Nezhoda vo výbere mena

19. máj 2020

Vyber mena som chcela riesit s muzom od prvych tyzdnov tehotenstva, ale zo vsetkeho hlavne zo mna si utahoval a hovoril scestne mená, resp stale omielal jedno s kt vedel ze nesuhlasim, nebral to vážne. Ako čas postupoval, moje vymyslene mena padli a zacala som hladat nove, mala som 4 favoritov Olíviu, Timeu, Adelu a Anetu, okrem tychto mien boli na zozname este Michaela, Laura, Linda Tamara, Simona a iné... Spolu s detmi sme prisli k uzsiemu vyberu Olivia a Timea, s tým že sme sa zhodli na mene Timea, co sme predlozili ockovi. Tomu sa to vsak velmi nepacilo, ale to ze aj deti na nom vytrvalo trvali, vyzeral ze sa s tym zmieril. Ako cas plynul, kazdy sa nas zacal vypytovat na meno a tu nastal problém, z mojej strany sa viac menej vsetkym meno pacilo, ale jemu kazdy druhy meno okomentoval ako madarske alebo inak nie pekne, chcel meno prehodnotit. Chvilu som sa tym zaoberala, ale nemalo to zmysel. Mne ani detom sa uz ziadne ine meno nepoudavalo. Narodila sa nam Timea. Tu to ale neskoncilo. Kazdy do toho stale rype, vyslovene mi to vadi lebo muz pride nasrdeny domov s tym ze ho ide je*nut lebo kazdy si z neho utahuje, ze madarske meno. Tiez sa mu na nom nepaci koncovka ea.
A ze ked meno niekomu hovori, ze ho kvoli tej koncovke nerozumeju, nechapem co sa da na mene Timea skomolit. Som z toho nestastna ze sa zan nevie postavit, ked sme ho uz dali, pre mna aj keby bolo marťanské, tak sa mi jednoducho paci a hotovo. Okrem toho nie je madarske, ale grecke. . Tiez komentuje ze ked on nemohol co to povedat do mena, ak budeme mat dalsie dieta, tak vyberie on a ja budem musiet byt ticho. 😕 Aco si o tom mysliet? Bude to vzdy, alebo si zvykne? Prestanu ludia rypat? Mam pocit, ze cim viac to on v hlave riesi, tym viac tie negativne reakcie pritahuje.

darina2711
19. máj 2020

Joj,vziať rozum do hrsti a poslať ich kade ľahšie .Ja som myslela že takéto niečo zvyknú deti v škole riešiť,nie dospely ľudia,veď vám sa páči a hotovo a čo koho do toho?🤷

dooodka
19. máj 2020

Zdravím. Ja som chcela Dávida a manžel Šimona. Rozhodnúť sa malo až ked ho 1.x uvidíme. Aj tak bolo. Muž sa spýtal tak čo? Na ktorého vyzerá. A ja v návale emócií a slzami v očiach že neviem a nech vyberie. Dúfala som že dá moje kedže pôrod, stres, panika (rodila som nečakane-prečasne) samozrejme že dal Šimona. Zvykla som si 😁 čo mi ostávalo? A ľudia tiež to je také biblické. Ej a Peter, Pavol, Matúš, Mária niesu? Treba to odignorovať. Neriešiť, neodpovedať alebo na drzovku povedať “ten váš Janko to tiež s menom nevyhral”. Za mňa manžel rieši veľmi nepodstatnú vec a mal by radšej túto energiu venovať Vám a malej. A Timea je pekné meno 😊

c_est_la_vie
19. máj 2020

Podla mna su vsetky mena ktore si uviedla velmi pekne a mne ani nenapadlo ze Timea ma madarsky povod.
Manzelovi daj cas nech sa zmieri a ostatnych posle kadelahsie. Podla mna si z neho utahuju len kvoli tomu ze tak extremne na to reaguje a nechapem dospelych, co taketo hluposti riesia. Sto ludi, sto chuti. Z nas si zasa muzovi kamosi robili srandu aby sme dievcenske meno vybrali take, aby sa hodilo i k stripterskej tyci kebyze pokasleme vychovu. Zasmiali sme sa s nimi a sli dalej 🙂

ave_eva
19. máj 2020

Ahoj🙂 aj my máme Timeu, a nikdy mi nik na to meno nič zlé nepovedal. Nepočula som od nikoho ani pripomienku, ze je madarske. A to my sme Slováci ako repy. Je to skratka krasne meno, s mnohymi tvarmi....vybrali ste dobre a muzovi nic ine neostava, len to predychat 🙂

sasa1310
19. máj 2020

no mala si riešiť meno s manželom a nie s deťmi. A urobiť kompromis, aby sa páčilo obidvom.

queen_el
19. máj 2020

A čo ak to aj je maďarské meno? To má byt akože nadávka? Bože môj.

autor
19. máj 2020

@sasa1310 s manželom som sa o to pokusala od začiatku, sám normálne meno prv nenavrhol a moje poskrtal, tak som potom riesila s deťmi. A keď už začal navrhovať normalnejsie, tak sme vsetci ostatní boli namotaní na toto jedno.

autor
19. máj 2020

@queen_el neviem, mne sa páči...

queen_el
19. máj 2020

Nechápem, čo je na tom zlé, ak by bolo latinského, hebrejského, hocijakého pôvodu tiež by bolo zlé? Myslím si, že v posledných rokoch sa meno Timea dosť rozšírilo aj na Slovensku, aj keď áno, pochádza z Maďarska. No a? Ale celkovo si myslím že komunikácia zlyhala, mali ste si vybrať nejaké iné meno, co sa páči vám obom. Toto nikdy nie je dobrý nápad, ak jeden z rodičov nie je spokojný.

sense
19. máj 2020

Mu povedzze dalsie teda vyberie on.... tiez by som riesils meno s muzom ako s detmi a hladala kompromis

rybka80
19. máj 2020

Timea je nádherné meno. Keď som bola malá dala som také meno svojej bábike. A keby mám dcéru, a bolo by to na mne, bola by to Timejka 🙂 Ale mám chlapca. Asi našťastie, lebo bývalému sa tiež meno Timea nepáčilo, vraj ako meno pre mydlo..

lenicka777
19. máj 2020

Nech si každý dá meno aké sa mu páči a aké chce 🙂 každého osobne rozhodnutie sme dospelí ľudia a mali by sme to rešpektovať inak aj my sme chceli Timeu ale čakáme chlapca tak to nakoniec bude Timotej

hederamonstera
19. máj 2020

Aspon vidno, ze zijete stastny zivot, ked vas rozhodi, co si druhi myslia o mene ;) skoda zivotneho casu, ktory miniete na to, nie?;)

asia83
19. máj 2020

Timea je maďarské meno. Žijem v maďarskom prostredí, takže to viem. Tu ho iná ako Maďarka nedá. Len nechápem, čo už teraz riešite. S krížikom po funuse.

blah24
19. máj 2020

Z lidi si hlavu nerob. My mame Benedicta a skiro nikdo nechape proc sme ho dali. Nam se proste libi. A duchodci z okoli mu rikaji dominik 🤦🤣

hederamonstera
19. máj 2020

@blah24 to je krasne meno!🙂

blah24
19. máj 2020

@hederamonstera dekuju moc 🙂

fomelka
19. máj 2020

No to som ešte nepočula aby sa niekde takáto veda robila z mena :D Podľa mňa je to krásne meno, "neokukané", a nepríde mi vyslovene maďarské... Sa správa ako keby ste jej dali meno Ildiko alebo čo. Ale neboj sa, časom si na to zvykne aj on aj okolie a už to nebude riešiť vôbecc

macik9999
19. máj 2020

Aj my mame Timeu odkedy som vedela ze som tehotna tak sme vedeli ze dievcatko bude mat taketo meno

lucyluv
19. máj 2020

Ja meno Timea tiez poznam ako madarske, ale asi preto ho tak ludia sudia, lebo vacsinou bolo toto meno pouzivane v madarskej komunite. Ja s tym ziadny problem ale nemam, dokonca som sa uvazovala o tomto mene pre dcerku. Keby mi na to niekto povie, ze je madarske, zo srandy by som mu asi povedala ze "igen" 🙂 podla mna je to krasne meno.

kittykat22
19. máj 2020

1x pocujem ze Timea je madarske meno 😀 Myslela som si, ze to je americky trend

lija22
19. máj 2020

heh mam syna janka. nenavidela somto meno. pride mi take bacovske. ano vybral ho muz, po sebe 🤮 Ale berem to ako id, proste len meno, nestoji na tom vesmir. Zvykla som si. aj tvoj muz si zvykne ale chcela by som stretnut debila co bude pindat na timeu, lebo by som to brala osobne. to co za jednoduchych kamaratov ma, ked nevedia byt trochu taktnejsi

jaass
19. máj 2020

Autorka drahá, Timea je nádherné meno.
Buď rada, šťastná, spokojná, že máš dcéru s týmto menom.

Je jasné, že meno majú vyberať obaja rodičia ale keď sa s tým zmieril, tak už teraz by si mal dávať pozor na ústa a trochu sa nad sebou zamyslieť. Ešte mi povedz, s akými je*nutými ľuďmi sa on stretáva, keď nerozumejú menu Timea. Nech je rád, že má dcéru, nech je rád, že má manželku a nech nevymýšľa. Skús sa hrať na urazenú - možno si vstúpi do svedomia a snáď pochopí, že svojím správaním robí zlý vzduch okoliu.

moonlight1210
19. máj 2020

povedz muzovi, ze za prve je to meno greckeho povodu a nie madarskeho a za druhe znamena vesele, dobrosrdecne dievca.

a za druhe by som do neho skocila (vydatne podporene tehotenskymi hormonami, takze by som si to uzila), ze co je to za otca, ze este sa mu dieta ani nenarodilo a uz si ho nevie pred cudzimi ludmi obhajit. este im aj pritakava.
a ked mu povedia, ze nie je podla nich dost pekna, tak co? strci ju do babyboxu?
a jemu ked povedia, ze nie je dost mudry chlap, tak co? pojde sa pod lietadlo hodit?

znama to mala tazsie. strasne sa jej pacilo jedno meno, ale kedze to zaroven bolo meno prvej lasky jej muza, ktora ho podviedla, oklamala a odkopla, tak mal nan jednak tazku spomienku a jednak mal obavu, zeby pri tom mene stale znova myslel na tu zenu, aj na zle veci s nou suvisiace. takze musela vybrat ine. ale tiez to z neho vyliezlo az po dlhej dobe, skoro az pred porodom, ked znama na tom mene chcela trvat stoj co stoj. spociatku si vymyslal same nejasne dovody, ze preco prave to meno nie, aj sa s nou parkrat pohadal. potom sa priznal.

lenuliatko84
19. máj 2020

Muz sa asi stretava s poriadnymi de..bi..lmi.

hettinka
19. máj 2020

Problém nie je meno, problém sú mužovi kamaráti a jeho potreba rýpať. Asi nechcel dcéru, alebo niečo iné je za tým... A meno sa vyberá s partnerom, nie s deťmi, možno je urazený na to, že si ho z toho vynechala.
Riešiť to v prvom trimestri, ked ani pohlavie nie je 100%, je pre chlapa priskoro. On chcel iné meno, s ktorým si nesúhlasila a teda on teraz trucuje a nesúhlasí s tým tvojím výberom. Mala si možno dať obidve (manželov výber ako stredné meno) a mohol byť pokoj.

maya_zilina
20. máj 2020

Vybrala so pekne mena.. Timea a Aneta su z nich najkrajsie...