Ahojte baby, tie ktoré máte doma alebo v okolí dievčatká s menom NOEMI . Ako ich voláte,keď im chcete povedat zdrobneninou? Noemka? Či dá sa aj inak?
Nonči
Ak by som dals cudzojazyčné meno, tak by som ho neposlovencovala a nerobila zdrobneniny
Nomka či Rodrizinko, proste len Noemi
Mala som spoluziacku Noemi. Nikdy sme jej nepovedali inak. Tiez som nazoru, ze ked uz cudzojazycne meno, tak nezdrobnovat. To je cele zle. Dcera ma teraz v skolke chlapca, co sa vola Jaden. A ked pocujem, ze ho volaju "Dzejdenko", tak mi ide dekel na mesiac odstrelit. To je fakt strasne.
Noemi sa nezdrobnuje. Aj Mas pocit,ze babatko chces volat nejako "neznejsie", Tak jej Tak jej hovor - malicka, drobcek,laska, anjelik,princezna, slniecko,najdi Si to vhodne...
Mame v okoli cca 3 rocne dievcatko Noemi, volaju ju Noemka 😬
Ja keď som videla napísané Zouinka, ako Zoe (?) už asi nič horšie neexistuje. Dajte si pre mňa za mňa aj Šeherezadu ale nerozumiem prečo je potrebné to meno ešte potom hovadit zdrobnelinami.
Na Slovensku je veru “problém” s menami. Všetko sa zdrobňuje. Slovenské mamičky majú pocit, že akoby ich láska k dieťaťu je potom väčšia.
Synovec sa volá Roland. Bol malý, bol iba Rolko, Rolandko, Rolík. Teraz? Neznáša, keď ho takto volajú, lebo on nie je malé decko. A my si musíme odvykať z tých zdrobnenín. 😄
Potom máme v rodine dvojičky. Barbora a Mateo. Volajú ich Barbie a Mateuško. A teraz ja som mala problém. Moje vtedy 5 ročné dieťa odmietalo hovoriť Barbi. Vraj, keď ideme pozrieť Barbi, ideme pozrieť Kena. Poznáte bábiky Barbie a Ken? Tak teraz skúste to dieťaťu vysvetliť. Nuž skúsila som. Tak sa ma dieťa opýtalo, že ako sa volá dievčatko. Hovorím, že Barbora.
Odvtedy ju volá iba Barbora a Mateo. A rodičia? Nuž je to vidieť, že sa im to nepáči. Mená vyberali oni, tak čo?!
Ja sa mám cítiť nepríjemne ?
Napíš správu 🙂
Ja mam 2 ročnú Noemi. To meno bolo moja srdcovka už od detstva a voláme ju Noemi, Noemka aj Mimi.
Tiež máme dcérku s týmto menom a voláme ju Noemi alebo Emi☺️
Noemka
Noemi- Noe, Nomi, Nona, Emi, ...neriesila by som zdrobneniny- nehodia sa na toto meno ( Noemka, Noeminka...to je des!!)
Nerobte to tym detom🙏Ved Noemi nie je slovenske meno,preco by sa malo komolit a sklonovat? Je aj tak dost kratke. A patvary ako Noemka su hrozne pre usi,au🙈
Poznám jednu a je Nomka