Ahojte aký máte vy názor na mena Cecília a Blahoslava? Niesu podľa vás už moc mimo doby alebo v pohode? Cilka kvôli babke a Blázka sa mi páči
Dakuejm za názory
Prepáč ale mne sa nepáči ani jedno. A tie zdrobneniny sú strašné 🙈🙈🙈 nič v zlom
No neviem toto su take ulety pre mna. Za kazdu cenu byt iny. Bratranec chcel anastaziu, tiez ze po zeninej babke. Odchadzala s tym aj do porodnice, prisla so zarkou. 🤣
Tieto konkrétne ma moc neoslovili, ale som fanúšik dávno nepoužívaných mien. Určite zaujímavejšie než 10 Emiek a 8 Elišiek na jednom sídlisku 🙂
Blahoslava ok, ale Blázka? tak to počujem prvý krát, sranduješ?
mala som spolužiačku Cecíliu. Hneď po dovŕšení 18-tky sa dala premenovať na Moniku.
Cecilii poznam viac a pohoda. Mne sa to meno paci. Blahoslavu nepoznam a pre mna prilis uletene, ale tak dnes davaju kadejake mena.
Prečo nie.. najdôležitejšie ako vy s tým ste stotožnení a ako sa Vám páčia.. my sme napríklad vyslovene chceli meno z kalendára a aby bolo pekne v základnom tvare tak aj deti voláme a napríklad Cecília je veľmi pekne.. 😉 koniec koncov aj tak je to vaša vec
Blahoslava? To je reálne meno?
Môžem sa Ťa opýtať na Tvoje krstné meno?
Ani mne sa tie mená nepáčia, ale mne sa nepáči ani moje vlastné meno :DDDDDdd ak sa ti to páči, tak tak svoje deti pomenuj 😀
Cecíliu by som nedala. S takým menom v dnešnej dobe to bude mať asi dosť ťažké. Blahoslava už celkom fajn ale Blazka? To asi tiež veľmi nie. Mne sa s týchto starších mien strašne páči Marína ale u muža mi to neprešlo.
chudak dieta s takym menom vies co mu budu robit v skolke a v puberte?
Priserne. To uz radsej Mia,Sofia,Vanesa 😀 Toto by som dietatu neurobila
Ja som mala ceciliu v uzsom vybere. Neriad sa tym, co ti tu radia tieto zeny. Ich deti maju urcite dokonale mena, ktore sa pacia kazdemu. Myslim, ze na svk je cecilia a blahoslava lepsie ako jessica, jenifer, naomi a ine lakocinky...ani na sofiu som si stale nezvykla napriek tomu, ze sa tak vola skoro tretina deti z mojho okolia...
@hiddenobject Myslím, že medzi Cecíliou a Jessicou a spol. je kopec iných krásnych mien.
Moja mama je Cecília, takže keď toto meno počujem, predstavím si 75-ročnú babku 🙂 celkovo mi znie zastaralo. a ani Blahoslava sa mi nepáči. To znie ako z modlitby.... Hlavne je potrebné, aby to ladilo s priezviskom. Aby to nebola napríklad Blahoslava Shiffer a podobne.. a aby sa páčilo rodičom. Dieťa si zvykne. Hoci na dnešnú dobu neobvyklé mená 🙂
Ja si myslím, že ak sa ti tie mená páčia, netreba sa pýtať na názor iných. 🙂
@panelacikova Nezvykne. 😟
@hiddenobject tak všetky tie zahraničné mená, ktoré menuješ, mi normálne dávajú chlpy do pozoru 😀 tiež nie som zástanca zahraničných mien 🙂
@dominikac321 no hej, v dnešnej dobe aby ju nevolali Cilka - cicka a podobne... lebo dnes je iná doba ako bola pred 60-80 rokmi....
@panelacikova jasne ze ju budu tak volat, cickata cila a podobne blbosti...deti su strasne v tomto
mne sa Cecília aj Blahoslava pacia, ale dieta by som si tak nepomenovala...a spotvorenie Blahoslavy na Blázka je velmi krute...skuste este popreberat🙂
Pytas sa na nazor, takze mne sa nepaci ani jedno. A zdrobnenina Blazka od Blahoslava mi uz vobec nepasuje.
Mne sa pacia mena, ktorym v pohode oslovis dieta aj dospeleho v zakladnom tvare, bez nutnosti mena skomolit alebo robit z nich zdrobneniny. Preto sa mi napr. paci Marek, Lenka, Adam, Lucia, Laura, Veronika, Lukas - nepotrebujes nevyhnutne zdorbneniny, lebo samotne meno znie dobre a pekne. Ale neviem si predstavit oslovit dieta alebo dospeleho menom Drahoslava, Vladimir, Dobroslav, Lubomira, Jozef, Alzbeta...
@h2 aj to je možné....
@dominikac321 áno, toto je potrebné si uvedomiť, pretože deti sú fakt "zlé" v tomto. a stačí jedno-dve v triede a dieťa bude mať minimálne počas školy traumu..
@h2 ja sa volam Gertruda
autorka: tak aj na tebe sa trošku rodičia vyšantili 😀
Volaju ta Trudy alebo Gerta?
Teší ma, ja sa volám Hedviga. Trochu sa čudujem, že máš meno z podobného súdka, ako ja a napriek tomu to chceš urobiť aj svojmu dieťaťu.