Ktorú verziu tohto mena by ste dali vy? Nedokážem sa rozhodnúť, tak mi možno nejaké vaše názory pomôžu.
@bilberryday Plánujeme dcérku volať Slávka, Slávi, ale neviem, či jej to nebude v dospelosti blbé mať všade v papieroch atď SLÁVKA.
Mám starú mamu menom Slávka. Je to milé aj v tomto veku, keď ju tak oslovujú 🙂
Ja mam tetu Slavku a mamu Janku (presne tak to maju v RL). Nie je s tym ziadny problem ani nikdy nebol. Mamu skoro kazdy aj tak vola Jana, ale tetu volaju Slavka a mme sa to paci. Praveze na ZS som mala spoluziacku Slavu a to sa mi nepacilo.
My mame v rodine uradne Slavku aj Janku
Slávka je veľmi milé a pekné meno.
Slavomíra je veľmi dlhé a navyše v živote ju nikto nebude oslovovať Slavomíra. Vždy len Slavka. Preto by som radšej rovno dala Slávku. Blbé to nebude ani v starobe, je to normálne meno.
radsej slavka. mala som aj spoluziacku slavku, jej mama bola jaroslava, ale vsetci ju volali slava. dceru vsetci volaju slavka.
Ja som mala spoluziacku Slavku a aj sa vsade v oficialnych dokumentoch pisala Slavka. Kazdy ju tak bude aj volat ked bude Slavomira, takze nevidim dovod davat plne meno. Dokonca mam kamosku Janku a tiez ma vsade Janka, nie Jana.
Takze by som dala Slavka 😉
Slávka
My máme v okolí doktorku, ktorá má normálne na peciatke meno Slávka. Podľa mňa je veľmi pekne meno.
Kamaratkina vyse 50r mama sa vola Slavka. Mne sa to tak paci.
U ženy Slávka, u muža Slavomír - ak voliť z týchto mien. V tom tváre mi to príde prirodzenejšie pre daný rod.
Slávka
Slávka 😉 existuje s krátkym aj dlhým "a" . Niekedy si ľudia myslia, že mám oficialne meno Slavomíra, aj môj šéf ma tak sprvu chcel volať, že Slávka je take familiárne, ale časom si zvykol aj na oslovenie Slávka 😁. Problém trochu v zahraničí, v Nemecku ma volali Slafka.
Mám v práci obe tieto mená.obe voláme Slávka.tskze Slávka by som dala aj oficiálne.
Slavomira možeš volat aj Slava, aj Slavka.Ale Slavku len Slavka, ked jej povieš Slava, tak sa urazi, ci sa na ňu hnevaš.Slavka je krajsie ako Slavomira, ale tu by som dala ako oficialne meno ( Slavomiru) a volala ju potom Slava či Slavka
Ja som Miroslava a moja sestra je Slavomíra...volame ju Slávka...ale!!! Náš otec ako jediný nás volal takto celými menami. Bez skracovania a zdrobnenin. Za mňa urcite Slavomira.
Kamarátka mala meno Jaroslava a v škole sme ju volali Slávka, Sláva.
Slávka je mušľa, tak radšej Slavomíra a môžu ju volať aj Mirka.
Poznám jednu babu. Všetci ju volajú Slávka a aj jej všetci vinsuju na slavku. Pritom je Slavomíra a vtedy si nikto nespomenie /nemyslím rodinu ti samozrejme vedia/. Na FB, kamoši v škole všetci jej hovoria Slávka. No nie je nadšená.
Ja som Slavomíra a neznášam to meno a nechcela by s slávu ani slavku
Ja som Slavomíra a neznasam ked ma tak niekto oslovuje. 🙈Predstavujem sa všade Slávka. Za mna Slavomira urcite nie
Ja som Slavomíra (mama mi povedala že kedysi nechceli zapísať na matrike meno Slávka). Dcéra je už ale Slávka.
@slavomira236
@slavka2010 baby, take dobre meno mate 🤗 mam kamosku Slavomiru, je to super baba a hoci ju vacsinou volame Slavka, aj zakladny dlhy tvar sa velmi hodi k jej kratsiemu priezvisku, spolu to vyznieva akuratne👍
@bmuller mne Slavomíra pripadá také dlhé nikdy sláva zas škaredá Slávka zas detské pre 44 ročnú vetsina mi hovori slava a neznášam to no nepáči sa mi žiadny tvár trápne meno brat dostal meno ok Tomáš a ja také desne