Ahojte mamicky, neviem vybrat meno pre nasho chlapceka a uz som v 36 tt. Poradte, lebo manzel to uz nechal na mna (on vyberal pre dcerku). A kazdemu z rodiny sa paci nieco ine....zuzila som to teda na tieto tri mena-timotej, teodor a oliver. Dakujem
@ivasteva ja už som sa tiež poučila, že pred narodením dieťatka nesmiem povedať meno pre dieťatko rodine a kamaratom, resp.mena. povedať bud že neviem ešte naisto alebo povedať len to jedno vybrané. Lebo všetci to strašne riešia. My máme druhého syna s menom Teodor a neľutujeme. Je v ročníku jediný, dá sa mu povedať rôzne (aj keď ja preferujem práve Teodor), ale rodina/kamaráti mu vravia Teo, Teusko, dokonca aj Teodorko (mne sa to moc nepáči, ale nediktujem, lebo toto pomenovanie je len sem tam).
Ale, všetky mená, ktoré si napísala sú pekné. Je to už na Tebe. Oliver a Timotej - na tie sú ľudia určite viac zvyknutí, rataj, že pri mene Teodor budeš pocut určite viackrát zacudovanu otázku, kde ste sa inšpirovali menom 😉. U nás toto meno nakoniec vybral prvý syn podľa rozprávky...
Timotej je najkrajsie
Teodor 😀
Teodor 😉 aj nam jeden Teusko spinka v postielke❤️
My sme mali pre chlapčeka vybrané meno Timotej, ale sú to dievčatká 🙂 Teraz sa mi viac páči Teodor, nepoznám jediného v okolí 🙂
Z tých 3 mien, by som asi vybrala Timotej a ešte k ním podobné meno je Tadeáš, aj to sa mi páči.
Jednoznačne meno na t ;) ake ktoré.. teo sa mi paci omnoho viac ako Teodor ale Timotej má svoje čaro tiež. Za mna ale asi ten teo
Timotej
Timotej. 🙂
@ivasteva Ahoj Teodor podľa mňa nie lebo poznám Veľa psíkov ktorí sa volajú Teo.. Aj ten náš 😁. .. Za mna Timotej alebo Oliver.a možno skôr Timotej keďže to nie je také časté
nie je horsieho miesta kde sa ludia nezhodnu ako modry konik 😂😂 (no.dobre este facebook) takze tu budes mat tiez zastupcov kazdeho mena, dokonca sa urcite najde niekto kto ti vsetky tri ofrfle.. 😂😂
urcite vyberiete dobre, vsetky tri su pekne.. skus si napisat kazde na papier spolu s vasim priezviskom, mozno tak prides na to ktore sa ti najviac paci.. a v konecnom dosledku ked uvidis synceka, bude ti jasne ako sa ma volat..
Záleží ja od priezviska, aby neboli napr. obe pridlhé - pozerala som nový kalendár na r.2019 a je tam veľa mien - napr. aj Teo aj Teodor, alebo aj Mikuláš aj Nikolas, Nicolas, alebo Marek, Marko, Markus alebo Alex, Alexej - treba si len vybrať. ktoré oslovuje najviac. To sa obyčajne pýtajú pred pôrodom a potom to pri pôrode aj zapíšu.
@lindusss2016 ja v Považskej Bystrici . Pýtali sa ci uz mam vybrané meno , samozrejme no viem, ze maminy, ktore neboli rozhodnuté este hlásili az ked sa babo narodilo, po pôrode, jedna mamička tam tak bola. Ja som mala plánovaný cisársky zo zdravotných dôvodov , meno pýtali druhy krat pred zákrokom az potom zapísali
@lindusss2016
@mpg to zase ja pocujem prvy krat, mna sa vzdy pytali az po porode ake meno, to zapisali a neskor prisla matrikarka ktora zapisala udaje do RL.. rodila som 2012,2013 a 2016..
@lindusss2016 ja som porodila skoro na chodbe, preto na formality dopredu nebol čas. Dcere som diktovala meno dopredu.
Ale stále sa to ešte dá zmeniť, záväzne je to, čo zapise chlap na matrike. Môjho sa obidvakrat pýtali, či platí to mení, čo som nadiktovala.
@ivasteva My sme dali Olivera, aby to nebolo take, ze zakricis "Oliver" na ihrisku a piati sa otocia a bum, v dalsom roku sa Oliver dostal do Top 10 najpouzivanejsich mien na SK a naozaj stretneme na prechadzke niekedy aj troch za den ☹
Keby som sa mala rozhodnut znova, tak dam ine. Mozno prave Teodora 😉
My máme Teodorka, je jediný s takým menom v skôlke😊,často počúvame,kde sme k takému menu prišli 😁,vybrala ho dcera
@scila je ich uz ako maku deticiek s tymto menom, ale nic to nemeni na veci, ze to je krasne meno! 🙂
Jedného Teodora Poznám
Aj my sme mali Timotej, ale kamosi to ofrflali 😔...aj Oliver je pekne ale pomerne caste...za mna Teo alebo Timi...aj my sme ich mali v plane 😉 nakoniec teda bude Leonard, uz som zufala z tych mien 😂