Pomenovanie dieťaťa po otcovi

karolk123
28. mar 2024

Dobry den potrebujem zistit jednu vec mam byt otec dietata priatelka je v 8 mesiaci z predošleho vztahu ma ešte jedno dieta chlapčeka 6 rokov vychovavam ho ako svojho a aj maličky ma berie ako vlastneho otca nakolko biologicky otec sa stal drogovo zavislym asocialom čo je stale v base snažime sa sudnou cestou docielit aby sa zriekol otcovstva aby som si ho mohol ja privlastnit a dat mu moje priezvisko nakolko mi je jedno či som ho splodil alebo nesplodil ja vychovavam ho od plienok z laskou a najlepšie ako viem ale je tu problem odkedy zostala priatelka somnou tehotna tak sme sa dohodli sme sa na tom ze este nenarodenemu dietatku dame moje priezvisko nakolko to byva vo zvyku lenže je tu zadrhel v poslednej dobe priatelka zmenila nazor a uz chce dat nenarodenemu dietatku priezvisko po sebe a jej odôvodnenie je že až ked sa vyrieši jeden potom sa bude riešit druhy ale ja s tymto nesuhlasim a prichadzame do denno denneho sporu poradte ako mam pokračovat

anjelicek26
28. mar 2024

Vezmi si ju...

gleep1
28. mar 2024

Asi zacala citat modreho konika a povedala si ze pre nu bude lepsie ked sa deti budu volat po nej az do doby, kym si ju nevezmes. A ma pravdu.

karolk123
autor
28. mar 2024

@anjelicek26 zdravim uz aj to som navrhol lenže to zamietla nakolko už ten 6 ročny chlapček ma v rodnom liste zapisaneho hentoho asociala a aj keby si ju vezmem tak potrebujeme od neho povolenie na premenovanie chlapčeka ale to on neda už len z toho ze chce robit naprieky

matullienka
28. mar 2024

@karolk123 ja sa jej nečudujem,bude mať druhé dieťa s ani jedným nebude mať rovnaké priezvisko.

karolk123
autor
28. mar 2024

@matullienka jasne po jednej stranke to chapem ale momentalne pred nedavnom sme vyhrali sud z jeho biologickym otcom o premenovanie dietata a chlapček sa už vola po priatelke lenže ona je teraz uz aj proti tomu ze jeden sa bude volat po nej a druhy po mne jednoducho je to cele na hlavu

karolk123
autor
28. mar 2024

@gleep1 zdravim aj to som navrhol uz som na to odpovedal jednej pani pred vami aj to je problem ja by som sa chcel za nu oženit ale ona je proti tomu aby sme sa zosobašily nakolko ona by zobrala moje priezvisko ale chlapček nie nakolko tam tiež treba povolenie od biologickeho otca

matullienka
28. mar 2024

@karolk123 navrhni jej aby si nechala aj svoje priezvisko a bude mať tým pádom priezvisko oboch detí

maranco
28. mar 2024

@karolk123 pri sobáši si ty môžeš zobrať manželkine priezvisko a budete tak mať všetci spoločné

matullienka
28. mar 2024

@maranco vidíš aj to je možnosť. A ešte by si ušetrili ťahanie po súdoch a blbcovi by v base vystrelí kocúra, lebo by dosiahli svoje aj bez jeho súhlasu

karolk123
autor
28. mar 2024

@maranco no to je to viete som chlap cely život robim všetko pre to aby bola vždy spokojna a vo všetkom ustupujem nemam ju doma ako svoju služku doma varim upratujem a robim všetko čo stihnem kym idem do prace ale v tychto veciach jej nepovolim aby som si ja zmenil meno alebo aby som ju nehal aby dala dietatu meno po sebe

matullienka
28. mar 2024

@karolk123 a prečo by potom ona mala ustúpiť a dať meno po tebe? Ty neustupiš a ona musí?

lauricka
28. mar 2024

@karolk123 vezmite si ju bez podmienky, ze musi premenovavat starsieho. Prieky jeho biologickeho otca predsa nemozu byt prekazka vasej svadby. To budete riesit neskor, ked tak.

777januska777
28. mar 2024

@karolk123 neviem ako to je, ale ona si teoreticky môže nechať dve priezviska, aj svoje aj tvoje nie? A budeš aj ty aj ona spokojná. Takže sa môžete brat.

deedol
28. mar 2024

@karolk123 necitam vsetko, ale mozes si aj ty vziat jej priezvisko, vies? teda ona si necha svoje, deti budu mat po nej a ty sa pridas.

deedol
28. mar 2024

teraz citam, ze to nechces. nechapem, preco nie.

nwnw
29. mar 2024

@karolk123 si predstav, ze mas brata, ktory ma ine priezvisko. Ako by to bralo okolie? No ona ma pravdu. Deti nech maju rovnake, akekolvek. Mozte sa zosobasit s tym, ze si ona necha svoje priezvisko a aj detom. Alebo si daj Ty jej priezvisko a hotovo, ked chces rovnake ako deti. V dnesnej dobe nic nove.
Pokial budu mat s surodencom a mamou rovnake, nik nebude riesit ani kto je bio otcom. Otec budes ty, ked sa budes detom venovat.

stannkal
29. mar 2024

@karolk123 príliš sa nechavas ovládať svojim egom a priateľka je tiež dosť ješitná keď si ta nechce zobrať len kvôli priezvisku. V dnešnej dobe už nikto nerieši priezviská deti vs rodiča, ale kvôli deťom by bolo dôležité aby oni mali rovnaké. Ja si myslím, že by bolo vhodné aby ste sa zobrali, keď máte také opletacky s biologickým otcom. Ja tiež nemám rovnaké priezvisko ako moja biologická dcéra a sme s manželom aj zosobášení a fakt nikto to vôbec nerieši, ani sa kvôli tomu necítim nejak menejcenne.

belllinka
29. mar 2024

@nwnw ak maju deti ine priezviska, okolie to absolutne neriesi. Preco by malo?? Je im to jedno.
@karolk123 zena nech si po svadbe necha 2 priezviska a kazde dieta bude mat ine.

belllinka
29. mar 2024

@stannkal preco si aj ty myslis, ze je dolezite, aby deti mali rovnake priezvisko?

kaktusik007
29. mar 2024

@karolk123 tvoja priatelka sa ide zachovat velmi mudro - ide dat dietatu svoje priezvisko, ktore ma aj jej starsie dieta.

nerozumiem co ti to vadi - zobrat si ju nie, az potom vytasis svadbu ked vidis ze tvohe priezvisko dietatu dat nechce. Samozrejme ze ta potom poslala na strom 🤣 co si cakal????

deti sa maju volat ako ich matka ----- nestala ti za to, aby si si ju vzal, zabudni na to, ze sa bude dieta volat po tebe.

a obzvlast, ak si hento vytrpela s otcom svojho prveho - je logicke, ze uz nikdy taku kravinu, aby sa dieta volalo inak ako ona, v zivote neurobi.

katuskacicuska
29. mar 2024

@kaktusik007 👍👍👍👍presne pravdivo napisane…

belllinka
29. mar 2024

@kaktusik007
@katuskacicuska ved vychovava a stara sa o cudzie dieta, nerobte tu z autora nejaky odpad. 🤦‍♀️ Este si to dieta chce aj osvojit. Ona by mala byt stastna za taketo chlapa a nie trapne jesitna.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
29. mar 2024

Tak si ju teda vezmi a poziadaj o osvojenie toho prveho dietata

kaktusik007
29. mar 2024

@belllinka ale so svadbou prisiel az ked zistil ze bude ine priezvisko ;) dovtedy svadbu neriesil. Jasne ze ho poslala na strom, ktora sa chce vydavat vo vysokom stadiu tehu? 🤷🏼‍♀️

je fajn ze vychovava jej dieta, a prave preto ked videl - ake problemy robi ak sa dieta vola inak - ma zaraza ten jeho pristup. Ved aj on si moze zmenit meno --- to zase striktne odmieta. Ja by som nikdy nedovolila, aby sa moje malolete deti volali inak ako ja - preto stale nosim priezvisko ex, napriklad.
@sheila121 ale no, zas neprehanaj - nie je to o tom kto pise, ale CO pise ;)

h2
29. mar 2024

Rozum mi stojí! Čítate vôbec niektoré, čo autor píše?! On ju o ruku požiadal, ona odmietla! Tak aké "vezmi si ju"? To si ju má vziať nasilu, proti jej vôli? Naozaj nedokážete niektoré pochopiť, že existujú na svete aj ženy, čo sa nechcú za každú cenu hneď vydávať? Hlavne, ak ona má za sebou už jednu zlú skúsenosť.
Autor, miluješ jej prvého syna, ktorý nemá tvoje priezvisko, ako vlastného. Tak tvojho vlastného by si nemiloval, keby mal jej priezvisko a nie tvoje? Prečo má ona ustúpiť? Prečo má vždy ustúpiť žena? Ak som správne pochopila, jej prvý syn sa najprv volal po svojom otcovi, potom ona zložito súdnou cestou dosiahla, aby sa volal po nej. Možno to nechce znova absolvovať aj v tvojom prípade, ak by ste sa z akéhokoľvek dôvodu rozišli, v čom ju úplne chápem. (A toto píšem, ako žena, čo nemá so svojím vlastným synom rovnaké priezvisko!)

oktoberka
29. mar 2024

Ono možno nie je chyba v tebe,ale v priateľke.
Teraz si ťa zastane trošku.
Chces si ju vziať a iba nechce?dáva si podmienky zmeny mena kvôli staršiemu synovi?ved tak ako ty môžeš prijať jej meno,môže prijať ona s dieťaťom tvoje. A o staršieho syna sa staráš,chces sa o neho pobiť....čo jej vadí?
Keď si raz neváži,čo má....potom môže ostať s dvoma deťmi kľudne aj sama.
Lebo vstupme si do seba,ženy,že bohužiaľ,máme medzi sebou aj také,čo od dobroty nevedia čo skôr a z muža si urobia iba peňaženku.

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkamotka
29. mar 2024

Vsak ty, ona a bábätko by ste mali jedno priezvisko a uz by ste len doriesili starsie dieta

h2
29. mar 2024

@evkamotka Ale práve o to ide, že to jedno priezvisko on chce, aby bolo jeho a ona, aby bolo jej. A ani jeden nechce ustúpiť.