Ahojte, poznáte nejaké unisex meno, ako to majú v Amerike, že to nieje janka, janko, ale teoreticky by mohlo byt použité pre obe pohlavia, ja neviem alo apfel, river atd? Ale samozrejme že na Slovensku nechcem aby naňho volali jablko pod sem 😂 Ešte nevieme čo to bude, ale rozmyslam aj nás stredným menom práve toto meno, aby sme ho tak volali, priezvisko mame zahraničné.
Alex
Jessie
Riley, Taylor, Drew, Charlie, Blake, Cameron
Ashley
Hľadáš unisex slovenské (tak aby bolo v kalendári), ci môže byt hocijaké?
Ja mam v okolí Sam, Ryan - obe sú ženy v tomto prípade. Ale inak je takých mien kopa.
Noa
@biglovemom No a? 😂
René je uni, ale u nas som sa este nestretla so zenou, co ma meno Rene.
Liberty, Paris.
@domka222 😂😂😂😂
@haley7897 zahraničné k priezvisku 😊 slovenské sú všetko take končiace na ten rod ženský/muzsky 😁
Ivica (Vastič).
@zojazoja Alex znie fajn, nieje moc zahraničné že ho poznajú ak na Slovensku. Dobrý tip
Tých mien je nekonečno. Narozdiel od slovenských praktík, v zahraničí ľudia mena bez problémov modifikuju, robia s nimi co chcú. Pravidlá prakticky niesu. Hod do Google "unisex names" a postupne tým keď máš čas prechadzaj. Je kopa vytvorených zoznamov. Vyselektuj co ti padne do oka, potom porovnaj ako to znie s priezviskom, dokopy so stredným menom... Do pôrodu to dáš 😆
@haley7897 áno do novembra času dosť 😁 len oni ho asi nezapisu do krstného listu či áno?
Rodný alebo krstný list? Krstný netuším, ci by niečo riešili. Matrika zapíše. Na Slovensku môžeš mať pokiaľ si pamätám zapísané 3 mena. Bud dve krstné + priezvisko alebo 1krstne a double barrel priezvisko. Mena akurát nesmú byť hanlivé.
Nerýpem, ale aký význam má unisex meno? Aby ste ho tak mohli volať, kým budete vedieť pohlavie? Nie sú lepšie krvné testy?
@thereisabear nie, ja chcem mat take meno reálne. Nemusi hneď každý vedieť je to dievča/chakan keď sa to narodí, mne sa práve preto tie zahraničné páčia, že povedia je to xy, a reálne sa zamyslí že aké je to pohlavie 😊
@thereisabear mne sa napríklad unisex mená páčia. Jednoducho sa mi len páčia, nemá to "preto lebo" zdôvodnenie. Len sa mi páčia, vyznievajú akosi inak ako výlučne ♀️/ ♂️ mena. Asi len vec vkusu 🤷🏽♀️
Nemusí mať všetko hlboký význam.
Max
mne sa páči Charlie. nedávno som pozerala jeden seriál (názov si nepamätám) a tam bolo dievča aj chlapec menom Charlie a sa skamarátili. 😀
@haley7897 mne sa tiež niektoré páčia, ale nebolo to hlavne kritérium pri výbere, preto ma zaujímal dôvod
@haley7897 presne že je to take iné meno keď sa to povie na Slovensku. Aj keď v zahraničí je to bežne 😊
Este mas Jamie, Marion, Marian, Hillary, Jack, Charlie, Ashley, René.
Alex