Sú mená Arnold, Albert už staromódne?

ironfit
13. aug 2020

Ahojte, myslite ,ze su tieto chlapcenske mena dnes uz velmi staromodne? :D snad nie som jedina divna ,ktorej sa tieto "vykopavky" páčia 🙈😃

simsalabim
13. aug 2020

@ironfit mne sa paci Albert.

karhu
13. aug 2020

sice nie moj vkus, ale aspon nie tuctove mena..👍

babatkoo
13. aug 2020

@ironfit my sme mali Alberta v TOP 10. Ale mame Teodora 🙂.Za mna Albert

h2
13. aug 2020

@ironfit Arnold v pohode. S menom Albert sa mi spája výrok môjho dedka, ktorý hovorieval: "To je taký Albert." A myslel tým blbec. 🤪

marca12
13. aug 2020

Arnold sa mi nepaci.Albert je krajsie

deti95060810
13. aug 2020

ak už mám vybrať - tak Arnold

uhnakova
13. aug 2020

moj syn ma kamarata Alberta, volame ho Berťo. Za mna v pohode meno.

sunny8
13. aug 2020

Ja by som dala ale volala by som ho Ali ♥️

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vierkainka
13. aug 2020

Arnold a aj napríklad Artur sú pekné. Albert sa mi nepáči..

mpg
13. aug 2020

Ako budete volať zdrobnelinou Arnolda alebo Alberta ako dieťa?

jumama
13. aug 2020

Nomen omen, terminator alebo genius? 🙂

zuzanka.zuzu
13. aug 2020

mne sa páči Albert 🙂
@mpg Arnold - Noro (resp. Arní) a Albert - Bertí - ingliš výslovnosť 😉

basska_b
13. aug 2020

Mne sa fakt páči Albert. Krásne je

basska_b
13. aug 2020

@h2 A čo Einstein, tiež blbec? 😀 ale úplne chápem, my sme dali meno Klára a keď sa to dopočula moja mama, tak povedala že u nich na dedine sa hovorilo "To je taká Klára alebo Dora bláznivá" 🙈

momusik
13. aug 2020

@mpg Arni a Albi

sylvia217
13. aug 2020

@mpg no nijak.. niekto nepotrebujete zdrobneliny..
Napríklad ja..
Preto môj prvý je Sylvester, tak ho aj všetci v škole a kamaráti volajú, doma je Sylvo..
Druhý je Timotei a v škole a doma Timo..

h2
13. aug 2020

@basska_b Ja netuším, odkiaľ to zobral a prečo práve Albert, možno to pochádza od nejakej reálnej postavy. 😁

ironfit
autor
13. aug 2020

@sylvia217 presne tak, su mena ktore su najkrajsie v zakladnom tvare 🙂 a myslim ze aj k Arnodlovi a Albertovi sa da nieco zdrobnene vymyslieť, viď vyssie ,ale vravim mna tieto mena očarili prave v tom zakladnom tvare 💜
@mpg

zuzanka.zuzu
13. aug 2020

@ironfit ano, aj mne sa páči "Peter" nie Peťko, Petrík... ale si na slovensku a maj proste reálne očakávania.

bratranec "Michal" si až ako dospelý na výške vydupal, aby mu hovorili Michal a nie Mišo, Miško... aj tak ho niektorí stále majú za "snoba" kvôli tomu 🙄

thoughtfulweirdo
13. aug 2020

Ja keby mám chlapca, bojovala by som za meno Albert 😄 tak sa muž modlí, aby sme chlapca nikdy nemali 😂 a zdrobniť sa to dá na Bertík, čo je tiež rozkošné pre malého chlapca. V Čechách je to frekventovanejšie meno než u nás, aj spevák z Kabátu má malého Alberta :P

basska_b
13. aug 2020

@thoughtfulweirdo Dáme ešte obe jedného chalana a budeme bojovať za Alberta 😀 nám by sa to aj krásne k priezvisku hodilo a manžel je Čech, takže celá česká vetva rodiny... už pri dievčatách sme museli vyberať mená, ktoré sú bežné v oboch krajinách

lindusss2016
13. aug 2020

Albert - Bertík. Arnold... no ani neviem, starodavne by nevadili, ale za mna zneju dost cudne.

queen_el
13. aug 2020

Mne sa take mena pacia 🙂 z tychto dvoch sa mi viac paci Albert

ukulela
17. aug 2020

Ja mám Alberta. Bertik, Albertik, čertík bertik. Ešte sme nemali negatívnu reakciu na meno. Teda okrem prvej od svokry, že či vážne sme také meno vybrali (•‿•) Ale po narodení už nikto nič nevyčítal.

ukulela
17. aug 2020

@h2 to sú také predsudky. My máme susedu Blazenu bláznivú. Pre túto asociáciu by som také meno nikdy nedala. Ale Albert okrem asi najznámejšieho Einsteina a rozšírené meno aj v kráľovských rodinách napr.

sylvia217
17. aug 2020

@ukulela to som ja mala s prvým.. celá rodina, že Sylvester.. kde také meno.. 🙈🙈
Dnes už si nikto ani nespomenie, že aké hrozné meno som mu to pred 8mimi rokmi vybrala..

karhu
17. aug 2020

@sylvia217 sylvester je pekne meno

h2
17. aug 2020

@ukulela Veď ja nemám predsudky. Len presne, tá asociácia, tej sa nezbavím.

kristina100
20. aug 2020

Sebastian alebo Damian a keby ze si mam vybrat z tychto dvoch tak na 40 percent asii albert