Ahojte, takže kde začať?
S manželom sa nevieme dohodnúť na mene. Rovnaký problém nastal aj pri prvej dcérke a vybrali sme relatívne neutrálne meno, aj keď na neviem kolky krát schválil jedno čo som vybrala a nebolo môj favorit.( Myslím, že volal svokre a tá povedala, že celkom pekné. Samozrejme jej mená čo vybrala mi vkuse podstrkoval)...
Teraz presadzuje silou mocou meno mojej svokry, ktorá sa nám nenápadne do všetkého mieša. Meno podľa mňa pekné, lenže kebyže sme ho dali tak bude všade trusit že to po nej...
Potom vybral meno po babičke Ingrid aj po prababičke svojej, ktoré tu radšej písať nechcem, lebo to je skvost oproti Ingrid...
Potom svokra, žeby s malá mohla volať Barbara, načo sa hneď chytil a teraz, že nech sa maličká volá Barbara. 🤦
Už som z neho zúfalá...dieťa mu predsa porodím ja, nie svokra.🤷 Ako sa dohodnúť na mene? Ja už fakt neviem ako na neho. A to sa poznáme už roky rokúce, aj manželmi sme dlho... Uz som mu povedala, že sa bude volať po mne a to na mňa len divne pozrel.😁 Mám ináč zaujímavé meno, zriedkavé... Čo robiť s takým manželom, čo meno vyberá so svokrou a jej nápady sú tie najlepšie?🤦
@pribinak lenže manžel nemá ženskú verziu mena...to je ten problém...
Nikdy sa nepovysuj ze dieta si porodila ty. On je rovnaky rodic a musite najst zhodu. Nakoniec sme mali dve mena a nechali to na osud. Dohodli sme sa ze ked porodim do daneho terminu bude tsk ked potom bude to druhe. Maly si vybral svoje meno sam
Svokra dceru nemala?
Povedz ze muz ma so svokrou rovnake priezvisko ktore bude mat aj dieta. A meno vyberies ty 😉
To bola len inšpirácia 😊
@really8 super tak bude ked do termínu Henrieta po svokre, alebo po termíne Ingrida po jeho babičke 🤦
A ty máš aké meno vybraté?
Moja babicka porodila 6 deti. Kazdemu vybrala meno ona. Dedovi povedala - maju tvoje priezvisko, tak co chces?
@simsalabim aj my tak. Muz dava priezvisko ja meno. Uz som vybrala styrom nasim detom a aj muz je spokojny 🙂
No ked ste vybrali tiezo dve mena. Ja som nepovedala ze mas dat meno po babke alebo prababke. Mate vybrat ktore preferujes ty (a on nie je zasadne proti) a naopak. Nebud jesitna. Stale nevieme s cim si prisla ty. Okrem nekonecnej kritiky.
@maryetta ma to svoju logiku. Pripadne dat 2 mena.
@maryetta veru nemala dcéru a vyberala len mená dvom synom...a tak mne a druhej neveste s radosťou mená podstrkovala cez synov, lenže švagor to nebral v úvahu, môj manžel mena od nej berie ako skvelé, ako od manželky a moje vôbec, riadne ma to frustrujuje 🥺 a čas sa blíži...
@simsalabim 2 mena mi pride “zbytocne”. Hlavne kvoli papierom vsade pisat. Aj tak malo kto pouziva obe mena.
Hmmm to mi je luto. Ale hadam ty ako matka mas vacsie právo.
Ja som mala hlavne podmienku ze nebude to meno po nikom. Ja mam meno po mame. Muz ma meno po svojom otcovi.
Hovorim ze nie. Kazdy nech je jedinecny so svojim menom.
Ingrid je celkom pekné, len prosím ťa, nie slovenskú spotvoreninu IngridA
moja švagriná mala toto s menom pre prvorodenú, furt len že nechj e po babke a nechcel brať ohľad že veď dieťa má 2 babky. aj tak urobil po svojom lebo švagriná ustúpila. lenže ustúpiť nie je podľa mňa správne riešenie… daj podmienku že meno nebude po nikom z rodiny. jedno vyberieš ty a druhé on- a ktoré bude rozhodne pôrod…
@maryetta toto že muž dáva priezvisko je pekné a ja ako manželka meno... Lenže všetky moje mená, vkuse na nich niečo nájde... Ja mám meno po mamke a keďže s ňou si posledné roky veľmi nerozumie a radšej sa jej vyhne, lebo ona mu tak pekne narozum povie.😁 Tak moje meno preto asi tiež veľmi neberie, že to rovno po jeho milovanej svokuške.😁
Sa teraz zasmial keď som mu povedala , že on vyberá priezvisko a ja meno.😄
@danica2711 no omyl stará babka je Ingrida, zabudla som to a, mne to meno príde obdoba ako Adolf, hm
..
@maryetta pretoze sa matka s otcom tak dohodli. Pretoze obaja suhlasili. Nie je to povinnost ani automatika aby malo dieta priezvisko po otcovi. Pokial si dobre pamatam tak pred sobasom sa snubenci dohodnu ako meno ponesu deti. Nie je to o tom ze matka ustupila pri priezvisku a teraz ma ustupit otec pri mene.
autorka - a vysvetlil ti prečo trvá na mene po mame alebo babke?
Ja len rozmýšľam, kde ženy robíte chybu, keď vo vzťahu dôjde minimálne raz k tomu, že manžel alebo partner sa riadi svojou mamou a že vôbec dostane ten priestor, aby to aspoň skúsil. Prvé, čo bolo pred svadbou, keď sme sa dali dokopy s mojím terajším manželom bolo stanovenie hraníc a vyjasnenie si pozície mama a manželka. Samozrejme to bolo proaktívne z mojej strany a jedno z kritérií pri výbere muža bolo to, či je naviazaný akýmkoľvek spôsobom na rodičov. A teda život stopro ponúka od začiatku mnoho príležitostí, kedy sa dá tento vzťah matka syn odpozorovať ešte predtým, než prídu deti, svadba a pod. Ja naozaj rozmýšľam, či si len ženy nevšimnú signály, nechcú vidieť alebo si povedia, že sa to zmení časom??? Potom tu každý týždeň pribúdajú príspevky o tom, ako svokra nerešpektuje výchovu, ako riadi svadbu, oslavy a mená vnúčat, akože vážne??? Veď tomuto sa dá predchádzať. A autorka, nechcela som ti zhoršiť situáciu ešte viac, povzbudzujem ťa - čím skôr začneš tieto hranice stanovovať, tým lepšie pre vašu budúcnosť a ostatným radím, aby začali už na začiatku vzťahu.
Henrieta je krásne meno. Môj názor.
Ja viem, že toto príde divné 🤣, no nechajte to vyriešiť náhodu. Napíšte každý na lístok dve mená, vložte do klobúka a nech vaše dieťa vyberie jeden lístok...a bude rozhodnuté
Moja príbuzná sa takto nevedela dohodnut s muzom, hádali sa ešte aj na pôrodnej sále a vyriesila to sestrička, akože za mna super
Ako sa vola otec: Pavol, dobre malú píšeme ako Paulina
A bolo 🤣🤣🤣