Ahojte, čakáme v decembri dievčatko. Vybrali sme úplne bežné meno z kalendára, ktoré sa ale nepáči mojej svokre. Dôvodom je, že má s ním negatívne asociácie, pripomína jej niektoré nečestné osoby, volá sa tak napríklad aj jedna jej známa s povedzme "horšou povesťou". Vyjadrila nespokojnosť, ponúkla nám nejaké nevyžiadané alternatívy (úplne zbytočne, my sme rozhodnutí) a keby to tam aj ostane, tak sa s tým viem zmieriť. Povedala by som si, že narodením vnučky na všetko zabudne. Ale nie, ona doslova kade chodí, tade rieši, že meno je zlé. S náhodnými osobami, s rodinnými príslušníkmi, nemá to konca kraja.
Dodala by som, že je ten typ človeka, ktorý sa do všetkého a všetkých mieša, môjho muža absolútne nerešpektuje ako samostatnú dospelú osobu, ale naučili sme sa s ňou pekne vychádzať v rámci možností. Ako by ste toto riešili? Muž sa ju chystá konfrontovať, ale viem presne, ako to dopadne, ona ho má proste na háku.
nijako by som to neriešila,ak ona má vlastného syna na háku,tak ju majte aj vy.Alebo teda čo ako chceš robiť,aby si jej v tom zabránila?
Vy ste rozhodnutí ona sa môže aj na hlavu postaviť.
Babicka, je to nase dieta, my sme vybrali take meno, vy ste uz meno pre svoje deti vyberali
Nijako by som to neriešila. Keď sa dieťa narodí, jednoducho si bude musieť na to zvyknúť, že sa tak vnučka vola hotovo
Tvoja svokra sa moze postavit aj na mihalnice, aj keby si svojej dcere dala meno trebars Adolfina, tiez mam taku svokru, ktora riesi vsetko a vsetkych len seba nie, pretoze to je jednoduchsie a zametava tym pod koberec svoje vlastne problemy, mas stastie, ze mas muza, ktory stoji pri Tebe a neda si siahnut na svoju rodinu, na takych ludi ako je Tvoja svokra plati len jedine, na rovinu a surovo jej povedat ako sa veci maju, u mojej to funguje a vacsinu da potom pokoj kym si nenajde nejaku novu jobovku, stale jej treba splasnut bublinku, o ktorej si mysli, ze je najdolezitejsia vec v jej vesmire..
"Milá svokra, aj ja mám zlé asociácie s Tvojím menom a napriek tomu Ťa podľa toho neposudzujem. Meno dieťaťa je voľba rodičov a buď to pochíš, alebo sem nemusíme chodiť. Asi Ťa štve, že sa Ti narodilo zdravé vnúča, keď riešieš meno." Áno, som ostrá, ale v takýchto prípadoch nič iné nepomáha. Vedela by som rozprávať, keď sa hádali o moje meno a rosekli to aż "ostrí" rodičia a v jednom prípade kňaz.😄
Odmlčala by som sa na vašom mieste. Keď ona rozpráva všade, že meno je zlé, ja by som rozprávala, že babka je na p..😂 starká je slovenka a nikdy mi nad našími chorvátskymi menami nezalomila rukami..
Aspoň vieš že si vybrala dobre 😆✌🏼
Aj moja svokra mala problém😉meno sme vybrali a dali aké sme chceli.Ona spravila problém z toho, že čo, ak bude rackovat a nebude vedieť povedať svoje meno🙂)nedaj sa tým rozhodit
Ani by som sa k tomu nevyjadrovala nech si hovorí čo chce, vypovedá to o nej nie o vás.
toto sa aj nam stalo. nepacilo sa jej, ale zvykla si😀s odstupom casu uz to vobec neriesi
Presne pre toto sme nikomu nehovorili ake meno planujeme. My sme ale pre istotu nikomu nepovedali ani pohlavie ake cakame 😀 Bol svaty pokoj. Nastavajucej babke by som povedala to co ti tu uz radili, ze ona uz si mena svojim detom dala, teraz je rad na vas. Nezmoze nic, kvakat moze kolko chce 🙂
S co chces riesit? Svokra sa moze stretavat s kym chce a nech si rozprava co chce, pokial ta neuraza, nechaj tak.
Nechápem,co riesis. Vubrelibste,ako budúci rodičia meno a hotovo. U nás som sa o Tom s nikým,okrem manzela,nebavila. Pri treťom aj so staršími deťmi. Takže vypnúť príjem a nevšímať si a to bývam väčšinou na strane svokier. Ale toto je trochu dosť cez
Presne pre toto sme mena oznamovali az po narodeni 🙂 a cuduj sa svete, nikto nema problem... Teraz uz len slusne povedat ze keby mate skrtnut kazde meno, ktore v minulosti niekto sprznil, tak musite vymysliet nove...
Nič, ono to vyšumí. Mojej svokre sa tiez nelubilo meno, ale povedala to len muzovi a tiez padali dake alternativy, ale ja som.niekolkokrat zdoraznila, ze som rozhodnuta a tak to nechala tak. Nakoniec sa s menom zmerila. Je mozne, ze pre vase dietatko si vymysli nejaku hlupu prezyvku, v extremnom pripade ho nebude ani volat krstnym menom... ale vy sa nenechajte znechutit
Ďakujem baby za reakcie, máte všetky pravdu, jedna vec je, čo napísala @basska_b , že si meno nemáme dať znechutiť, tak neviem, či na to nie je už neskoro. Vo mne doslova "hrkne" keď ho počujem, bojím sa, že keď to takto pôjde ďalej, že sa mi to meno sprotiví. A samozrejme tehotenské hormóny tiež lietajú, tak to prežívam možno trochu intenzívnejšie ako by som normálne.
Máš to ťažké. Vyhovieť sa nedá všetkým. Je to vaše dieťa tak pochopiteľne si vyberáte meno aké sa páči Vám. Jej sa nebude páčiť žiadne. Tomu ver. Jedine,žeby ho vybrala sama. Len neurobte takú hlúposť akú urobila moja mama kvôli sestre. Keď pre pokoj v rodine boli zmeniť meno sestre,ktoré už mala zapísané aj v rodnom liste. Taký cirkus robila starká keď mama bola v pôrodnici. A bolo síce iné meno,ake starká musela schváliť. Keďže bývali spolu. Takže aj také sú svokry. A hlavne keď to bolo vyše 50 rokov dozadu.
Uplne by som ju ignorovala, uz ste sa vyjadrili ze sa vam meno paci a nebudete ho menit. Ak sa s tym nezmieri jej problem. Ja by som sa ohradila iba ak by to opat spominala v mojej pritomnosti, inak nech si s jej vylevmi otravuje koho chce.
Tiež sa tak meno, ktoré sme vybrali nepáčilo skoro nikomu s rodiny, dokonca aj jedna známa ma odhovarala až nám ho sprotivili. 😠
Poradim priste jmeno nerikat a hotovo. Budpu se divit az po porodu 😃 my mame Benedicta a kdyz miz volal svoje sestre ze uz se narodil a jak se jmenuje tak mu rekla jestli si dela srandu 😃
Absolutne neriešiť svokrin nazor... Ona ma syna na haku, tak ju majte na haku aj vy a dosť hlboko...
Mojej manželke už vadili aj nevyžiadane rady a kibicovanie od mojich rodičov. Tak s nimi prestala komunikovať a urovnalo sa to (po troch rokoch).
Tak čakala som druhé bábätko,mal byť chlapec ako má manžel priviezol ,hovorím a čo keď bude dievča daj po sebe,a naozaj bolo dievča,svokra prišla na návštevu a pýta sa aké meno sme dali ,ja ze Jožka,a svokra ,krajsie nebolo,, .no dostala po mne meno a urazila aj mňa
Nerieš. Jej problém. Z pleca na pleco... Tvoje dieťa, ty si ho pomenuješ.
Keď viete aká je na čo ste jej to vešali na nos?Teraz to už len hrajte do aute,a dajte meno aké chcete.Ona už svojim deťom mená vybrala.
No nepáči sa tvojej svokre, u nás sa celá rodina chytala za hlavu, že chceme dat meno Jonáš. Teraz mi každý hovori aké super meno to je, ako mu sedi. Ale ja som sa poučila a pri treťom sme meno povedali, až keď sa dieťa narodilo a bolo zapísané. Môj otec je v tomto expert a na každé meno vymyslel nejakú prupovidku a už som to mala v hlave, napr. ze Alica palica, Tereza - v ri...i ma zeleza a pod.
jej problém. Mala by som na háku čo sa svokre páči
Nič by som neriešila . Maximálne by som jej povedala , že by som svojho syna pomenovala toez inak ako ona toho svojho
Neviem ako sa vola svokra ale povedala by som jej pani Janka ja tiez poznam sialene Janky a take asociálne a lahke zeny. Ale to, ze sa tak voláte, tak si o vas nebudem mysliet to iste. Tak uz to nechajte tak, lebo ani nositeľky vasho mena nie su sväté zeny.