Neviem sa stotožniť s menom pre dcéru

23. sep 2022

S priateľom sme mali dohodu, že meno pre syna vyberám ja a pre dcéru on. Samozrejme to nesmeli byť žiadne výstredné mená. Ja som tak nejako počítala s tým, že to bude chlapček ( neviem prečo, možno to pramenilo z mojej túžby po ďalšom synčekovi) a ona je to dievka 🤭. Priateľ mal meno vybraté už dávno, vždy túžil po dcérke s tým menom. Ja to meno ale nejak vnútorne neviem prijať. Nie je škaredé,ale je tak strašne používané a pre mňa už otrepané. Z každej strany má niekto dievčatko s týmto menom, ešte aj moja krstná dcéra sa tak volá. Chcela by som pre ňu niečo výnimočnejšie. Pre naše prvé dieťatko vybral tiež meno on. Tiež také otrepané, ale do toho som nijak nekecala, vtedy má iné veci trápili . Priateľ je spokojný s tým, že bude mať svoje dievčatko s úžasným menom a ja sa sama v sebe bijem s pocitom, že ma to meno neoslovilo. Neviem prečo to tak prežívam, viem , že je to len meno, ale aj tak ma to trápi. Ako sa s tým vyrovnať?

sudocek
23. sep 2022

A aké je to meno?

stella14
23. sep 2022

Dcéra má preto dve mená, lebo sme sa nevedeli dohodnúť.

nelca84
23. sep 2022

a priatelovi je jedno ako sa ty citis?

lauriik
23. sep 2022

A preco si pristupila na taku dohodu? Ani na sekundu ta nenapadlo, ze toto sa moze stat? Podla mna ked je tvoj muz aspon trosku empaticky tak pochopi tvoje pocity a vyberiete meno ktore sa bude pacit obom ☺️

evica17
23. sep 2022

Dohodnite sa na nejakom kompromise. Povedz že nechceš také meno aké má tvoja krstná dcéra, že to jeho meno môže byť druhé a prvé vyberiete spoločne,alebo bude len jedno meno ale nie to jeho. Isté sú aj iné pekné mena čo sa vám budú obom páčiť.

emasss111
23. sep 2022

A keby si sa s ním o tom porozprávala? Vysvetlila mu, že veľa dievčat má teraz také meno ☺️ Nech skúsi navrhnúť iné. Možno to pochopí 👍
Inak len pre zaujímavosť by ma zaujímalo, aké meno to je 👀 nejaké tipy mám heh...kľudne aj do správy, ak chceš ☺️

bbebe
23. sep 2022

Jooj viem ako sa citis. Mali sme taku istu dohodu. Normaaaalne som nespavala a stale ma to trapilo ze proste nemoze sa tak volat. Normaalne som revala pred nim ako male decko ze nechcem aby sa tak volala. Nastastie sme meno vybrali nakoniec spolu 🙏 najkrajsie na svete

seahorse27
23. sep 2022

O mene pre dieta by podla mna mali rodicia diskutovat a nie ze jeden vyberie a druhy sa s tym ma zmierit 🙈 Mali by sa dohodnut, najst kompromis. My sme ho dokazali najst nielen s manzelom, ale aj stari rodicia vyjadrili svoj nazor a my sme ho respektovali…Vzdy sa da dohodnut, ved v kalendari je tolko krasnych mien. Nikdy by som nedala dietatu take meno, s ktorym by mal manzel nejaky problem a ocakavala by som to teda aj opacne…

dskjhfdlkdjhl
23. sep 2022

Ak je Tvoj priatel normalny, tak mu to povedz, urcite to pochopi a meno vyberiete spolu. Ak normalny nie je, tak meno je Tvoj najmensi problem. Ale verim, ze mas normalneho priatela a toto vyriesite uplne v klude.

janickacrazy
23. sep 2022

To prečo si pristúpila na takú blbú dohodu? Ved teda pre prvé dieťa vybral meno on, pre druhé vyberieš ty, to si nevieš trochu dupnúť? Tak ty to dieťa nosíš 9 mesiacov, máš nevoľnosti, cítiš sa ako slon, odtrpíš si porod a ani to meno nebude také, aby sa ti páčilo? No by som mu povedala svoje. My sme si napísali mená spolu, potom každý vyškrtol tie, ktoré sa jemu až tak nepáčia a zostali naše favoritky.

thereisabear
23. sep 2022

Škoda tej dohody, je to úplná hlúposť. Mali by ste sa snažiť nájsť kompromis. Porozprávaj sa s ním o tom.

sudocek
23. sep 2022

@seahorse27 presne aj mi sme museli o mene diskutovať. Lebo ja som chcela pre syna meno Félix. A muž sa stým nevedel stotožniť. Je nebude na syna volať ako na kocúra. Nakoniec sme sa dohodli na mene Filip.Tak teraz mi beha po dome malý Fifko🥰.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
23. sep 2022

Ja som zvedava na meno

autor
23. sep 2022

@janickacrazy zas nechcem si dupať a stavať sa na hlavu, mali sme dohodu, súhlasila som s ňou. A to kto vyberal meno pre prvé dieťatko neriešime, pretože ho má napísané akurát na pomníku. Diskutovať sme to diskutovali, spísala som zoznam mien, ktoré sa páčia mne. Vyškrtol z nich šesť a dve nechal ,potom napísal on svoje dve , ktoré chce a skúsili sme losovať aby to bolo trochu spravodlivé . No a pán je šťastkár tak vyšlo to jeho vysnívané🙈. To, že ja si odtrpím pôrod a tehotenstvo tiež neriešim, z logického hľadiska nemôže byť matkou muž. A zvládať tehotenstvo mi ako dobrý partner pomáha ,tu mu nie je čo zazlievať.

@athom to nie je moje meno. Ani keby som pod nickom písala,tak ani ten nie je moje meno tak čo mi má prekážať?

amiaja
23. sep 2022

Toto ja nikdy nepochopim taketo dohody.. aj nasi mali ze chlapcovi vyberie otec a dievcatu mama🤦‍♀️
Ved sa s nim normalne porozpravaj, dajte si nejake navrhy obaja a potom vyberte spolu

tosomja
23. sep 2022

A aké je to meno?

evkamotka
23. sep 2022

Normalka. Ak este nie je na svete, hodit s nim rec o tej dohode atd

veronika3110
23. sep 2022

zas vezmi si to z opačnej strany.. máš vysnívané meno, urobíte tu istú dohodu, ty vyhráš, vyberieš meno, budeš nadšená a on ti povie: že nie, mne sa nepáči, dohoda neplatí... ako by si sa cítila? asi možno sklamaná, oklamaná, neviem.... ked sa na niečom dohodneme, tak to platí nie??
Môj manžel odjakživa hovoril o mene Lenka... ešte som ani nebola tehotná, on už o nej básnil.. a ked som otehotnela, tak bábätko volal Lenka, ani sme nevedeli čo to bude.... a ked sme boli spolu na usg a dr. povedal dievčatko, hned mi v hlave blyslo Lenka...
a neviem.. nespravila by som to manželovi, ked viem, ako veľmi túžil to meno dcérke dať... proste sme sa o tom tiež nebavili.. videla som tú jeho túžbu
a PS: presne takto vyberali meno moja kolegyňa s mužom.. je to chlapec, takže vybral on.. Noel... kolegyni sa to meno nepáčilo, ale zvykla si a je s tým nakoniec celkom stotožnená

kayyaa
23. sep 2022

Ja celkom nerozumiem - partner vie, ze sa ti meno nepaci, a trva na nom ?
Lebo v normalnych vztahoch to funguje tak, ze ked jeden povie, ze toto meno sa mi nepaci, tak sa hlada dalej take meno, ktore sa bude pacit obom.
Neviem si predstavit, ze by moj muz trval na mene, ktore sa mne nepaci, a opacne, ja takisto respektujem, ak sa zas meno nepaci jemu. Vzdy sme vybrali take meno, ktore sa pacilo obom.

elanor
23. sep 2022

boooze, to su problemy. Si nevies poradit s takou banalnostou? Kto bude rodit? Ty. Kto bude tych par dni v porodnici? Ty. Za kym pride matrikarka spisat papiere kvoli rodnemu listu? Za tebou. Od koho dostane informacie ako sa dieta vola atd? Od teba.
NO a je to.
A co raz nadiktujes matrikarke to je "svate" a to bude na rodnom liste.

Takze ak napr. chlap chce Luciu, ale ty by si chcela Annu, tak i ked tvoj stary v porodnici ak by sa ho pytali, ze ako sa dieta bude volat, a budu ho viest pod tym menom, ze Lucia, ty matrikarke nadiktujes meno Anna Lucia. Aj koza bude cela, aj vlk sa nazerie. A budes sa tvarit, ze to sa matrikarka pomylila, asi zle pocula. A zatvaris sa jak sviatost oltarna, zaklipkas ocickami, povies, ze ale aj tak je to prekrasne meno, a krasne to zvyraznilo to jeho vybrane, ze to tak nechate. Lebo ved asi osud 😀

Jaaaj, sak troska zenskej rafinovanosti do toho a vybavene. 😉

kitycat
23. sep 2022

Rozpravat sa. Ina cesta nie je.

My sa tiez musime zhodnut na mene, inak by to nepreslo. Je to meno pre dieta.

fiffinkaa
23. sep 2022

Všetky mená pre deti som si vybrala sama..s odobrenim môjho manžela a nerozumiem prečo to má riešiť vyslovene len muž..hľadajte iné meno s kt.budete obaja ok

margaretka_
23. sep 2022

Dohoda nedohoda, normalne otvorte proces vyberu mena nanovo, ze ty si sa s tym nestotoznila. My sme si tiez spísali zoznam, vyciarkli. Vybrali meno. A ja som sa nejak do druheho dna s tym menom nestotoznila, ze toto dieta sa takto volat nebude. A tak sme vybrali ine

ivana11155
23. sep 2022

Prve co ma napadlo, ze preco tuto temu neotvoris s priatelom a nepovies mu o svojich pocitoch. Uz pri prvom mene ti to vadilo ale si riesila ine, tak si to nechala tak. Akoby si sa bala o tychto veciach hovorit. Vyberte spolu, tak aby sme s tym menom boli obaja stotozneni.

h2
23. sep 2022

Tak keď priateľ vyberal meno pre prvé dieťa, prečo má byť zase výber len na ňom? Teraz by si mala vyberať ty, alebo minimálne by mal brať do úvahy tvoj názor. Obe deti sa budú volať, ako chce on? Žiadne, ako chceš ty?
Moji rodičia mali takúto dohodu. Že prvému dieťaťu dá meno otec, druhému mama. Moja staršia sestra sa volá Eva.😍 Ja sa volám Hedviga.🤮 Kiež by takú dohodu nemali! Snáď by to otec nedovolil. Keď raz tvoja dcéra bude nešťastná, že má meno, ako každá druhá, povieš jej, že to vyberal ocko. A ona sa ťa spýta, prečo si tomu nezabránila...

veronika3110
23. sep 2022

@h2 ved práve niekedy sa často dávalo meno Eva, nie? Teraz je to samá Sofia, Ema a Eliška
a zas nie je povedané nikde, že ked sa obaja rodičia dohodnú na peknom mene, že sa to meno bude dieťaťu páčiť.. čo potom? na koho zvaliť vinu?

h2
23. sep 2022

@elanor Nemusí to byť vždy tak, ja som rodila urgentným cisárskym, v narkóze, potom som bola na JIS-ke. Matrikárku som ani nevidela, všetko s ňou riešil môj muž. Ale teda u nás problém nebol, my sme boli na mene dohodnutí.

babatkoo
23. sep 2022

@stella14 presne aj my tak 🙂 2 deti s 2 menami

veronika3110
23. sep 2022

@elanor vybité .. :D akurát, že otec podpisuje vyhlásenie o mene - neviem či presne tak sa to volá, ale proste podpisuje, že s menom súhlasí..takže ak napr. nepodpíše, tak to neplatí 🙂