Prosím pomôžte mi vybrať nejaké pekné, neotrepané meno pre dievča. Nevieme sa s mužom dohodnúť. Nechceme žiadnu Emku Sofinku Miu a podobne. Máme čisto slovenské priezvisko🙃 čo tak Peťka? Alebo Johanka ? Či nie?
Zuzana?
@sajmonka_1216 Zuzany poznam veľa v mojom okoli, síce dospele ženy, ale mne nie veľmi sympatické… inak meno pekne, ale už len z toho dôvodu by som ho nedala :/
My máme Hanu a Améliu, tradičné a pekné je aj Zuzana, Anna, Katarína...
@anjelicek26 krásne mena všetky 😍
Marina.
Anna
@autorka ja mám zas takú situáciu s Lenkami... v okolí nič moc a dcéra sa tak volá.. a už potom si pod tým menom nepredstavíš nikoho iného, len svoje dcéru, ktorú miluješ :D :D
Marina je neotrepane
Petra aj Johana je pekné, prípadne Helena, Elena. Aj spomínaná Marína je fajn. ALebo Michaela, Martina - tuším ich toľko nebýva teraz.
Zuzanu a Annu by som nedávala, je ich stále veľa - teda ak to má byť menej časté meno.
Marínu som mala vo výbere tiež , ale už svokra začala bábätko volať Marka, Maruška a mna skoro porazilo, hneď som to zatrhla a tak som zamietla aj Marínu 😫
Alenka , poznám len 3( mama,teta a ja 😆 )
Ja som veľmi chcela Hanku, nie Hanu ale Hanku 🙂
Už tu bola spomenutá Marína. Je to krásne a neotrepané meno. Za mňa toto.
Alebo ešte aj Karolína.
Kľudne aj čo sa tebe páči - Petra a Johanka je tiež super. A tiež Pavla/Paulína.
Záleží aj čo sa viac hodí k priezvisku.
My mame napriklad doma Ruzenku... teda Rosalie u nas v nemcine... je ich velmi velmi malo a aj tak je to uplne tradicne meno... Rosa/Rosie/Rosalie, neda sa to moc zhovadit... v slovencine by s toho spravili veru kadeco ako "Rozka", urcite treba prihliadat aj na tie zdrobneniny tych mien...naprklad taka Hana - Hanka, Hanicka, Hanulka je v kazdom tvare este v poriadku a pekne... ..Rovnako Klara - Klarka, Klarika, inak sa to ani neda... ked mas taku super svokru musis mysliet popredu 😂
Adriána, Valéria, Lucia, Petra, Tatiana, Zuzana, Ružena
Janka,Majka,Lubka,Danka,Zofka,Jozka,Eva,Jarmila,Ruzenka,Alenka,Margita,Ved mas plny kalendar mien
svokra bude schopna.zhovadit kazde meno obavam sa.
Je veľa krásnych slovenských mien. Ja by som ladila k priezvisku. A čo tak Anetka?
Ja mam Tatianu, vo vybere bola aj Barbora, Aneta, Zora, Zuzana
Helenka 😍
Ja to vidím asi isto tak, že sa bude vyberať medzi Petrou a Johankou, ale asi skôr Peťka , aj viac k priezvisku ide a nedá sa zhovadiť 😏 Ach neviem.
Ľudmila, Lýdia, Radoslava, Vladimíra, Drahomíra, Jaroslava...
Moja srdcovka je Grétka, strasne som chcela toto meno pre dcerku...no hold, mam chlapcov 🙂
Helena, Jana, Anna, Petra
Kamarátka má polročnú Peťku. Keď sa narodila, tak som si vravela, že už som dávno nestretla dievčatko s týmto menom. My sme mali v prípade dievčaťa vybraté meno Eva.
My budeme mat Júliu vždy sa mi to meno strašne páčilo a som veľmi rada že čakáme dievčatko 😊
Anna, Johana, Klara, Karolina, Tatiana, Svetlana. Marinu som chcrla druhu dceru, a narodil sa syn🙂.
Moja sestra je Petra, to sa mi tazko posudzuje.
Bratranec mojho muza ma Melaniu, to je pekne meno, ale urcite nie take slovenske. Hanka je uz snad vsade, ale tiez je to pekne meno
My sme mali na zozname este Hanku, Johanku, Klaru, Karolinu a Ameliu... ale tak uz nebolo dane.