Rovnaké meno v rodine

7. okt 2023

Ahojte.
Mám takú otázku..
Čakáme bábätko ,a veľmi sa mi páči jedno dievčenske meno ,už veľmi daaaavno.
No problém je v tom, že v rodine už toto meno máme.Brat si vyzenil dve dcéry a práve jedna s nich nosí toto meno.Nie je to pokrvna rodina ale podlamna by to už bolo divné aby mali dve deti rovnaké meno /nie priezvisko...😞to meno sa mi páčilo oveľa skôr ako by sme vôbec tušili že to bude neskôr takto😞

zuzana9393
7. okt 2023

Keď sa ti to meno páči a chces aby ho mala tvoja dcéra tak toto vôbec nerieši 🙂 tej malej možno bude aj lichotiť že sa ti tak páči.

maminkasisa
7. okt 2023

Dala by som meno, ktore sa mi paci. Aj Sajfa s bratom dali dceram meno Sara. Aj svagrina ma syna, ktory sa meno ako jeho bratranec

mikadooo
7. okt 2023

Zariaďte sa podľa seba... Rodina si zvykne. Starí rodičia možno trochu pofrfľú, ale ja by som si urobila tak, ako to vyhovuje mne a nie ostatným. Je to vaše dieťa.

anjelicek26
7. okt 2023

Tych peknych mien je tolko,ze fakt by som nedavala rovnake.. AK je to srdcovka Tak daj dve mena, to rovnake ako druhe...

prasiatko30
7. okt 2023

Mne by to asi dost vadilo kebyze ma moje dieta take iste meno ako niekto z rodiny. Ale to musis mat jasne ty, ci ti to bude vadit alebo nie. Ak si s tym stotoznena tak nie je o com, len pozor lebo to co sa ti teraz zda ok za par rokov ta to moze omrziet. Mozno dobre riesenie by bolo dat dve mena - jedno to co sa opakuje a co sa ti paci a druhe nejake take co by bolo ok pre teba a aj pre otca dietata

nevenka
7. okt 2023

Ja som Jana a mam sesternicu Janu, vyrastali sme v domoch vedla seba, mali sme spolocny dvor. A susedu kamosku sme mali tiez Janu. Ked sme sa kupali v bazene a zakricali na nas...Jankaaaa, vystrcili sa 3 hlavy z bazena (taka velka plechova kada to bola 🙂).
A ta sesternica ma dceru, dala jej meno Janka a ja som uvazovala tiez, ked sa nam narodilo druhe dievcatko. Ale dali sme nakoniec ine. To uz prilis Janiek by bolo. 😋
Neriesila by som, dala by som take meno, ake sa Vam paci.

lindous
7. okt 2023

Ak by som mala aj nejakú inú alterntívu, priklonila by som asi radšej ku nej, ale ak si iné ani len neviete obaja predstaviť, tak by som ho dala...veď keby si mala ty prvá dieťa a brat by si až potom priženil dieťa, tiež by mali 2 rovnaké meno a nikomu by to neprišlo divné... myslím, že sa bez problému prežije aj toto...

rebrambora
7. okt 2023

Toto bolo moje jedine kriterium. Nech sa moje deti volaju tak, ako nikto koho poznam.
Ked sa ti ale paci tak co uz.

majulino
7. okt 2023

Mamina strana otec brat a dvaja synovci nosia meno Ján. Mama ma manžela a syna Jána. Čiže len tu je 6x meno Ján. Potom je tu 3x Ľubomír, 3x Martin, 2x Lucia, 2x Slávka a raz Sláva. Anna je v rodine 3x, Mária 3x.
Rastislav 2x. Marek 2x. Lenka 2x. Viktória 2x. Všetko je to najbližšia rodina.
Nikto neriešil aby sa meno neopakovalo.

Spočiatku som to riešila ja, až sa manžel počas druhého pôrodu rozhodol, že naša dcéra sa bude volať ako moja mama, aj keď v tej chvíli si vôbec nespomenul, že sa tak volá moja mama a sestra.

minesasubu
7. okt 2023

Ja by som sa riadila tym co sa mne paci , my osobne sme davali meno tak aby nebolo v rodine avsak zabudli sme na jedneho clena ktory sa tak vola ( dedovho brata dcera ma syna 😂 s rovnakym menom) cize ziadna az tak uzsia rodina kedze sa nestretavame casto ale vy to mame ze ,,sesternica,, nooo hladala by som nejaku obmenu toho mena ak sa da je vela krasnych mien ;)

lauriik
7. okt 2023

Ja by som sa snazila najist alternativu. Je to blbe, ked mas meno vybrate uz davno ale zase mozno najdes nieco co ta oslovi viac. Neverim, ze sa s muzom nezhodnete na x dalsich menach ☺️

martinka13
7. okt 2023

Nevidím v tom vôbec problém. Hlavne, keď sú deti vyženené

bu1bu
7. okt 2023

Daj ake sa ti paci. Moj otec mal sestru a 3 sesternice s rovnakym menom aj priezviskom kym sa nevydali a vsetky boli aj v podobnom veku, nikto neriesil.

kate_cs
7. okt 2023

Ja som toto vôbec neriešila. Aj keby sa tak volal ich pokrvný príbuzný. Veď na tom nie je nič zlé. V živote ešte stretnú toľko ľudí s rovnakým menom. Každá osoba je jedinečná, aj keď má rovnaké meno ako niekto iný.
Toto sú podľa mňa trochu malichernosti.

hanaxxx
7. okt 2023

Ked sa ti to meno tak paci a tebe nevadi, ze v rodine je dievca, ktore sa vola tak isto, tak ho daj. Nevidim najmensi problem v tom, ze dieta v rodine/u susedov/kamaratkine sa vola tak isto. A ak to vadi tvojej svagrinej alebo bratovi, to nie je tvoj problem, ty si to meno mala vybrate dlho a budes nim do konca zivota oslovovat svoje dieta, tak je logicke, ze chces aby to bolo meno ktore sa ti paci a si s nim uplne stotoznena.

marca12
7. okt 2023

Nevidim na tom nic cudne ani hlupe. Aj u nas v rodine mame rovnake mena. Sesternica sa vola rovnako a takisto aj sesternicina dcera sa vola rovnako ako ina zena v nasej rodine. Nenechaj sa odradit a daj take meno ako sa tebe paci.

tosomja
7. okt 2023

Veď kľudne daj. My máme raritu v rodine. 😃 Ale už nechcem písať, lebo zase mi tu budú písať, že je to trápne. 🙂 Ale vôbec neriešim aj keby každý druhý sa tak volal.

4stanka4
7. okt 2023

Kľudne daj, ved aj tak budete mať iné priezvisko 🙂 sestra ma tiež rovnaké meno syna ako ma jej synovec a tu sú nikto neriesi

kvadrinkaaa
7. okt 2023

Ja poznám dve sestry, ktoré maju synov Miškov, ale ako rodina sa nestretávajú moc

yanni
7. okt 2023

Neries. Moja sesternica dale dcere (narodila sa teraz v januari) rovnake krstne meno ako ma moja mladsia dcera. Neriesim, nevedela som o tom a je mi to uprimne jedno. Aj ked dost okate, kedze to meno sa vyskytuje faaaaaakt ze veeeeelmi zriedka.

deti95060810
7. okt 2023

moji starí rodičia mali veĺa vnučiek a vnukov... a niektoré mená sa vyskytli nie že 2 krát, ale aj 3 krát... Eva, Marián, Jozef, Ján, Mária, Anna, .... Nikomu to nevadilo.
dala by som si podľa seba.

zuzulka558
7. okt 2023

My máme zas naopak mame mena ktoré v rodine nie sú,, na začiatku boli zduty všetci ze co to iné mená ale po roku,, búrka,, utichla 🤣 daj aké sa páči vám nie druhým a ci na to povedia

nwnw
7. okt 2023

Mala som spoluziakov rovnake mena aj priezvyska a este ich rodicia boli surodenci. Takze no problem!

andreakotesova
7. okt 2023

Ja mám 2 bratrancov s rovnakým menom a aj priezviskom 🙂 a môj krstný je Robo, jeho syn (môj bratranec) je Robo a aj môj brat je Robo 😁

vkatush
7. okt 2023

Svokor a jeho brat majú obaja manželky s rovnakým menom a priezviskom.
Sem tam je to mätúce,či hovoria o svokre alebo tete, ale nič hrozné.

Ak sa ti páči, daj.

oli18
7. okt 2023

Dve sestry a ich sesternica dali rovnake mena dievcatkam. Nikomu to nevadilo.

spadnutaslivka
7. okt 2023

Toto by som neriešila. Daj meno, aké si dohodnete s mužom. Pre mňa bol skôr šok, že keby bol jeden otec a mal dve dcéry s dvomi rôznymi ženami, mohli by mať pokojne rovnaké meno. To už by bolo pre mňa osobne "no go". Ale že niekto iný z rodiny má rovnaké ako chceš dať ty, no a čo. A môže sa stať, že tvoja švagriná neskôr bude chcieť dať meno, aké ste už vy dali svojej. A čo potom urobíš? Zakážeš jej? Môže dať meno, aké chce. Takže sa pokojne zariaď aj ty tak.

angelous1991
7. okt 2023

Mojej mamy sestra majú Timeu. Ma už 16 a brat tiež dali Timeu .
Ja to beriem tak že keď sa im to páči tak je to ich vec . A teda keď im to nevadí že už máme v rodine . Napríklad mamina je Jana a jej sestra dala tiež dcére to meno . Takže ja by som to brala ako lichôtku keby niekto dá meno kvazi po mne lebo to znamená že ma majú radi lebo nikdy by som nedala meno po niekom koho neznášam 😂

hipuska
7. okt 2023

U nás je moja sestra a sesternica - majú rovnaké mena a ešte aj rovnaké priezviská. Nikto s tým nikdy nemal problém. Bývame ešte aj pár domov od seba.

ankare
7. okt 2023

Úplne v pohode. Spln si sen. A o ake meno sa jedná? 🙂