Používanie dvoch krstných mien

23. júl 2023

Ahojte, poznáte niekoho, kto dal dieťaťu dve krstné mená a aj obe reálne používajú? Ide o to, že manžel nechce ani počuť o tom, že by sa malý volal inak ako on a ja zase vôbec nie som stotožnená s tým, že by sa náš syn mal volať ako on. A porodiť už môžem každým dňom 🤦‍♀️

belllinka
23. júl 2023

Ty budes akoze dieta volat Janko a muz Peter? Nech to chuda ani nevie, ako sa vola 🤦‍♀️ skvele

prasiatko30
23. júl 2023

Ano poznam vela ludi co pouzivaju dve mena a ludia ich aj tak oslovuju lebo logicky ak sa ti niekto predstavi ako juan miguel tak ho nebudes volat len juan - ale poznam aj nespocetne mnozstvo ludi co aj ked maju dve mena tak bud sa sami predstavuju len jednym z nich alebo prezyvkou, u deti v podstate to co ti povie rodic akceptujes a volas ho tak, a Ked su uz deti vacsie tak tak ako ti povie dieta.

vanilkovazmrzka
23. júl 2023

Poznam dievca, ktore ma dve mena, ale to druhe ma len v obcianskom a v zivote ho nepouzila.

Vyberte jedno na ktorom sa zhodnete. Co ste deti, aby ste sa hadali o mena?

lucy_ms
23. júl 2023

Dcéra má spolužiačku Annu Máriu a aj ju tak všetci volajú a aj ona sa tak predstavuje

nikaeli
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
araavdva
23. júl 2023

Ja mám dve mená, druhé nepoužívam. Sestra má dve mená a používa obe. Mamina ju volala prvým ocino druhým. Vacsina ostatných iba prvým ju oslovuje. Ale ona sa aj predstavuje oboma a aj si ich všade píše a tak. Nikdy v tom nemala chaos, odmalička prijala, že má mená dve. Moja dcéra má tiež dve mená ona sa predstavuje oboma, voláme ju väčšinou prvým, sem tam použijem druhé. Ale má lekárku čo ju volá druhým napríklad. Dcére to nerobí žiaden problém je s tým stotožnená.

kaktusik007
23. júl 2023

moj syn sa volal Kamil. Tak sa narodil, tak to mal aj vo svojom prvom rodnom liste. Lenze ked ho uvidela moja mama - zacala mu hovorit Filip. a s nou potom vsetci. Maly mal 1,5 roka ked jeho otec nas nechal - to bolo obdobie kedy moja rodina mu hovorila Filip a exova rodina Kamil. Kdekolvek isiel - vsade ked som ho predstavovala ako sa vola tak Filip, ale ked slo o nieco uradne - Kamil. Syn s tym fungoval uplne v pohode. A ked bol prvak, jeho otec konecne suhlasil s tym, aby sa meno Filip zapisalo do rodneho listu. Tak teraz je oficialne Kamil Filip a nik mu inak ako Filip nepovie a kazdy to berie uplne normalne. A on sam ked bude mat 18 si urci, ci si v menach vymeni poradie alebo meno Kamil zo svojich dokladov uplne vypusti.

Citala som Tvoju predchadzajucu diskusiu, urcite synovi nedavaj meno ako ma jeho otec, je to vazne des... Ak chces spravit ustupok, tak mu daj dve mena a ty pouzivaj to ktore chces ty. A casom sa to vykrystalizuje. Na zaklade mojich skusenosti Ti viem povedat, ze syn uplne prirodzene reagoval aj ked sa na neho hovorilo Kamilko, aj Filipko. Vzdy vedel ze je to ON. A on sam si svoje meno vybral neskor - doteraz mu doma niekedy vravime Piipko.

autor
23. júl 2023

@nikaeli presne aj ja chcem aby mal meno Ján po manželovi ako druhé 😁 pre mňa už je malý dlhé mesiace tehotenstva Teo

kaktusik007
23. júl 2023

no Jan Teo znie divno. Poradie Teo Jan je lepsie. Ak to teda ide k priezvisku, za mna moze byt 😀

martinkatinka
23. júl 2023

Ja tomu teda nerozumiem. Naco dve mena? Podla mna sa da najst kompromis. Porom rovno aj priezvisko aj po matke aj otcovi.... A potom sa to bude nabalovat a nase generacie budu mat aj 3-4 mena a nekonecne priezvisko.

autor
23. júl 2023

@kaktusik007 ja som tu nemala pred tým diskusiu skrz meno 🙂 Teo je skratka, chcem normálne celé ako je v kalendári - Teodor. Moja mama si už robila srandu, nech dáme Cyprián 🤣 že tam má na konci Jána

kaktusik007
23. júl 2023

Tak to moze byt aj opacne, ono aj Jan Teodor Mrkvicka znie dobre, rovnako ako Teodor Jan Mrkvicka. A volat ho Teo mozes nech je Teodor ktorekolvek meno v poradi. Dokonca aj keby Teodora v rodnom liste nemal ho tak mozes volat a bolo by to uuuplne v poriadku.

nedavno tu bola diskusia, tiez baba tesne pred porodom, a ze manzel chce meno po sebe a o inom ani pocut ale ona ze take nechce dat - tak som bola v tom ze je to pokracovanie, ale evidentne je takychto parov teda viacej 🙂

andrejka1974
23. júl 2023

Určite sa dohodnite aké meno dáte dve sa mne nepáčia dieťa môže mať v tom zmätok a časom nebude reagovať na jedno z nich

evinka400
23. júl 2023

Ja volam syna prvym menom a muz druhym. Uplne normalne reaguje na obidve mena uz od malicka. V skolke mu hovoria prvym menom, lebo ma menovca a takto ich rozlisuju. Predstavuje sa oboma menami. Sestra ma dceru, ma dve mena, ale od mala pouzivaju vsetci iba to druhe. Druha sestra riesila, ze jej manzel chcel aby sa syn volal po nom. A tak dali dve mena a teraz su radi, lebo ho volaju iba tym druhym, casto dochadzalo k nedorozumeniam 😃
Bude to tak, ako si to sami zauzivate. Kludne by som dala dve a casom sa to same utrasie.

kacena4
23. júl 2023

moje deti maju 2 mena pouzivame len 1. sused ma 2 mena a volaju ho naraz oboma ale nie na striedacku ale naraz ho volaju "Jan Marko" za mna to znie divne ale zvykli sme si

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slavomira236
23. júl 2023

Kamoska ma Annu Mariu aj ju tak vsetci voaju niekedy Anika
. Chapcova spoluziacka je Emu Eli tiez ju tak volaju
Maju v triede este jednu Emu tak aspon ich rozlisia

slavomira236
23. júl 2023

@martinkatinka priezviska 2nemozu byt..to by som skor ja dala skoda

mamelka
23. júl 2023

Mala som spolužiačku Annamária a aj sme ju tak volali

araavdva
23. júl 2023

@andrejka1974 absolútne v tom dieťa zmätok mať nebude. Dieťa je s tým úplne v pohode.

maisynka
23. júl 2023

@slavomira236 ju volaju Ema Eli? to vazne?

slavomira236
23. júl 2023

@maisynka ano tak sa vola aj ju tak volaju

ariannazara
23. júl 2023

Ja osobne by som po mužovi nikdy meno nedala a mohol by sa aj na hlavu postaviť 😅 inak môj syn sa vola Teo 😂😍

lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
basska_b
24. júl 2023

Na ihrisku bol jeden Cyril a volali na neho Cyrko, tak Cyprián bude Cypko 🤣 jooj, tazke to mas, moj muz chcel dat dake ine meno, ale som mu dala stopku, ale teraz mi uz uši píli, ze keby bol dalsi chalan, dame to jeho meno vytuzene

basska_b
24. júl 2023

Inak v bratovej triede bola Jessica Júlia a Samuel Richard a volali ich Jessica a Samo

michellemary
28. júl 2023

Už som to tu v niekoľkých diskusiách spomínala, mám kamošku, ktorá má dve mená, otec s rodinou ju volá jedným, mama s rodinou druhým, a funguje úplne normálne. 🙂 A ja sama mám tri mená (jedno krstné, dve birmovné) a všetky aktívne používam 🙂 Niektorí ľudia ma volajú ešte aj prezývkou...

maisynka
28. júl 2023

@michellemary birmovne 🤣🤣 to ma zabilo