Sofia verzus Jasmina

tanusa21
15. sep 2021

Ahojte mám dilemu nevieme sa s priateľom rozhodnúť či Sofia alebo Jasmina poradíte mi prosím?🥰

panelacikova
15. sep 2021

@tanusa21 akože za mňa.... ani jedno sa mi nepáči.. ale ak teda vy dvaja vyberáte, hlavne treba zhodnotiť, nakoľko to dobre znie spolu s priezviskom.

pribinak
15. sep 2021

Ani jedno. Ale keď už tak radšej Sofia, znamená to múdra. Ale hľadala by som iné meno

tanusa21
autor
15. sep 2021

@pribinak chceli sme aj Sara ale meniny by oslavovala skoro so svojimi narodeninami a to nechceme ....a všetké mena čo sa mi páčia máme v rodine bohužiaľ

pribinak
15. sep 2021

@tanusa21 Sara je pekne

patka06
15. sep 2021

ani jedno, vyberala by som čo sa hodí k priezvisku a je viac "slovenské"

tanusa21
autor
15. sep 2021

@patka06 priezvisko je Slugeňová ...máme strašnú dilemu stoho už ...

miselar
15. sep 2021

Ja mám Jasmínku a pre mňa je to veľmi pekné meno .Doma ju voláme Jasmin .Máme Jasmínku a nellku.Je to na vás ako sa rozhodnete koniec koncov vy ste rodičia .

sanen
15. sep 2021

ani jedno.

ckatka
15. sep 2021

Treba vyberať aj k priezvisku. Pekne sú obe a určite sú ľudia ktorým sa hodia.
A hlavne meno s nikým nerieš pred porodom...dokážu ti ľudia zhnusit akékoľvek 🤦‍♀️

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
15. sep 2021

@tanusa21 k tomu by sa mi hodilo Stela

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
izumi
15. sep 2021

@tanusa21 k priezvisku sa hodi Sara..alebo Sofia ak su vo finale tie dve..

popoluskaxy
15. sep 2021

Poznám Lejlu Slugeňovú. 😉

janci05
15. sep 2021

K dlhsiemu priezvisku by son dala kratsie meno. Takze uz teda Sofia alebo skor Sara.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miselar
15. sep 2021

@janci05 musím ti protirečiť lebo aj ja mám dlhé priezvisko a prvej som dala meno Jasmina a pekne sa naučila aj písať svoje meno .

panelacikova
15. sep 2021

@tanusa21 nič v zlom, ale znie mi pekne Mária (Majka, Maja) Slugeňová. prípadne Petra, Jana (hoci tieto mená nemám rada, ale k priezvisku mi znejú fajn)...
nemôžem si pomôcť, ale keď počujem "Jasmina" vždy vidím tú transku, čo žije s tým cigáňom 😀 ale áno, máte pravdu, nemôžeme súdiť podľa toho 🙂 v každom prípade k priezvisku Slugeňová sa mi hodí nejaké "slovenskejšie" meno

janci05
15. sep 2021

@miselar pisat mozno ano, ale pre druhych to mozno znie komplikovanejsie.

0silvia0
15. sep 2021

@panelacikova presne Maria k tomuto priezvisku sedi aj mne.

ckatka
15. sep 2021

@tanusa21 k vášmu priezvisku (aby to dobre znelo a aby nemalo dievca/žena zbytočne patalie v živote kvôli menu ) by som vyberala podľa týchto kritérií
-meno bez interpunkcie (dnes sa často robi v medzinárodnom prostredí, a teda už bude mať ísť roboty vyhlaskovat priezvisko)
-dvojslabicne (maaaax troj, ale rytmicky je lepšie dvoj)
-priezvisko je relatívne mäkké, tak by som.vyberala tvrdšie silnejšie meno, na vyváženie, nech to nie je cele také ňuňuňu
-S.S. je super. Prečo nie. Možno sa vydá, možno nie, možno si nechá svoje priezvisko, možno nie, ale je to pekne.
-veľa S v mene pôsobí dosť ušušlane,ale na prvom mieste je to čelí okej.
Keď do toho zaratas meniny....no...niektoré mena ani nie sú v kalendári, pokiaľ nemá narodeniny aj meniny na vianoce, tak je to v pohode.
Sára znie veľmi dobre spolu. Sofia menej. Jasmina mi neznie v uchu dobre s priezviskom.
Šla by som do tých tvrdých dvjslabicnych...
Sára, Jana, Dita, Tina,Rita..
Ale.napriklad prekvapivo dobre mi to.znie s Alicou.
Na chvíľu som si predstavila, ze sa predstavujem Alica S...
A veľmi dobre. 😉
prajem veselé vyberanie

tanusa21
autor
15. sep 2021

Snáď si nejaké vyberieme ale Sofia a Sara zatiaľ vyhrávajú lebo dlhé meno nechcem k priezvisku dlhému keďže sama mám stým problém ... A tradičné nieak velmy nechceme ale zatiaľ ďakujem za rady ❤️

aurorastone
15. sep 2021

@popoluskaxy aj ja 🤭
Edit a teda neviem ci aj jej mama sa tak nevolá 😁

A mne sa k priezvisku hodí aj jasminka, a to meno je také nezne jemne 😊

haanovajana
15. sep 2021

@tanusa21 Sara

klejkaez
15. sep 2021

autorka si vyberá z mien, ktoré sa im zapáčili pyta sa na názor k tým dvom len a milion kométarov fuuuj otras des. Sak ste normalne? 😄🙏🏻
Ich dieťatko ich výber. Len sa pýta, ktoré je za vás originálnejsie.
PRETOTO ANI VLASTNEJ RODINE NEPOVIEME AKO SA BUDE NAŠE, KTORÉ JE NA CESTE VOLAŤ. LEBO DEBILNE RECI. SAK KED BUDU CAKAT SVOJE NECH SI DAJU ČO CHCEJU. Debilny zvyk montovať sa druhým do nazorov.

@tanusa21 mimochodom obe su skvelé!! 😊 Jasminka je veľmi pekne meno, lenže existuje Alagič, tak to mnohé odpudzuje. Nádherné Meno.
Ale peknejsie zvucnejsie je Sofia, Sofi, Sofinka... ❤️🥳

ckatka
15. sep 2021

@klejkaez nuž vieš....keď t da na MK, čo čaká....
My sme meno poslali už zároveň s oznámením a fotkou po pôrode. Fakt si neviem predstaviť tie debaty s rodičmi a scokrovcami....dajte také hentake onake.
Každému sme povedali ze ešte nevieme a ze meno príde s fotkou. Debata skončila.

simona139469
15. sep 2021

Sofii je strašne veľa. Iba u nás v triede mame dve, no učiteľka vravela že ma triedu kde je päť Sofii. Ja by som dala radšej Jasminu alebo nejaké iné… ale obe mena su ako pekne iba viac asi Jasmina sa mi páči

klejkaez
15. sep 2021

@ckatka aspoň vidno, ze tu sa odpovedíi k veci človek nedočká len blbe názory. A ruku na srdce kolke maju ake mena doma, ktoré sa nam protivia a odpudzuju. Treba sudit od seba. A čítať pozorne čo autorka chce.
Take ženy doma mat, to musi mat chlap vesele doma. Nezávidím.
Ale môžeme si ruky podat. My sme nikomu ani necekli ake mena uvažujeme ani raz, a uz narážky nie ze dame take a take. To sa im nepaci skor janko, zuzka, Anička... Ostatne su hnusne fuj.. 🥳🙏🏻😄 Reku aj keby johnatan a Cecilia, im to môže byť u prdele. Takže tak. Zaklad ze sa nam paci😊
Rovnako pri pôrode oznámime. Ani pohlavie nebudu vedieť az po porode.

ckatka
15. sep 2021

@klejkaez hej presne...
Ale tak ja som vcelku razna a asertivna žena...takže akonáhle šla.debata týmto.smerom, tak.som ju proste utala. Ze nie. Hotovo. Meno príde s fotkou a bodka.😂 Ani synovi sme nepovedali bo by vykvakal 😂😂😂 ten ho ešte mesiac po pôrode volal "bábo" 😂 co si nevedel zvyknúť ze zrazu ma meno...😂

janci05
15. sep 2021

@klejkaez trosku sa ukludni. Autorka spomenula aj tretie meno a nevsimla son si nejake dehonestujuce komentare. Je to diskusia. Chcela poradit ktore meno nie a ktore ano. Kazdy napisal svoj nazor.