021

Daj.. Ivan a Igor.. Alebo Janka a Dánka.. Alebo aj Martina a Ivana