Ahojte.
Hned na uvod vas poprosim, nepiste mi, ze ani jedno 😃 chcem sa spytat, co je vam prirodzenejsie vyslovit, ak by sa tak volal vas syn, synovec, spoluziak vasho dietata v skolke....😃
"Ide vam na jazyk" skor meno Tobias alebo Tobiáš?
Mne asi skôr Tobias, neviem to vysvetliť, ale znie mi to "čistejšie" alebo ako to povedať ... ale keby som poznala nejakého Tobiáša, nemám problém ho volať Tobiáš 🙂
Pre mňa Tobias ♥️
Tobiáš
Určite Tobiáš 😊
Zalezi od priezviska ale priklanam sa k tradicnemu š,aj tak ho vacsina kym bude dospeli budu vokat Tobi
@iv007 Bude mat slovanske priezvisko, preto zvazujeme Tobiáš, ale realne nepoznam ziadneho chlapceka, ktory to ma v takejto tradicnejsej podobe 🙂 preto mi to akosi uplne nehra, no zrejme je to o zvyku
V škôlke mal syn spolužiaka a bol Tobias ...tušim mal variant mena Thobias. Nik s tým nemal problém. Prišlo mi to fajn bez š.
Tobiaš, ale sto ludi, sto chuti. Mne sa strasne nepacia vsetky mena so “s” na konci, ale je to dnes velky boom no
@hederamonstera
Mne sa zase nepacia mena obsahujuce R, konciace na -ián, -slav, -mír .... 😁
Ale kedze mame slovanske priezvisko, hladame k nemu nieco, co nebude uplne mimo... v hre bol este Jakub, ale tych je podla mna velmi vela a mam obavy 😀 ostatne mena ako Lukáš, Tomáš....uz bud mame v rodine alebo sa nam nepacia 😃 je to komplikovane s tymi muzmi
tak daj taký pekný mix napr. Thobiaš 😂 originálny by bol určite 😉
Jednoznacne Tobias
Tobiasko
@zuzanka.zuzu
Mharoš 😂😂😂😂
Ja mam Tobiaska a nemenila by som😍
Ja som dala synovi meno Matyáš, aj ked sa mnohi cudovali ze prečo nie Matias, ci Mathias.
mne sa to takto ovela viac páči. a keby ze boli dvojčata /ja aj muz sme obja z dvojčat, takže dvojčata boli celkom aj v hre/ tak by boli Matyáš a Tobiáš.
Tobiáš
Tobias, Tobiáš mi príde také nasilu.
ani jedno... prepáč....MIER
Záleží aj od priezviska, ale mne sa viac páči varianta Tobias, ale asi aj preto, že my máme Tomasa 😀
Som za tradicne slovenske, ale v tomto pripade Tobias. Tobiáš, Tadeáš.... vadia mi tie konce iáš, eáš, sama neviem preco.
My máme Tobiasa 🙂 za mňa krajšie ako Tobiáš
Ja mam bratranca Tobiaša a to ma 10 rokov
Ja mám Tobiasa,mne Tobiaš príde také maďarské,mne sa práve páči ,že je to také "tvrdšie"
viac sa mi paci s makcenom. Pride mi to tak krajsie, take menej okukane v dnesnej dobe alebo akoby som to mala nazvat 🙂
Tobias
Pekne biblicke Tobiáš. Ja mám doma Tadeáša a keby som mala druhého chlalca, dam mu Tobiaš 🙂
Moj syncek sa vola Toby (ma to aj v rodnom liste). volali by sme ho Toby aj keby bol Tobias/Tobiáš etc. Nezijeme na SK.
Poznám Tobiasa a aj Tobiaša, ale za mňa určite Tobiaš znie krajšie
Tobiáš. Ale keď bude neskôr komunikovať s cudzinou nech sa predstaví ako Tobias. Tobias mi príde take tvrdé a cudzie ako meno cudzinca. Tobiáš je veľmi pekne meno. Tobiáško Tobiáš.