Ahojte 🙂 zaujíma ma, čo hovoríte na meno Radka? Páči sa vám takáto zdrobnená forma mena alebo je to do budúcna skôr negatívum pre dospelú ženu? Alebo radšej Radoslava?
Mame v rodine Radku. Myslím ze úplne v pohode meno. Aspoň sa nedá skomolit a povedať skaredo
Tak Radka znie krajšie ako Rada...
Radka je krásne meno. Na strednej moja tajná laska sa volala Radka. Žiadna Radoslava. Radka ani nie je zdrobnenina.
U zeny je to okey. Ved i napr taka Lenka je uplne okey,tak i radka. Ale take blbe je napr taky Zdenko. Poznam jedneho a je to uz starsi urasteny chlap... ziadny chlapcek..
Mám sestru Radku, ma 22 rokov a nik jej nepovie inak ako Radka.. Žiadna Rada.. Keby mám ešte jednu dcéru, tak by bola Radka
Nie nedala by som to meno . Ja som Lenka , ako pre dieťa dajme tomu fajn meno , ale pre dospelú ženu otras . A to nemám zdrobneninu, tak je to v kalendári .
Ja som poznám ženu, ktorej dali rodičia meno Radana a neskôr si to ona už ako dospelá dala zmeniť na Radka 🙂 Podľa mňa je to úplne v pohode, ale ak by si chceli predsa len celé, nerozmýšlali ste Radovana?? Mne sa to páči viac ako "slav" mená... ale to je už osobná prefernecia samozrejme 😀
Rady mam v okolí, aj deti, aj dospelé ženy. Pasuje rovnako každému. Mne sa to meno paci.
@slovakboy mne sa páčia take mena ako napríklad Petra , Katarína , Zuzana , proste keď je malé dievčatko je Peťka, Katka , Zuzka a v dospelosti v napríklad v pracovnej sfére sa predstavíš ako Petra a nie Peťka .
@janinah ja netvrdím , že mi to vadí , ale na dospelú ženu , sa mi páčia viac take “ dospelé “ mená . Alebo neviem ako to vysvetlit
Ja som Radka a keď čítam ako sa vám páči moje meno dobre sa to číta 🥰 ja mám odjakživa problém s mojim menom, nikdy sa mi nepáčilo, vždy som mala problém, že nevedeli pochopiť že som Radka, žiadna Radoslava alebo Radmila alebo Radomíra 😅🤦🏼♀️ dnes je ale iná doba, nezvyčajné meno nie je nič zvláštne ☺️
Mame v rodine a aj poznam dalsie dve. Za mna pekne meno. Normalne maju v rodnom liste Radka.
Nepáči sa mi, ale keď už, tak Radka.
Radka je meno, ktoré podobne ako Lenka v tejto zdrobnenej forme funguje v kalendari. Z tohto blbého dovodu mi vadí menej než trebars Janka alebo Danka. Vlastne je to krásne meno. A ano, vhodné aj pre dospelu ženu.
@katuskamala1 presne dnes som nad tým rozmýšľala, že meno Zdenko je extrémne asexualne.. či pre chlapca, alebo aj muža. Proste hrôza
Autorka, meno Radka je pekné, také aké je. Tiež som si dlho myslela, že je to Radoslava ako tvar. Poznám len jednu Radku a je to zlatá žena, to meno ju dosť omladzuje. Určite Radka.
Radka je české meno. U nás je Radoslava. Oboje sú pekné.
Máme Radanu, takže teraz je malá každý jej povie Radka ale keď bude väčšia a bude sa predstavovať povie Radana. Nádherné meno 🤗
Mám sestru Radku a nikdy som to nebrala ako zdrobnelinu, volám ju tak aj v dospelosti, a pokiaľ viem volajú ju tak aj všetci čo ju poznajú.. vždy sa mi to meno veľmi páčilo, pre mňa znie veľmi inteligentne, neviem prečo..
A významovo je krásne, čo môže byť lepšie ako rozdávať radosť, byť pozitivny? Podľa mňa super meno..
Práveže v tomto pripade mi to nepríde vôbec ako zdrobnelina ale bezne používané meno. Nikdy som nepočula oslovovať zeny Radoslava.
Už čo mám povedať ja čo sa volám Barbora 🙄 v dospelosti teraz mi to príde hrozné meno. Nejde pekne skrátiť a Barbora mi nie je príjemné nie je to pekné. Radka je veľmi pekné jemné ženské meno na celý život tam by som nerozmýšľala.
@janinah Dá sa teda dať aj oficiálne meno Janka, a nie vo forme Jana? Lebo čo som narýchlo minule googlila, tak ma vždy nasmerovalo na Janu.
Kamaratku mam Radku.
@oblecenie99 ja poznam 6 zien dospelych niektore uz tesne pred 50 a maju v obcianskom Janka
A v spravach na jojke sa jeden policajt ci kto volá tusim Radko. Takto je v správach napisane jeho meno.
radka je krasne. poznam dve. obe dospele. za mna v pohode.
Radka ….velmi pekne meno