Nazor na meno Juraj?
Pekne
Mne sa to meno páči ... a v dnešnej dobe kus netradičné, netuctové ... mám 7 ročnú dcéru a teda medzi jej rovesníkmi som toto meno nepočula.
Páči sa mi.
Aj mne dvaja blízki známi dali toto meno a krásne tradičné. 👍za mňa určite áno.
Pekné meno, medzi všetkými Tobiasmi, Nicolasmi, Sebastianmi a Mathiasmi a Jakubami bude aj originálne (robím v škole a som už trochu deformovaná 😅).
Ďakujem Vám krásne 🥰 o týzden rodim takze je rozhodnute
@monsterablue ???
@monsterablue nechapem vo je tazke s vyslovnostou 😂😂😂🙈
Moja spolužiačka sa pred pár týždňami stala babičkou malého Jurka ♥️, môj muž a aj najstarší syn nosia toto meno...
@elief 🥰❤️❤️
@monsterablue no nie nechapem mohla by si mi napisat ako by si ho ty skomolila …
@monsterablue inak ty svietis skoro v kazdej diskusii a v kazdes si ,,mudra,,
Na SK žiaden problém ale za hranicami to bude problém. V Španielsku by bol Churach a anglický hovoriacim bude tiež stále vysvetľovať akí sa vola. Ja som obyčajná Jana s tiež stále vysvetľujem. Tým ze sa globalizujeme zvazila by som. Inak pekne meno.
@martija moze sa predstavovat Juri to bude churi … neviem zijeme na svk kym vyrastie a pojde do sveta …
Pohoda. Anglicky hovoriacim ľuďom môže povedať, nech ho volajú Džordž. 🤣 veď Juraj je George. Bože môj, to sú problémy 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤣
Mne sa to meno tazko vyslovuje, a to som Slovenka. Nevem, cim to je. Rovnako som muzovi hovorila, ze dievcenske Klara tiez nie.
Inak, meno ako take je v pohode, normalne, pokial priezvisko nezacina na "J". Manzel ma s tym problem. Ide o ine meno, konciace na "j".
@fineta hmm. No pre mňa to je občas otravné stále vysvetľovať. Na školách v papieroch, na občianke v dokladoch..vidia Juraj nie George a to taky brit nevie, takže to bude vkuse skomolene aj kolega Matej je stále Matež, keď človek nezažije, nepochopí. A mladí čím ďalej tým viac cestujú a študujú v zahraničí...ja len píšem.ze to treba zvážiť.. nič viac
Nádherné, môj syn sa tak volá. Jediný Juraj z troch tried prvákov 😊
@elief aj môj muž a moje prvé dieťa 😍
@martija nikde nie je napísané, že bude žiť tento Juraj v zahraničí. Ak sa tak predsa stane a budú tam mať s vyslovovanim mena Juraj problém, tak môže navrhnúť, že je vlastne George a nech ho tak oslovuju. Ale čudovala by som sa mu, veď všetko sa dá naučiť, len musíme chcieť, však...😁 Ale je to úplná malichernosť. My sme teda vôbec pri výbere mien nehladeli na medzinarodnosť. 🙆♀️
@fineta nepíšem o žití. Ja žijem na SK a mam denne hovory s Barcelonou, pripadne Amerikou a kolegov z celého sveta. Nie je to len o žití. Ja som práve toto mala ako podmienku pri vybere mena. To , že ho ľudia poznajú a oslovujú je OK. Ja hovorím o ľuďoch čo ho nepoznajú. Teda v čakárni, nový kolegovia, na úradoch. Niekto zakričí Džuradž ani nebude vedieť, že vola jeho. Pre mňa to dôležité bolo, píšem preto aj iný názor a moju skúsenosť. Autorka sa aj tak rozhodne podľa seba.
Podľa mňa pekne meno. Aj ako Juraj, aj ako Jurko.
A s tou výslovnosťou.... Tam kde žije veľa cudzích národov v multikulti štátoch sú podľa mňa na cudzie a zvlástne mena zvyknuté.. A takisto ako my sme sa naučili vysloviť správne Metthiew, George, a pod, tak aj v zahraničí sa naučia Juraja
V maďarčine je Juraj: György (vyslovuje sa ďörď). A poznam manželov, kde Maďarka z Madarska sa vydala za Maďara zo Slovenska s menom György. Každý ho volá Ďuri, ale manželke sa tak páči tvar Juraj, že stále ho tak volá, aj keď o ňom iba rozpráva.
@martija inak na výške som opakovane zažila, že skúšajúci profesori pri menovaní študentov dokázali opakovane skomolit aj slovenské mená a priezviská 🤦♀️ takže záruku nemáš nikdy, že ti nebudú meno skomolit
@bolarazjedna anooo, aj mne komolili priezvisko pravidelne. A to som mala také krásne slovenské lubozvucne, len bolo dlhe. 😁😁 Teraz mám nemecké bez prechylovania a zas problém. 🤣
Ďuro