Výber mena pre chlapčeka

28. sep 2023

Ahojte. Rozmýšľam na výberom mena pre našeho chlapčeka. Môj muž je tmavý, má zahraničné korene a preto by sa nášmu synovi hodilo netradičnejšie meno. Rozhodujeme sa nad menami ako Alim, Amir a Alan. Ktoré by ste zvolili vy? Alebo aké iné meno sa podľa vás hodí tureckému chlapcovi? Pripadne aké vy máte doma netradičné mená

bloger
28. sep 2023

to Amir je také zaujímavé

marhulka2022
28. sep 2023

Alan je tak trocha ine a zaroven aj slovenske.. pekne meno..

dominikagier
28. sep 2023

Amir

klaudiaden
28. sep 2023

Mne sa paci Alim. Alan mi nepasuje.

anjelicek26
28. sep 2023

Alan je z tych mien najkrajsie.

almia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ankare
28. sep 2023

Alan

xsimonkax
28. sep 2023

Mne sa páči Alec. Jeden pekný muž sa tak volal vo filme 😃

katrinka8
28. sep 2023

@almia - no to teda prvýkrát v živote počujem, že by niekto takto prekombinoval. Meno Alan nie je neznáme, kedysi sa aj viac používalo ako dnes.

xsimonkax
28. sep 2023

@katrinka8 deti sú deti a vedia byť niekedy naozaj zlé. Možné to je... radšej by som zvolila iné akoby mi dieťa malo domov chodiť s plačom.

thereisabear
28. sep 2023

Amir

ariannazara
28. sep 2023

Alan ja by som dala druhému;)

jakubkoanjelik
28. sep 2023

@xsimonkax dieťa môže chodiť domov s plačom aj keby sa volalo Jozef, Martin, Tomáš.. je to úplne jedno

katrinka8
28. sep 2023

@xsimonkax - no ja neviem, zrovna toto mi už príde značne prehnané. Alanov poznám teda pár, a to sú už niektorí dávno dospelí ľudia. A teda dnes prvýkrát v živote čítam, že dakto dokáže taktopremýšľať nad týmto menom. Lauru na Larvu som počula (nie naschvál, ale z dôvodu ťažšej výslovnosti), prípadne mená rýmujúce sa nejakými slovami. Ale toto teda ozaj nie. A akékoľvek meno sa dá skomoliť, z akéhokoľvek mena si deti môžu robiť posmech, ak nastane nevhodná "konštelácia". Meno Alan je úplne normálne pekné meno, žiadne výsmešné ani extrémne nezvyčajné, nezapamätateľné, s ťažkou výslovnosťou a pod.. skôr mi príde, že to už dospelí robia tieto konšpirácie, čo by asi tak mohli z toho urobiť deti. Žiadne bežné dieťa by takáto asociácia nenapadla (aké bežné dieťa pozná vôbec slovo "anál"?)

elenka.k
28. sep 2023

neviem mne prvé znejú také teroristické - nič v zlom,, prosím, ja by som asi dala Alan
... podľa toho kde bývate ...
syn má tiež Alana spolužiaka a vždy má to meno zauja

simsalabim
28. sep 2023

Alan je krasne meno, ale keltskeho povodu, cize nema spojitost s tym, ze otec je tmavsi.

@almia kde chodis na taketo asociacie...

alexandraas
28. sep 2023

@almia Alan mi vobec mi nepride ako anal nehnevaj sa,ani z daleka..to skor uz viac dospeli komolia mena kadejako do vseljakych citovo zafarbenych vyrazov ako deti..hnus

danica2711
28. sep 2023

a máte aj priezvisko vhodné k tým tureckým menám? Ak nie, tak Alan je také neutrálne

luciah187
28. sep 2023

Alan

iwesska
28. sep 2023

Ja poznam takeho tmavsieho chlapca a vola sa Semir. Paci sa mi viac ako Amir.

aminka2325
19. nov 2023

Alan je top