Ahojte.
Veľmi sa mi páčia zvlášne mená.
Simeon, Roderik, Markus alebo Saskia. Poznáte ešte niečo pekné a zvlášne? 🙂🙂🙂 Nech si môžme vybrať to najkrajšie aj pre dievčatka aj chlapcov 😊
@kinderis Moja sestra mala, na tú dobu, neobvyklé meno, ale že dosť, v živote to ľudia za socializmu nepočuli. Pred 40 rokmi. NIKDY jej ho nepovedali ani nenapísali správne. Výsledok? Jej trápenie, neznášanie toho mena a snaha dať si ho zmeniť. Rodičia by si mali uvedomiť, v ktorej krajine žijú, zvoliť vhodné meno podľa toho. Nie meno, ktoré sa im páči (nebudú sa tak oni volať), ale meno, ktoré bude vhodné.
Ja mam dcerky Sindy a Riana
Moji sú Sylvester a Timotei..
Páčia sa mi ešte mená ako Ervin, Emanuel, Kornel, Aurel..
Dievčenské Henrieta, Viola, Vanda..
Také obyčajnejsie, malo používané no stále z nášho kalendára..
Je to sice kazdeho osobna vec ale ja skor preferujem klasicke Slovenske mena, aspon tie co su v kalendari.Kedze som Slovacka tak nedam meno anglicke, nemecke alebo neviem ake.
Ja celkom nerozumiem móde dávať cudzojazyčné mena a potom ich prerábať do slovenčiny, nar ak sa dieťa vola Noel, tak používam Noel a nie Noelko, detto slečna s meno Cindy premenovávat na Cindusku. Je to cudne
Aurel, Matilda, Noel,
@kristinaa300 to je zaujímavé, lebo ak si Slováčka, tak by si mala dať skôr slovácke meno. Ja ako Slovenka mám meno slovenské.
Ja len ze dcera ma v skolke spoluziacku Saskiu a rozpravali sa medzi sebou koho meno sa komu paci a tato Saskia povedala,ze ona ma otrasne meno a sa za neho hanbi🤷♀️ Ja som minule pocula netradicne meno pre dievca Zita. Fakt som sa zamyslela,ze za svoj pomerne dlhy zivot je to 2.ktoru som stretla. A vlastne sa jej neda povedat skaredo.
@kinderis Ahoj. Keď sa možem opýtať, Ty máš aké meno? Tiež neobvyklé? Vieš, aké to je, žiť s neobvyklým menom? Mne už sa to ani nechce sem písať, lebo som to už písala asi 100x. Žiadne dieťa sa neteší neobvyklému menu, kde musí zakaždým vysvetľovať, ako sa to píše, ako sa to vyslovuje... A ľudia sa na to neprestanú vypytovať nikdy, bude vysvetľovať celý život. Viem, o čom hovorím. A to mám meno zo slovenského kalendára. Napriek tomu sa ľudia dodnes čudujú, dodnes komentujú. Ale ak chceš dať meno Markus, tak to je už v dnešnej dobe bežné meno.
Jáj, aby som nezabudla, ja sa volám Hedviga. 😉
Ja mam syna, vola sa Nikolaj, je z nasho slovenskeho kalendara ,meniny ma.na SNP 🙂 a teda volame ho : Niki, Niko, Nikusko,Nikinko, Nikolaj aj celym, manzel mu vravi Nikusko ~Bubusko,familiarne, 🙂 .no a teda pekneena podla mna chlapcenske su aj Adam, Sebastian, Filip, no a dievcenske sa manzelovi pacilo Eliska a aj mojej segre, inak ja som navrhovala Ema (Emka)., Kristina, Natalia....ucim v skole davaju aj netradicne : dievcenske:Chelsea, Lilly, Nikita, chalanske caste: Markus, Marko, klasicke Martin, Peter, Oliver a zacina sa vracat Jozef
@damtiporiti zas ma chytat za slovicka nemusite,je pravda ze mate pravdu, len ked som to pisala moc som si to neuvedomila ze pisem zle, ale ano tak som to myslela ako ste pisali
Mam kamarátku volá sa Zaira. Mamu ma Slovenku, otec je z Kosova. To meno sa jej nenormálne hodí a žiadnu inú zairu nepoznám 😊 ale teda má aj priezvisko zahraničné
Moj otec je Egon, super meno. Sestra je Livia (20.2. ma meniny), a tiez som za zivot okrem nej poznala uz len jednu..
Saskia je Pallfyho dcera, nar. 2007, odvtedy je to meno pomerne popularne..
Inak su aj slovenske a zaroven medzinarodne mena, co je v dnesnej dobe obrovska vyhoda.
Diana, Daniela, Sandra, Alexandra, Gabriela, atd &
David, Adam, Michael/Michal, Peter, atd
Dať zahraničné meno k slovenskému priezvisku a ešte to dať do zdrobneniny ako sinduska a noelko alebo nevedieť ako sa to meno v skutočnosti číta je tak sedliacke , že dovidenia.
@sylvia217 jeho, aj nejaky Silvester existuje? To je bomba.Ja som bola do Sylvestra Stallonehi zamilovana
@babatkoo a nad Benedictom ste neuvažovali?
Mne sa pačia aj Margaréta, Ariel, Kay, Henrieta, Margaux.Toto keby som dala na Slovensku- koniec
@kinderis Ahoj, viem, že je to zvláštne, ale mne sa veľmi páči meno René...🤷😉