Ahojte chcem sa poradiť ohľadom výberu mena 🙃 určite nechcem aby mi niekto vybral meno zaujíma ma len názor nestrannych ľudí na to že ak čakáte dve dievčatká a chceli ste dať pôvodne jedno meno po sebe (len z dôvodu že sa vám páči) dali by ste ho jednej z dvojičiek ? Stretávam sa totiž s názorom ľudí že tá druhá môže neskôr žiarliť že sa narodili naraz a predsa jedna má rovnaké meno ako mamka teda aj spolu oslavujú meniny a tá druhá sa len prizerá. Ďakujem za váš názor 🙂 ...
Ak by sa mi moje meno pacilo a chcela by som ho odovzdat dalej, urcite by som im ho dala ako druhe meno a obom, lea magdalena a laura magdalena napriklad, aby sme sa chapali
Súhlasím s názormi vyššie, nedala by som v takom prípade meno po sebe (ja by som ho síce nedala v žiadnom prípade, ale u dvojičiek už vôbec.)
Ja som z dvojičiek a mám meno po mamke. Nikdy som sa nad týmto nezamýšľala a mám dojem že sestra "nezavidela"🙂
Ja som z trojičiek, tri dievčatá. A ja ako
"najstaršia" nám meno po maminke. A myslím si, že nikdy žiadna z nás neriešila, že práve ja mam meno po maminke. A už vôbec, že by závideli.
Pokiaľ ide o dvojičky tak by som meno po sebe určite nedala 🙂 keby som mala jednu dcéru, tak by to bolo OK
A prečo chceš dať po sebe? Druhej by som vtom prípade dala po manželovi, v ženskej forme samozrejme.
Ináč mne sa to dedenie mena vôbec nepáči. Starká,teta, sesternica
...všetko to isté.
Ja mam dvojičky. Párik, dcérka meno po mne nemá i keď sa rymuje s mojim (co nebol zámer, vyberal muž) a syn nemá meno po manželovi ( bola som proti, v mojej rodine sa meno deda otca a brata i synovca zhoduje a to som nechcela). Mojej svokre dala meno mama podľa dátumu narodenia, švagor ma rozdiel 2dni a muž má narodky a meniny v 1. Proti tomu som bola, no dvojičky sa narodili extrémne predčasne presne v deň mena, ktore muž vybral a tak jej už ostalo. Ja som nechcela aby sa deti volali po nás (moji 2 súrodenci majú mená po rodičoch a bol chaoz hlavne s poštou a oslovovanim mlada stará veľká mala.....
Este som sa nestretla s tym, ze by sa nejakej zene pacilo jej krstne meno. 🙂 to je super. Nedala by som, jedi e, ze ts druha by sa volala po otcovi ako bolo spomenute. 🙂
@limetka69 Mne sa moje krstne meno paci 🙂 Ale dcere som aj tak vybrala ine.
nie 🙂
...ja sice nemam dvojicky ale deti s tymito menami a keby sa narodili ako dvojicky tiez by dostali tieto mena 🙂 Matko a Kubko (Martin, Jakub) a Natalka a Amalka (Natalia, Amelia)
@kajka4949 urcite nedavajte jednej meno po vas. Ja mam dvojicky a jedna ma meno po mojej prababke Charlotte a druha je smutna, ze ona nema v nebi nikoho s jej menom. Charlotte sa od malicka citi velmi blizko k mojej prababke hoci ju nikdy ani nepoznala. A to nehovorim, keby sa jedna volala po mne.
Ďakujem veľmi pekne za vaše názory určite som teraz lepšie pochopila výber mena aj z iného pohľadu .... Pravdupovediac sama som sa nad tým nikdy nezamýšľala že by to mal byť problém ani som nechcela nejaké pokračovanie generacneho mena len jednoducho sa mi páči a chcela som k nemu nejaké podobné ale teraz vidím že naozaj tak ako má na to upozornilo okolie to vníma asi viac ľudí takže každopádne vďaka za vaše názory 🙂 možno sa to zdá ako banálna otázka ale potrápi troška hlavu 🙈
Daj.. Ivan a Igor.. Alebo Janka a Dánka.. Alebo aj Martina a Ivana
Nedala by som alebo by som dala dve mená... jedno z nich to moje.
Ale to zaleží aj od toho ako veľmi ti na tom záleží a či sa tvoje meno hodí s nejakými inými dvoma dokopy.
Napadá mi Zara Mária, Lara Mária.