Názor na meno Juraj

14. okt 2023

Nazor na meno Juraj?

mimi2018
14. okt 2023

Ďuro

pribinak
14. okt 2023

Pekne

dzulli1980
14. okt 2023

Mne sa to meno páči ... a v dnešnej dobe kus netradičné, netuctové ... mám 7 ročnú dcéru a teda medzi jej rovesníkmi som toto meno nepočula.

fineta
14. okt 2023

Páči sa mi.

kamatopo
14. okt 2023

Aj mne dvaja blízki známi dali toto meno a krásne tradičné. 👍za mňa určite áno.

michaela329
14. okt 2023

Pekné meno, medzi všetkými Tobiasmi, Nicolasmi, Sebastianmi a Mathiasmi a Jakubami bude aj originálne (robím v škole a som už trochu deformovaná 😅).

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. okt 2023

Ďakujem Vám krásne 🥰 o týzden rodim takze je rozhodnute

autor
14. okt 2023
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. okt 2023

@monsterablue nechapem vo je tazke s vyslovnostou 😂😂😂🙈

elief
14. okt 2023

Moja spolužiačka sa pred pár týždňami stala babičkou malého Jurka ♥️, môj muž a aj najstarší syn nosia toto meno...

autor
14. okt 2023

@elief 🥰❤️❤️

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. okt 2023

@monsterablue no nie nechapem mohla by si mi napisat ako by si ho ty skomolila …

autor
14. okt 2023

@monsterablue inak ty svietis skoro v kazdej diskusii a v kazdes si ,,mudra,,

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martija
14. okt 2023

Na SK žiaden problém ale za hranicami to bude problém. V Španielsku by bol Churach a anglický hovoriacim bude tiež stále vysvetľovať akí sa vola. Ja som obyčajná Jana s tiež stále vysvetľujem. Tým ze sa globalizujeme zvazila by som. Inak pekne meno.

autor
14. okt 2023

@martija moze sa predstavovat Juri to bude churi … neviem zijeme na svk kym vyrastie a pojde do sveta …

fineta
14. okt 2023

Pohoda. Anglicky hovoriacim ľuďom môže povedať, nech ho volajú Džordž. 🤣 veď Juraj je George. Bože môj, to sú problémy 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤣

nevenka
14. okt 2023

Mne sa to meno tazko vyslovuje, a to som Slovenka. Nevem, cim to je. Rovnako som muzovi hovorila, ze dievcenske Klara tiez nie.
Inak, meno ako take je v pohode, normalne, pokial priezvisko nezacina na "J". Manzel ma s tym problem. Ide o ine meno, konciace na "j".

martija
14. okt 2023

@fineta hmm. No pre mňa to je občas otravné stále vysvetľovať. Na školách v papieroch, na občianke v dokladoch..vidia Juraj nie George a to taky brit nevie, takže to bude vkuse skomolene aj kolega Matej je stále Matež, keď človek nezažije, nepochopí. A mladí čím ďalej tým viac cestujú a študujú v zahraničí...ja len píšem.ze to treba zvážiť.. nič viac

kvadrinkaaa
14. okt 2023

Nádherné, môj syn sa tak volá. Jediný Juraj z troch tried prvákov 😊

kvadrinkaaa
14. okt 2023

@elief aj môj muž a moje prvé dieťa 😍

fineta
14. okt 2023

@martija nikde nie je napísané, že bude žiť tento Juraj v zahraničí. Ak sa tak predsa stane a budú tam mať s vyslovovanim mena Juraj problém, tak môže navrhnúť, že je vlastne George a nech ho tak oslovuju. Ale čudovala by som sa mu, veď všetko sa dá naučiť, len musíme chcieť, však...😁 Ale je to úplná malichernosť. My sme teda vôbec pri výbere mien nehladeli na medzinarodnosť. 🙆‍♀️

martija
14. okt 2023

@fineta nepíšem o žití. Ja žijem na SK a mam denne hovory s Barcelonou, pripadne Amerikou a kolegov z celého sveta. Nie je to len o žití. Ja som práve toto mala ako podmienku pri vybere mena. To , že ho ľudia poznajú a oslovujú je OK. Ja hovorím o ľuďoch čo ho nepoznajú. Teda v čakárni, nový kolegovia, na úradoch. Niekto zakričí Džuradž ani nebude vedieť, že vola jeho. Pre mňa to dôležité bolo, píšem preto aj iný názor a moju skúsenosť. Autorka sa aj tak rozhodne podľa seba.

bolarazjedna
14. okt 2023

Podľa mňa pekne meno. Aj ako Juraj, aj ako Jurko.
A s tou výslovnosťou.... Tam kde žije veľa cudzích národov v multikulti štátoch sú podľa mňa na cudzie a zvlástne mena zvyknuté.. A takisto ako my sme sa naučili vysloviť správne Metthiew, George, a pod, tak aj v zahraničí sa naučia Juraja

V maďarčine je Juraj: György (vyslovuje sa ďörď). A poznam manželov, kde Maďarka z Madarska sa vydala za Maďara zo Slovenska s menom György. Každý ho volá Ďuri, ale manželke sa tak páči tvar Juraj, že stále ho tak volá, aj keď o ňom iba rozpráva.

fineta
14. okt 2023

@martija rozumiem tomu čo myslíš. Ale tak ako sa my dokážeme prispôsobiť a naučiť sa z úcty vyslovovať mená a výrazy, tak sa naučia aj ostatní ľudia zo zahraničia. 😊

bolarazjedna
14. okt 2023

@martija inak na výške som opakovane zažila, že skúšajúci profesori pri menovaní študentov dokázali opakovane skomolit aj slovenské mená a priezviská 🤦‍♀️ takže záruku nemáš nikdy, že ti nebudú meno skomolit

fineta
14. okt 2023

@bolarazjedna anooo, aj mne komolili priezvisko pravidelne. A to som mala také krásne slovenské lubozvucne, len bolo dlhe. 😁😁 Teraz mám nemecké bez prechylovania a zas problém. 🤣