Ahojte, ako je skrátená verzia od Viktórie? Väčšinou sa stretávam s Viki, ale mne sa z gramatického hľadiska viac hodí Viky. Plánujem tak pomenovať svoju malú a zaujimalo by ma, ako ste zvyknuté v prípade, že sa tam voláte vy alebo vaše dcérky 🙂
Ďakujem
Ja mam Viki 👍
A nieje to jedno? Je to len prezývka. Na úradných dokumentoch bude Viktória ( teda ak neplánujes ju nazvať naozaj Viki/y)
Vicky Viki.
mne sa presne pre to iste viac paci VikY, a tak jej meno aj pisem
Skratka je Viki. Ale môžeš aj s y je to len prezývka.
Viktória = Vikina = Viki 😀
Viki.... Viky mi pripada ako keby tam bola hrubica 😀
Viky - chlapec, Viki - dievča 😅 logiku za tým prosím nikto nehľadajte, nemám žiadne vysvetlenie, prečo mi to takto sedí a tak to nejak vyšlo medzi všetkými Viktormi a Viktóriami, ktorých poznám 😄
@ela1111 mne slovenčinárka povedala, ze správne je Viky. Vraj Viki len pri oslovení. Ale vypočujte si odpoveđ https://slovensko.rtvs.sk/
Viky je správny tvar.
mam Viktoriu a Viki je za mna stokrat krajsie. nemam rada tvrde y, nehodi sa mi tam
@ela1111 piseme Viki, ked sa ucila v skolke pisat svoje meno velkymi tlacenymi pismenami, bolo to pre nu jednoduchsie, preto sme ju tak naucili a aj seba 🙂a to som ucitelka slovenciny 🙈 Sama sa nad tym pozastavovala, ked sa ucili, ze k je tvrda spoluhlaska, no zvyk je zelezna kosela