Timotej - meno a priezvisko sa čiastočne rýmuju

mona1992
23. jún 2023

Ahojte, jediné meno, na ktorom sme sa s manželom zhodli, že sa nám páči je Timotej. Avšak rymuje sa tak trosku s našim priezviskom, ktoré konci na …KEY
Nechceme aby to znelo smiešne, ale veľmi sa nám páči to meno samo o sebe … čo myslite ? 🤔
Pozn.o týždeň rodim a začínam byt zúfalá 🙈

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mona1992
autor
23. jún 2023

@ninka297 hej chcela som ale neprešlo, lebo že to je surikata z Levieho kráľa 😀🙈

viestta
23. jún 2023

Poznam pana, vola sa Matus Palus a teda nikdy mi neprislo, ze to je rymovacka...

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
23. jún 2023

@mona1992 Skusila som ku ...key nieco prihodit aby sa mi rymovalo s Timotej. A...uplne v pohode mi to prislo. Dala by som Timotej.

nikpa
23. jún 2023

@mona1992 neverím 🤦😂😂 s tým istým odbil muž mňa keď som chcela Timona. Že nebudeme mať surikatu z 🦁 kráľa 😄

babulkomale
23. jún 2023

@nikpa ti chlapi maju nejak vela volneho casu, nie? Este aby som si pamatala take prkotiny... 😂

babulkomale
23. jún 2023

@mona1992
Timotej
Darmodej
Dobrodej 😂
Nedavaj Timoteja, niektori ludia to makcia na Timoťej 🙈

mona1992
autor
23. jún 2023

@nikpa podla mna takých je viacej, a viacerí má vysmiali , nie ken muž 😀 Nová generácia už ani nepozná levieho kráľa podľa mna 😀

mona1992
autor
23. jún 2023

@nikpa a čo ste teda nakoniec dali ? 🙂

dadis
23. jún 2023

@mona1992 Neviem si vobec predstavit to priezvisko a ako to spolu znie, takze sa neviem vyjadrit, ci to bude zvlastne zniet. Ale podla mna, v beznom zivote ho i tak kazdy bude volat Timo.

nikpa
23. jún 2023

@mona1992 Timoteja ale nemali sme problém k priezvisku ako vy

minesasubu
24. jún 2023

Mne sa velmi paci Timotej u nas to nepreslo ze je to podobne ako sampon 😂 hlavne ked sa vam paci obom tak ho dajte, urcite to nebude zniet smiesne ale velmi pekne niekto dava zamerne meno k priezvisku dokonca aj na to iste pismenko

kwakina
24. jún 2023

@minesasubu kamaratka ma Timoteja a tiez mi napadol ako prvy sampon 😂

basska_b
26. jún 2023

Moj bratranec dal Walter ...-er a dobre to znie 🙂

sisaka
26. jún 2023

@babulkomale a ako sa to má čítať? Tvrdo? To znie potom fakt otrasne, ešte horšie ako s mäkkým t. V živote som sa zo žiadnym nestretla, tak fakt netuším, aká je správna výslovnosť, ja by som prečítala prvé T tvrdo a druhé T mäkko.
Poznala som len jedného, ktorý sa volal Timothy, čo je 100 krat krajšie, ale volali sme ho aj tak všetci len Tim.

rutyruth
26. jún 2023

@babulkomale alebo aj Ťimoťej 😜. Aj my máme jedného a vôbec mi to nevadí 😄

hrabovo
26. jún 2023

Timotej, no ja si spomeniem na šampón, aj keď je na konci i, ale nemôžem si pomôcť, ako šampón by som sa volať nechcela, to už radšej ako surikata z kráľa

mona1992
autor
26. jún 2023

Tak mna by napriklad v živote nenapadlo vyslovovať to Ťimoťej… nehovoríme ani Moňika, Marťin, Ňikola , Domiňika atd … takze 🤔

dadis
26. jún 2023

@mona1992 Tak nariklad Matej sa cita makko a je to podobné ako Timotej.. a mojho syn Martina casto zo starsej generacie volaju "Marťinko" 🤷‍♀️

mona1992
autor
26. jún 2023

@dadis no ten Matej to je pravda , to by má nenapadlo …. Asi sa vždy nájde niekto, kto niečo dopletie alebo skomoli

dadis
26. jún 2023

No povedala som si, ze hadam aj pogooglim a veru https://jazykovaporadna.sme.sk/q/1587/

mona1992
autor
26. jún 2023

@dadis 😱 no Sodoma

mona1992
autor
30. jún 2023

@nikpa a vyslovujete to tvrdo ? Alebo to makcite? Pripadne niekto z vášho okolia ? Sa mi stále nechce veriť že správne sa to má citat Ťimoťej 🙈

nikpa
30. jún 2023

@mona1992 nikto ho v živote neslovil mäkko

morenitka
11. aug 2024

@viestta ved je to opravené super a pekne. Môj muž na rymovačku a dali sme aj synovi. Teraz čakáme druhého syna a neviem mu už vybrat meno 😄🙈 všetci traja mame iniciály VV. Muž so synom končia meno a priezvisko na -o.
A teraz mam dilemu ske dat meno bábätku v brušku 🙈🙈🙈🙈🤦🏻‍♀️