Páči sa vám meno Tereza?

kava1812
3. máj 2023

Ahojte, dozeraz sme s manzelom mali vybrate meno pre dcerku - Klara. Rodim koncom juna a prestalo sa nam pacit, 😂najnovsie sme sa zhodli na Terezke.
Paci sa Vam to meno? Hodi sa k menu Ester, vsakze (starsia dcerka)🙂

pandusica
3. máj 2023

@kava1812 mne sa pacia obidve aj Tereza aj Klara, osobne viac Klara. Ale teraz ked tak rozmyslam aj Tereza je super, lebo obe maju v sebe Ter. Ja len my mame Ester a k nej mame Saru🙂

a_alexandra_a
3. máj 2023

Prečo vyberáte meno aby sa hodilo k súrodencovi? My nie sme v stredoveku, aby sa niekto predstavoval som Richard, syn Jánov, brat Michalov. Ty keď sa niekomu predstavuješ, hovoríš som Jana, Katkina sestra? 😨

Btw. Terezka je krásne meno, dá sa jej rôzne povedať a stále to bude pekné. Len v poslednej dobe ich je už dosť. A mne sa veľmi páči aj Ester 🙂

kava1812
autor
3. máj 2023

@a_alexandra_a ono ani mi nejde o to ze ci to k sebe pasuje, skor napriklad ked niekomu budem vraviet ze mam dve dcery- ester a terezu- ze to znie pekne spolu🥰 neviem to lepsie vysvetlit 😂

cookie29
3. máj 2023

no niekomu to bude zniet ze si sa zakoktala, es-ter-ter-ezu a niekomu sa to bude pacit. Hlavne je, ze sa paci vam.

majka176
3. máj 2023

Mne sa veľmi páči, mám dcéru Terezku, navyše je neokukané, lebo je ich málo 🙂

sunyrose
3. máj 2023

Zdravím, mne sa Tereza nepáči. Je aj dosť rozšírené medzi deťmi /robím s nimi/. Nepáči sa mi domácka podoba Rezi ani Teri...Skôr som za Klárku. Ale, v konečnom dôsledku nám by to malo byť úplne jedno, páčiť sa musí vám....Prajem spokojný výber, hlavne zdravučké bábo.

kava1812
autor
3. máj 2023

@sunyrose vdaka🙂 cely cas to bola Klarka ale neviem co sa stalo, zrazu sa nam to prestalo pacit. Ked sme sa nej bavili, tak nie ako o Klarke ale o babatku, dievcatku, malej, neslo to proste vyslovit 🤷‍♀️😂😂

ankare
3. máj 2023

@kava1812 ano,krasne

kayyaa
3. máj 2023

@a_alexandra_a a ty preco riesis, podla akych kriterii vyberaju meno druhi... ty si daj kludne jessicu a anicku, alebo liama a ferka, ale naco riesit ostatnych...
A teda aj my vzdy vyberame mena tak, aby ladili s menami surodencov, aby boli z rovnakeho "sudka", teda bud vsetky tradicne, alebo vsetky moderne, lebo teda mat jožka a nicolasa je pre mna trochu ulet😃
Ak ale ty mas ine kriteria a nechapes kriteriam ostatnych, je to v poriadku, nemusis chapat vsetkemu😉

@kava1812 Terezka je pekne, ale Tereza znie pre mna dost tvrdo...ale hlavne, ze sa paci vam😊 a k Ester super pasuje😊

pribinak
3. máj 2023

Tereza, Terezka…..veľmi pekne
Za mna Klára je veľmi tvrde meno

lienka192
3. máj 2023

@kava1812 Tereza je krásne meno. Keby mám dievčatko, volalo by sa tak.

trinityf
3. máj 2023

Mnie nie. Ale zalezi na tom? Hlavne aby sa vam pacilo.

0silvia0
3. máj 2023

@majka176 málo Tereziek? Práveže keď som vyberala pre dcéru menu v roku 2004, bolo každé druhé dievča Tereza. Len z toho dôvodu som toto meno nedala, inak by bola určite Tereza.

sunyrose
3. máj 2023

@kava1812 Je to v istom zmysle dobré, že ste prišli k takémuto záveru ešte pred narodením dieťatka. Ak sa vám teda páči Tereza, kľudne ju dajte bez ohľadu na to, aké príspevky si tu prečítate. Ja som napísala iba dôvod, prečo toto meno nie...Mám dospelé deti a spolužiaci ich nazývali všelijak...., nie je pravdou, že ako to okolie naučíte, tak to bude. Človek niekedy rád žije v predstavách, ale realita môže byť úplne iná. Platí to iba do istého veku dieťaťa. Avšak, ak sa s tým rodič vyrovná, nie je o čom. Najčastejšie dieťa oslovuje predsa len rodič....

jamimo
3. máj 2023

@kava1812 Tereza je 👍 Ester v mojej top 5. Kamarátka má Kláru. Od mala ju volajú Klárka. A teraz majú hlavu v smútku (má 12 rokov), že dcéru volajú tak detsky- Klárka, že už sa to nehodí k veku. Chceli by ju volať Klára, ale dcéra sa hnevá, že to znie, že sa na ňu hnevajú...Napr. mne osobne sa páčia mená vyslovené tak ako sú v kalendári. Klára, Gréta, Anabela... ale každého osobná vec.

almia
3. máj 2023

@kava1812 nepáči sa mi vôbec
Skôr Klára..😂

kava1812
autor
3. máj 2023

@sunyrose ved ano, suhlasim so vsetkym 🙂 Meno vyberame my rodicia🙂a v podstate mi je jedno co si kto bude mysliet o tom ako babatko pomenujeme, ja som len cisto zensky jesitne zvedava 🙂 a niekedy je fajn si precitat / pocut ze - dali ste pekne mena detom 🙂

camelie12
3. máj 2023

Terezka je moje vysnivane meno pre dievcatko ❤
Ale mame dvoch chlapcov a dalsie dieta uz pravdepodobne nebudem mat.

Meno skor vyberajte podla toho, ci sa hodi ku priezvisku dietata. V tej podobe ho bude pouzivat ovela castejsie a dlhsie ako v spojeni s menom sestry.

Napriklad ak mate dlhsie priezvisko, zvolit radsej kratsie krstne meno a naopak.

Takisto sa odporuca, aby sa krstne meno nekoncilo tym istym pismenom (resp. podobne znejucim) ako sa zacina priezvisko kvoli horsej vyslovnosti a zrozumitelnosti.
Napr. Ester Radačová, Lukáš Žilinský, atd...

A samozrejme este dolezity aspekt, ci sa vam s muzom jednoducho paci to meno 🙂
Drzim palce pri vybere!

anjelicek26
3. máj 2023

Sestra ma Terezku... mne sa nepaci, ked jej hovoria "Teri"... co ti ja viem, chlpky na zatylku sa mi jezia 😅 Ale inak je to pekne meno.

henrikir
3. máj 2023

mne sa velmi paci meno Terezka, tiez sme nad nim s muzom uvazovali, ak by sme mali dievcatko 🙂 mame Kubka 😀 ale ak by sa nam narodilo dievcatko, tak by to bola jednoznacne Terezka🙂

camelie12
3. máj 2023

@henrikir, my mame Matuska a Samka (ale namiesto Samka som povodne chcela viac Lukaska, Tomaska, Adamka alebo Filipka) 🙂

anjelicek26
3. máj 2023

@henrikir sestra ma presne tuto kombi 😅😅 Jakubko je 3 roky starsi 😅

marhulka13
3. máj 2023

@kava1812 Terezka je moje srdcové meno, lebo naše dievčatko sa takto malo volať. Pre mňa veľmi krásne meno

zefyra
3. máj 2023

@kava1812 mne sa páči, mám dcéru Terezu

basska_b
3. máj 2023

Ak sa to paci vam, urcite dajte. A jasne, dajte, ked sa hodi k Ester. Moj muz chcel Terezku, ale moja mama je a prislo.mi to cudne, ja nie som moc za davanie mien po rodicoch a starych rodicoch, ved je tolko peknych mien. Inak, ja som tiez vybrala mena, aby surodenci ladili. Mne to neznie, ked jeden sa vola Peťko alebo Jožko, druhy Liam Nathaniel a sestrička Zorana

popoluskaxy
3. máj 2023

@a_alexandra_a Samozrejme, že zladiť deťom mená aspoň podľa znenia resp. podľa skupiny, do ktorej patria, je pre niekoho žiadúce. Mne by do úst nešlo, ak by jedna bola Izabela, druhá Jarmila a syn napr. Dion… Som presvedčená, že deti by mi vyber vyčítali. Alebo taká dvojica Jozef a Liam… mne to príde ozaj divné. Jedine, že by bol otcom každého iný muž 😉

@kava1812 Ester sa končí spoluhláskou. Možno by bolo pekné aj Iris, Dagmar, Miriam… Viem, že Elišiek je mraky, ale aj to by sa hodilo. Tereza je pekné meno. Verzia Terézia sa mi už tak nepáči. Dajte na svoj pocit. Keď vám Klára nešla prirodzene vysloviť, keď ste o bábätku hovorili, tak je fajn to zmeniť. Držím palce 😉

54tinka54
3. máj 2023

@kava1812 Tereza/Terezka je fajn, akonáhle sa ale skracuje na Terka alebo Teri, to sa mi už nepáči

7miriam77
3. máj 2023

Tereza je krásne meno ❤️

jana_eyre_2
3. máj 2023

@a_alexandra_a podľa mňa, ak sa mena k sebe hodia, tak sa ľahšie vyslovujú.. občas musíš povedať každému zvlášť menom ak ich je viac a keď chces rýchlo povedať, tak je jednoduchšie ak si nemusíš lámať jazyk.. preto som aj ja vyberala deťom mena tak aby sa k sebe hodili..

h2
3. máj 2023

Mne sa páči, ale práve s tou Ester mi to príde divné. Lebo Ester sa končí na ter a tak sa začína meno druhej dcérky. Čiže spolu ES-TER-TER-EZA. 🤔