Takže, mám pár týždňov pred pôrodom a nemáme meno pre dcéru. No nikdy som si nemyslela že to bude taká “veda” a prídem si sem pre inšpiráciu. Hľadáme už sto krát v kalendári a žiadne nie je to to pravé, pri ktorom by sme si povedali “ áno to je ono”. Takže vás poprosím o pomoc s návrhom mena k priezvisku úplne typickému slovenskému s koncovkou “ova” , meno také kde sa neotočia ďalšie štyri dievky, čiže žiadna Ninka, Sofinka, Emka a podobne. A tiež by som nechcela aby sa dalo škaredo skomolit. Ja som rozmýšľala nad Agátkou, Izabelkou - ale tam by ju asi volali Iza v škole ? A ešte moooožno môj malý typ, v nižšie spomínanej diskusii by bola Valentínka , ale to tiež neviem či by ju nevolali Vaľa🫣? Ďakujem aj za vaše návrhy
Co tak Lenka? Livia?
Dominika .... a Izabela sa mi páči tiež, my sme v mali v škole jednu a volali sme ju Izka.
Ked ich tak naucis, tak budu Izabellu volat Bella... Dorotka sa ti nepaci?
Izabelu môžu volať aj Bela. 😉 Záleží ako ju budete volať vy a ako sa bude predstavovať.
My sme hľadali meno tak, aby neboli meniny príliš blízko pri narodeninách. Meniny má v máji, narodeniny v septembri a na sviatky sa jej teda môžu dávať aj sezónne letné/zimné darčeky (napríklad športové potreby).
Bianka
Izabela bude určite Bella a Valentínu sme volali v škole Tina/Tinka, takže je to asi fakt skôr o tom, že ako naučíte okolie 🙂
Ivana, Denisa….
Ja len k tým prezývkam, podľa toho vôbec nevyberaj. Deti si vymyslia na všetko urážku ak budú chcieť. Daj aké sa vám páči a ako dospelá sa zaň nebude hanbiť.
Ja mám Agátku. Voláme ju Agátka, Agi alebo normálne Agáta.
Bella a Tinka, keď sa tak bude predstavovať, budú ju tak volať, prípadne budete opravovať. Ja som mala pre dievča vymyslené Matilda, Amélia, Alžbeta, ale bude chlapec 🫣
Alexandra.
Katarina, Martina, take klasiky by som uvazovala
Agáta je krásne, dala by som na tvojom mieste to. Izabelu nebudú volať Iza. Ale aj tak by som dala radšej tú Agátku.
Anabela (Any, Bela, Anabel) 🥰
Tereza, Daniela, Lujza, Nikoleta. Kamila, Linda
Klára, Lenka, Katarína, Kamila
@h2 ja poznám Izabelu, ktorú volajú Iza doma rodičia. Mne sa to nepáči, ale ich vec.
Autorka, Agátka je pekné meno. Alebo my máme sestričku u detskej doktorky Anežku. Mne sa paci z tých menej častých mien Slávka.
Lenka je tiež krásne, ale žiaľ, skomolit sa to dá všelijako (milenka, dovolenka, pálenka... Ja som na to nikdy nemyslela, len kamošky ma na to upozornili, keď som im pred rokmi povedala, že dcére by som dala toto meno).
Agáta alebo Alica.
mame Lenku a cakame Alzbetku :D aj tak ju dam zapisat Alzbetka nie Alzbeta :D chcela som Zuzana lebo Alzbetka to sklonovanie omg ale manzelovi said nepaci :D
Diana (Didi), Daniela (Dada), Saskia (Sasi), Sandra (Sandy), Martina (Tina)
my mame Helenku 🙂
Mne sa páči Viktória
@janinah kamoske zapisali v Galante na matrike Alzbetku..ale ano bezne zdrobneniny nezapisuju...
My sme nemali ani cestou do pôrodnice. Nič si z toho nerob. Po pôrode sa muža spýtali ako sa bude volať a bolo vybraté 😂 ale vybral zo zoznamu, ktorý som mala spisaný na stole. U nás meno vyberáme tak, že napíšeme všetky, ktoré pripadajú v úvahu (vyškrtneme tie, ktoré sú blizko narodenín), nájdeme význam mena a potom už len to necháme uležať. Vždy sme sa na nejakom časom zhodli, že toto sa nám páči najviac. Našli sme dvoch až troch kandidátov a v deň D sa prosto jedno vybralo. Takto sme boli obaja spokojní a deti mali pekné mená.
Za mňa dievča by bolo Soňa alebo Margaréta. Muž by bral za Grétu a Agátu 😂. Ešteže to bol chlapec. Tam sme sa viac zhodovali 😂
Moje top mená sú Lucia, Veronika, Aneta a Linda ♥
Agáta, Melánia, Žofia medzi týmito by som vyberala ja
Klára 🙂