Ahojte prosim poradte meno pre chlapčeka..
Nechcem vobec slovenske meno,ziadne Jakubko atd.
Chcem skor zahraničné,ktore uz je aj na Slovensku “normalne” napr.Lucas atd.
Prosim negativne komenty si nechajte pre seba,nam sa jednoducho slovenske mena nepacia.Dakujem
Jakub nie je slovenské ale hebrejské meno. 😉
Oliver, Tobias, Markus, Christian
V linku nájdeš rozšírený slovenský kalendár mien, sú tam aj zahraničné mená od Jürgena až po Seana. https://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php
Slovenske mena asi myslis take, co su "slovenske" uz dlhsie. Lebo vacsina "slovenskych" mien ma povod hebrejsky, latinsky a pod. a z rovnakeho zakladu vznikli aj zahranicne verzie nasho "slovenskeho".
Takze hladas mena, ktore ani v sucasnosti nie su v kalendari? Ako spominas Lucas, Andreas, Simon (bez diakritiky "sajmon"), Tobias...
@nafka0483 a.k.a Lukáš, Andrej, Šimon, Tobiáš ... nechapem aky je v tom rozdiel, ked tam nedaju diakritiku, je to viac cool :D
@snazilka_bio_mamka aj mne sa veľmi páčia mena so š, Tobiaš, Tadeaš,Šimon, Matyáš....ak by som mala chlapca, ani by som nevedela vybrat
Noel
@snazilka_bio_mamka Ved to je otazka, ci chce nieco take, co je u nas "udomacnene" ale zas nie az tak dlho, cize stale to znie zahranicne, alebo chce meno, kde vobec neexistuje slovensky ekvivalent, napr. Nathan (pokial viem tak nemame u nas ziadny preklad tohto mena).
Lio
Slovenske mena ani neexistuju, ak sa nemylim. Mozno slovanske ale slovenske nie...
Hugo, Alexej, Gaspar, Adam, Rafael, Oliver, Adam, Maxim, Alexis, Noah, Eliot, Evan, Leandro, Mael, Malo, Gabriel, Izak, Timeo
Náš je Teo ale v pôrodnici bol aj Theo
Matteo....
Liam, Leo, Noel, Tobias, Christian, Luka, Kevin, Alex, Damian, Teo, Marko
Hlavne daj také meno, aby sa nemusel 5x predstavovať a hláskovat každému svoje meno, že ako sa píše 😀 za mňa Albert. Neviem prečo, ale sa mi strašne páči. Najmä si treba uvedomiť, že v kolektíve na škole chlapcov volajú plným menom, bez zdrobnenin. Takže je dôležité, aby meno v tej plnejsvojej forme znelo dobre
Theodor... Theo... prip. u nas malo davane Eduard.... meno by malo sediet k priezvisku... napr... moderator Jurasko ma syna Tristana... oki... ale.... uz spolu- Tristan Jurasko...znie to.... fakt divne....
Vergil,Cvetelin,Preslav,Tonislav,Nikolai,Christofor,Jordan,Zlatin,Michail,Cvetomir,atd.tieto su Bulharske
Leonard, Luis, Stephan, Ian... tieto sa mi pacia celkom
Jonáš
Felix
Ja som mala v zozname : Ruben, Matias, Bruno, Levi, Felix, Eliot, mozno sa Ti niektore zapaci, ale hlavne by Ta malo chytit za srdce ;)
Daj take, aby to nebola parodia ked bude mat 2 nestre, 100 kil a 60 rokov. Nech sa hodi aj chlapovi
Nechapem ani co je zle na mene Jakub.. alebo Tomáš, alebo Adam. Sú to vsetko medzinárodné mená, nikto sa na teba nebude kukať jak na puka.
@saganka Felixa som chcela, no muz sa nevedel stotožniť
@snazilka_bio_mamka zalezi nad tym, co si predstavujes pod pojmom "medzinarodne" meno. S takym Jakubom budu mat problem napriklad Anglicania, Francuzi, Spanieli... pretoze vsade ho budu vyslovovat inak... ZakYY vo fr Dzejkab anglicania a Spanieli ani neviem...
Ja mam Liamka 🤍 Liam
@snazilka_bio_mamka nie je to viac cool, len sa to niektorým proste viac páči. Taký Tobiáš znie napríklad podľa mňa úplne hrozne (nikoho neurážam, je to len môj pocit), Tobias je za mňa fajn.
@nafka0483 Lucas aj Lukas je už v kalendári
Autorke: za mňa je Lukas/Lucas top, potom napríklad Matias, Michael, Chris, Eliot, Alexej, Felix, Robin
Sidon
aky je rozdiel v Lucas a Lukáš? aj tak ho budete volať Luki..Ak máte také priezvisko, smelo do toho. Ale ja sa za brucho chytam ked vidim Armando Lakatoš alebo Chiara Tóthová.