Ahojte, potrebovali by sme s mužom poradiť.
On nemá v láske svoje priezvisko - Lakatos. No ja by som bola veľmi rada ak by som aj ja po svadbe mala jeho meno a aj naše deti.
A práve sa dostávame k “problému”. Čakáme už bábätko ale pohlavie ešte nevieme. No od začiatku vymýšľame mená a nedarí sa nám moc dobre. Máte nejaké nápady na meno k tomu priezvisku? Aj dievčenské aj chlapčenské. Ďakujem😊 Ešte uvažujem , že by ostala verzia Lakatos aj v ženskom rode, nie Lakatosová.
Nechcela som to písať ale áno. Možno nakoniec zoberieme moje..
Mam známu čo si zobrala muža s priezviskom Sarkozy. Narodila sa im dcéra, a nechali mužskú verziu.
Všade mali problém. Zhanas lekára? Povedzte meno dieťaťa, Sarkozy. Odpoved: my sa Vám ozveme, viac sa neozvali, alebo viete čo? My už mame vlastne plno, skúste inde
Po 2 rokoch mala dosť, muž aj dcéra si zmenili meno na meno známej za slobodná
Hoci to ona predtým hrdo vyhlasovala sa nemá problém sa volať Sarkozy
@pribinak moc som nepochopila v čom bol problém... maďarské meno? to už aj to je problém?
@deti95060810 cigánske
Ale samozrejme nehadzem všetkých romov do 1 vreca, sú aj slušní, vzdelaní a veľmi úspešní
@pribinak Vážne niekto súdi ľudí podľa priezviska??? Ty máš známu, známa má známu a tá ma kona a on má sesternicu bla bla bla... a lekárka nezobrala dieťa lebo malo priezvosko Sarkozy a hneď si to spojila, že je róm? Vieš koľlko "bielych" ľudí má akože "rómske" priezvisko ? Napr aj ja, za slobodna som sa volala dosť bežným cigánskym priezviskom a pritom som biela ako lalia a NIKDY ma nikto neškatulkoval podľa mojho priezviska. Myslím, že aj taká Silvia Lakatošová, ktorá má mimochodom stále svoje priezvisko za slobodna aj ked je vydatá nemá problém s tým, že je Lakatošová.
A teraz pre autorku... je pekné, že si chceš zobrať meno po svojom mužovi aj keď má akože "romske" priezvisko.
@mistymay33 super, teším sa s tebou
@mistymay33 No tak, nebuďme naivné. Ľudia majú predsudky voči ľuďom s rómskym priezviskom, nech je dotyčný aj biely ako krieda. Nemalo by to tak byť, ale je to tak. Poznám dosť ľudí v okolí, ktorí si kvôli tomu menili priezvisko. Ani by som neverila, koľko bielych existuje s priezviskom obvyklým pre rómsku komunitu.
Ani môj muž nie je róm😊
Ja by som išla do echt slovenských mien.Iveta,Ivona,Radka,Slávka,Kvetka,Eliška,Dušan,Jarko,Cyprián,Valentín...No neviem.Veľa šťastia pri výbere.
Ja by som volila nejaku klasiku - Daniel, Martin, Marek, Miroslav, Lenka, Lucia, Eva, Ivana...
Ja mam manzela Horvátha. Toto meno je tak rozsirene, ze som za svojich 30 rokov stretla asi dalsich 20 ludi s menom Horváth. Vacsinou bielych. Manzel ale mal nejake opletacky kvoli svojmu priezvisku a chcel si zobrat pri sobasi moje priezvisko. Nedovolila som ho ale ja mam aj jeho aj moje rodne. Nase deti sa volaju richard a livia, skusali sme najst co najmenej ciganske, velakrat mi manzel vravel, ci ich nakoniec nepremenujeme. Urcite nie zahranicne a mne vadili u chlapcov aj mena konciace na -slav, a tie najvacsie pijacke mena jan, frantisek, jozef, stefan... U dievcat zase mne nemohli vyberat z mien ako sara, sofia, nina lebo ich je strasne vela ..
Celkom sa mi páči kombinácia Andrej Lakatoš, alebo Patrik Lakatoš. Pre dievčatko Lenka, alebo Laura.
Karin a Dávid, Lucia a Lukáš
Matej, Laura, Lujza..
Lea Lakatošová ♥️😃
Poznám Alexandru a Petru Lakatošovú...
Mne by sa páčila Lenka Lakatoš a z chlapčenských akékoľvek...Dávid, Samko, Adam, Matej...
Podľa mňa je priezvisko Lakatoš/ová úplne v pohode (pre pobavenie - pracovala som v personálke a vedela by som napísať zopár "top" priezvisk a následne by si bola vďačná za Lakatoš/ová) 🙂 Určite by som však vyberala skôr klasické mená, žiadne zahraničné výstrelky. Niečo ako Matej, Filip, Richard, Peter, či Alena, Katka, Petra a pod.
Bez urážky, k tomuto priezvisku môžete dať akékoľvek krstné meno, stále to bude u ľudí evokovať ciganov
Hm, myslím že muž si asi užil svoje