Baby ako riesite ked maju muz aj syn rovnake mena? Ako ich oslovujete?
Muza normalne a syna zdrobneninou? (Myslim male deticky, nie 15rocnych synov). Alebo muza oco a syna menom? 😀
Muza oslovujem zlato a syna menom.
Svokra oboch oslovuje menom-zdrobneninou, ale nejak vzdy vieme vsetci ku komu sa obracia.
Moj muz a jeho otec maju rovnake krstne meno a hned som hovorila, ze ak to bude chlapec tak v tomto trende nepokracujem
To je, čo sa týka mena, najhoršie, čo sa dieťaťu môže stať... Môj muž bol tretí v poradí a tie pomenovania sú otrasné! Hlavne keď mu aj ako štyridsiatnikovi niekto tamojší zadrie "malý xy", pretože je chlapov v ich rodine bežne oslovujú "dedo xy", "xy", tak on je od malička "malý xy"🙄😠 Syn dostal iné meno a nejaká rodová tradícia ma vôbec netrápila. Des.
Neznášam to, hlavne keď je to úplne škaredé, zastaralé meno a dedí sa už niekoľko generácií 😵💫
Mužovi hovorím Juraj a synovi tiež, sem tam Jurko. Ale nemáme nejaký problem že by sa to plietlo
Muž je Juri a syn Jurko. 😊
Nejako veľa žien sa tu stretlo s mužmi a synmi menom Juraj 😀😀😀😀
@kvadrinkaaa teba si pamatam, lebo ty sa zas voláš rovnako ako ja 😀😀
Haha, aj ja mam Jurajov😆
Ja som s rovnakym menom nemala problem. Juraj je pre mna pekne meno, pre muza to bolo dolezite, navyse rok pred narodenim syna zomrel jeho otec necakane, takze to malo dalsiu symboliku. A potom zazila som si vo svojej rodine, ako sa generacne dedilo meno az si jedna nevesta postavila hlavu, ze syn nebude po otcovi, ako to rodinu a vsetkych surodencov mrzelo (pre kontext: rodina bola po 48 roku komunistickym rezimom perzekuovana, prisli o vsetko a jedinne "dedictvo" ktore ostalo bolo meno).
Je to len meno, môže to byť pre niekoho neviem aké dedičstvo. Priateľ je Ladislav, jeho otec sa volal Ladislav ale hneď som mu povedala, že toto meno dávať nášmu synovi nemienim. Bohužiaľ je to už dosť staré meno, ešte je pekné keď sa povie Lacko ale neviem zi predstaviť písať malému dieťaťu Ladislav, meno ako pre starého chlapa
Ja to tak mám muža som buď oslovovala Durik alebo táto a syna Jurko a svokor bol dedo Juraj