S témami sa tu roztrhlo v posledných dňoch vrece, tak schválne sem pridám ešte jednu aj ja. 😝
Stretli ste sa v zahraničí s nejakým človekom, čo mal divné meno? Ja som v Amerike stretla mužov Ender Calliope a Ranish a dievča menom Faya. 😅
April Rain, priezvisko si nepamätám, Indiáni v Kanade.
Poznám 50 ročnú pani menom Eurydika (Slovenka, aj priezvisko typicky slovenské) a dvojíčky-dievčatá Hatice a Melek, majú ešte sestru Hilal (je to moslimská rodina, mali u nás v meste cukráreň.)
V Kanade, asi to nebude prekvapenie no nasi spoluobcania dali mena svojim detom: Monako a Davinci. A este som pocula o chlapcovi s menom Toronto.
Chlapec menom Chance Given. Rodicia asi vtipkari- USA.
Je to také čudné, že oni tie mená skoro vôbec neriešia, ako my Slováci 😅 Keď som sa nad ich menami čudovala a vypytovala hlúposti, tak na mňa pozerali ako na blázna 😃😃
Kamarat ma krstne meno Surprise
V Mexiku moj ex priatel sa volal Julius Caesar a jeho brat Marcus Aurelius. K tomu este 2 priezvyska po rodicoch 😀no co mamka mala rada historiu.
Ja som v UK pracovala v penzióne s babou z Litvy, ktorá sa volala SANTA. Majitelia boli Taliani a celý ten penzión bol taliansky, tak keď sme mali spolu službu, volali nas Santa Lucia...😉
Na Uni Wien ma ucil skandinavsku literaturu profesor Hans-Christian Andersen. Spoluziacka z dejin umenia sa volala Mona-Lisa.
Ja som sa jedno poobedie starala o chlapceka z Noveho Zelandu a za ten svet som nebola schopna si zapamatat jeho meno. Ak by som sa mala o neho starat dlhsie, tak by som sa ho asi po veceroch ucila. 🙂
Kamoška má Rivera a Meadow, čiže po slovensky rieka a pole 😁
@vlucifuk to je pekné... 🙂 Ja som v PL na dovolenke v penzióne stretla dievčinku, ktorá sa volala Justyna, a tá mi vravela, že má ešte sestry Kristynu a Kingu, čo je z nemeckého mena Kunigunda. V PL je Kinga bežné meno, volala sa tak veľmi obľúbená poľská kráľovná.
@mamamasama rieka a lúka, pole je field. 🙂
@michellemary heh. K tomu PL... Bežné meno je aj Malina. Videla som nálepku. Malina v aute 😁
@michellemary
meadow - a piece of grassland, especially one used for hay....ja tak volám neorané pole...
@mamamasama
@michellemary Áno, Kinga je v PL dosť bežné meno. Manžel je Poliak a má sesterku, ktorá sa volá Jagoda a babka sa volala Janina...
Honest, Lamin - to boli kolegovia v UK, Rama - velmi dobra znama v UK, hoci nepalcanka.
Naj je Inmaculada Concepcion (neposkvrnene pocatie), poznam ich naozaj dost.
No a celkovo Spain je v menach uletene, Carmelo, Cándido, Hanibal, Marco Antonio, Cesar.... To su uplne bezne mena, ale teda skor stredna a starsia generacia
@mamamasama ono je to pouzivane poeticky skor v zmysle luky ako neorane pole. Neorane pole je field farmland unplowed unbroken land. Meadow je kde je krasna trava blizko potocik zajkovia a motyle 😃Cize ta River sa k tomu hodi dokonalo 😄
susedia môjho brata, žijúceho v USA, majú dcéru menom January. Narodila sa v januári... furt lepšie než keby sa volala napr. November...
@mamamasama nie náhodou Jagoda?
Dnes som posielala email Romulusovi. Za davnych cias aj Chesusovi a Angel Gabriel 😁